Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   foty gmoli africa qeens potrzebne (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2170)

chinol 14.12.2008 14:30

foty gmoli africa qeens potrzebne

jak w tytule mocowanie z ramą jak to jest zrobione i ogólne fotki mocowania.

thx wielkie

PawelZDR 14.12.2008 15:43

Jeśli chodzi o wersję PRO z wspawaną siatką to poproś o zdjęcia tych co mają gmole od Holana są one kopią tych z African Queens.Chociaż żeby była sprawiedliwość to trzeba dodać ,że te gmole dla Niemców robi/ł Ricky Cross Italia.

chinol 14.12.2008 15:46

Cytat:

Napisał PawelZDR (Post 35639)
Jeśli chodzi o wersję PRO z wspawaną siatką to poproś o zdjęcia tych co mają gmole od Holana są one kopią tych z African Queens.Chociaż żeby była sprawiedliwość to trzeba dodać ,że te gmole dla Niemców robi/ł Ricky Cross Italia.

thx

poproszę o wersje pro i tych co maja od Holana jęsli by sie komus chciało foty porobic

e200g_ 14.12.2008 16:01

Ja mam AQ, ale tak jak Ci pisałem, z przyczyn technicznych nie wcześniej niż w marcu:(.

kudlacz 14.12.2008 16:04

5 Załącznik(ów)
Mówisz- masz, chodź moto uje...bany po ostatniej jeździe, ale nie był przygotowany na sesję foto;. pozbawiony owiewek i baku ale...... gmole są.
P.S na ostatnim zdjęciu widać co gmole od holana robią z błotnikiem, chodz może to wina zawiasu RD07A :mur:

chinol 14.12.2008 16:09

Cytat:

Napisał kudlacz (Post 35645)
Mówisz- masz, chodź moto uje...bany po ostatniej jeździe, ale nie był przygotowany na sesję foto;. pozbawiony owiewek i baku ale...... gmole są.
P.S na ostatnim zdjęciu widać co gmole od holana robią z błotnikiem, chodz może to wina zawiasu RD07A :mur:

o to tytlko by mi brakowało górnej poprzeczki na focie

wielkie thx jak sie uda to poproszę

QrczaQ 14.12.2008 19:20

http://flickr.com/photos/qrczaq/sets/72157608487230951/

chinol 14.12.2008 22:20

Cytat:

Napisał QrczaQ (Post 35671)

o to tytlko by mi brakowało górnej poprzeczki na focie

wielkie thx jak sie uda to poproszę

no nie wiem jak góra jest mocowana
generalnie bardzo podobnie to wszystko wyglada do H&B

kudlacz 14.12.2008 22:49

fotkę z górnym mocowaniem dodałem -zobacz mój post powyżej :)

chinol 14.12.2008 22:59

a wy jesteście zadowoleni z tych gmoli ?? bo ja jakoś do płaskowników zaufania nie mam

patrząc co się działo z fivestarsami

thx za fotecje i pomoc

e200g_ 14.12.2008 23:33

Cytat:

Napisał chinol (Post 35689)
a wy jesteście zadowoleni z tych gmoli ?? bo ja jakoś do płaskowników zaufania nie mam

patrząc co się działo z fivestarsami

thx za fotecje i pomoc

Miałem takie zdarzenie niedawno, że przy około 50km/h zaje.... o asfalt, bo mi nagle auto znienacka wyrosło na drodze i miałem wybór, albo centralnie w auto, albo ślizgiem pod auto. No to wybrałem ślizgiem. Lagi, półki, kierownica, czacha, lewy podnóżek i co tam jeszcze do wymiany, jednak tam gdzie są gmole usytuowane, całe te rurki i ta siatka, wszystko to pięknie wzięło na siebie sile uderzenia i szlifu i właściwie nie ma nawet większego śladu na gmolach, boczne plastiki, zbiornik ocalały bez draśnięcia. Te wspomniane przez Ciebie płaskowniki się tylko leciutko przesunęły, ale naprawdę nieznacznie. Da się to wszystko podprostować i wiem od znajomego, co to ma takie same gmole i jego są, że tak powiem po przejściach, że po prostowaniu gmole działają, jakby nic się wcześniej nie wydążyło. Myślę, że jeśli po asfalcie dały rade, to po terenie tym bardziej powinny. W mojej opinii one są mega pancerne i warte kasy którą trza za nie zapłacić!!!

samul 15.12.2008 11:23

Mam takowe gmole (ze siatka). Ktora strone chcesz na foto?

