![]() |
Panowie! Pomocy!
Jestem w Mestii w Gruzji i dopadl mnie problem ze spalona wtyczka kolo przelacznika przy głównym bezpieczniku. Rozwalilem wtyczke, powtykalem wszystkie kable pojedynczo. Jak mam wlaczone swiatla mam na woltomierzu 13 i grzeje sie okolica wtyczki. Bez swiatel jest ok 14v i nie grzeje. Regler goracy. Mam 2 : stary na zapas i nowy zalozony przed wyjazdem. Moze mi sie uda dopasc jakiegos goscia z lutownica w okolicy, rozumiem ze jesli chodzi o regler to zlutowac 3 pinowa wtyczke, kabelki dowolnie, a co dokladnie zrobic ze spalona kostka kolo bezpiecznika? Co tam polutowac ze soba. Jakies patenty na "polowe" rozwiazanie problemu?
|
Jak dobrze pamietam jest jakis warsztat po drodze w strone lotniska po lewej stronie. W sumie od wjazdu do Mestii caly czas prosto. Kawalek za centrum. Moze tam maja lutownice. Jak kable sa tylko wcisniete moze byc slabe polaczenie.
|
Rozumiem ze te dwa zewnetrzne przewody prowadzace do wtyczki maja byc zlutowane ze soba a co z pozostalymi 2 kablami? Zlutowac z wyjsciami z dolu?
|
sprawdź czy masz czyste wtyczki i piny w przekaźniku, zbyt duży opór powoduje ich nagrzewanie się. regler może być ok
|
Przyjezdzaj do Kutaisi, mam tu lutownice, cyne, termozlaczki i cala skrzynkeinnych roznie niepotrzebnych rzeczy. A jak to niepomoze, to znajdzie sie tez mlotek i przecinak ;).
Moj gruzinski numer 995571119758 |
1 Załącznik(ów)
tak to wyglada
|
2 Załącznik(ów)
a tak po naprawie
Motocykl naprawiony- jeszcze pakowanie -no i pojechali w sina dal |
I tak to wygląda w przypadku awarii Afryczki gdzieś w czarnej dupie.
Rachu ciachu i po strachu. Bravo, Polish Team Servis Mirmil :Thumbs_Up: |
Mirmil Tuning ;)
|
1 Załącznik(ów)
Prowadze tutaj wszechstronna dzialalnosc
1.Mirmil Travel Agency 2.Mirmil Catering 3.Mirmil Auto&MotoTuning Studio Jajecznica na sniadanie jest zawsze gratis, podobnie jak i wino do kolacji :) Cyna i lutownica oczywiscie tez gratis, ale za motek i przecinak przyjmuje dowody wdziecznosci ;) A ostatnio mialem takiego goscia z Polski( co przyjechal z Kazachstanu) https://www.facebook.com/PodarujKilometr?fref=ts |
Haha widzę że wypad do Gruzji w tym momencie to trochę jak w Bieszczady ;P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ciekawy czlowiek spotkany na Drodze Wojennej: http://s17.postimg.org/p022aonsv/20140716_202720.jpg http://s17.postimg.org/sv5gd96yn/20140716_202729.jpg Chromem jakims jechal. |
Chciałbym podziękować wszystkim którzy odpowiadali w tym wątku. Udało się naprawić królową, spędzić super urlop i bezpiecznie wrócić z żoną do domu. Szczególne podziękowania dla kolegi Mirmila który bezinteresownie i z życzliwością udzielił mi pomocy na miejscu w Gruzji, oferując swoje narzędzia i poświęcając swój czas na wspólne grzebanie przy motocyklu. Przy mieliśmy okazję spędzić mile czas w schronisku Kote i poznać fajnych ludzi, ot tak czasami pozorny niefart jak taka awaria może skończyć się całkiem ciekawie. Pozdrowienia!
|
Jacku, zawsze awaria powoduje że człowiek poznaje wiele nowych ciekawych miejsc i ludzi. Taka awaria to szansa z nieba...:):)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:14. |