Gmole sa robione przez Ricky Cross z Wloch (zobacz sobie ich stronke, bo warto). Moim zdaniem podstawowa roznica pomiedzy nimi i cala reszta, to wlasnie te mocowania... ktore Holan zdaje sie "poprawil"... Przede wszystkim plaskowniki sa spawane do rurek pod katem 45 (?) zamiast 90 przez co pracuje znacznie wieksza powierzchnia, a nie tylko krawedz plaskownika przy rurce (skad slynne urywania sie gmoli od wibracji na autobanie). Po drugie rury sa na prawde po byku (choc nie nie pancerne, ale nie o to chodzi) wiec znowu sily rozkladaja sie lepiej. Przednie mocowania sa faktycznie ciasno-ciasno, ale u mnie nic nie dotyka. Z braku fachowego slownictwa okreslilbym to jako potezne klamy, ktore obejmuja rame powyzej mocowania oslony silnika i na wysokosci gornego zaczepu chlodnic. Znowu duza powierzchnia! Do tych klam przykrecone sa gmole. Na dole przez plaskowniki, na gorze przez tuleje-obejme, ktora zaciskana jest na rurach gmoli czterema srubami. Pomiedzy koncami rur powinno zostac pare cm odstepu. Taki jakby hamulec wytracajacy energie udezenia.
Szczesliwie nie mialem i mam nadzieje nigdy sie nie przekonac o skutecznosci tych gmoli na szosie, ale kilka gleb podczas manewrowania i jedna garazowa <wstyyyyd!> nie pozostawily na nich sladu. No dobra, lakier sie odrapal. Po stronie negatywow, waza wyraznie wiecej niz Hepco.

Polecam, za Niemcami z Motorrad, mocowanie z uzyciem podkladek, itp. z twardej gumy. Te wibracje sa jednak bardzo silne. Kiedys przez ciekawosc na autostradzie przy 130km/h dotknalem gmola reka i o malo nie wybilo mi kciuka.

Powodzenia,
samul

QrczaQ 15.12.2008 11:41

Ja jestem BARDZO zadowolony!

chinol 15.12.2008 16:52

[QUOTE=samul;35740]Mam takowe gmole (ze siatka). Ktora strone chcesz na foto?

potrzeba mocowania przy ramie okolice chłodnicy góra dół

QrczaQ 15.12.2008 18:03

[quote=chinol;35768]
Cytat:

Napisał samul (Post 35740)
Mam takowe gmole (ze siatka). Ktora strone chcesz na foto?

potrzeba mocowania przy ramie okolice chłodnicy góra dół

No Kudlacz poslal. te sruby co wystaja to takie U wokrung ramy.

http://farm4.static.flickr.com/3295/...a04236b9_o.jpg

kudlacz 15.12.2008 19:27

Cytat:

Napisał QrczaQ (Post 35771)

Tak, ale zdaje mi sie że obejmy zachaczają za mocowania chłodnicy takie wystające pierdolniki w poprzek ramy. Nie ZA RAMĘ moto.

samul 15.12.2008 20:16

Cytat:

Napisał kudlacz (Post 35776)
Tak, ale zdaje mi sie że obejmy zachaczają za mocowania chłodnicy takie wystające pierdolniki w poprzek ramy. Nie ZA RAMĘ moto.

TAK, oparte o rame za te pipki od chlodnicy. Cholera, taki chlew mam w garazu, ze nie moge sie do moto dostac :lol8: :mur:

chinol 15.12.2008 21:25

:beer2:

dziękuje bardzo temat wyczerpany do cna dla mnie

kudlacz 25.12.2008 11:56

Jeszcze jedno. Czy torba na bak touratech VP45 współpracuje z tymi gmolami?
Torbę widać tutaj http://www.touratech.com/shops/008/p...a93cdb18dc4dc5

wieczny 18.02.2009 14:13

Kudlacz, mam prośbę - weź wytłumacz jak wygląda to mocowanie dolne, omijające śruby mocujące osłonę silnika? Jak ono jest przytroczone do ramy? Z jednej foty nie umiem sobie tego wyinterioryzować metodą aproksymacji ergodycznej w szerszym sensie niestety...

Dzięki :).

rambo 18.02.2009 14:15

Dolne mocowanie jest klasa ! Też takie mam. Nie wyobrażam podpinać gmoli pod oslone na dwie śrubki :Sarcastic:

wieczny 18.02.2009 14:30

Koułnkrety rambo, kąkrety.

rambo 18.02.2009 14:59

Bylo na starym forum, nie mam w zdjeć takich u siebie

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:16.