![]() |
foty gmoli africa qeens potrzebne
jak w tytule mocowanie z ramą jak to jest zrobione i ogólne fotki mocowania.
thx wielkie |
Jeśli chodzi o wersję PRO z wspawaną siatką to poproś o zdjęcia tych co mają gmole od Holana są one kopią tych z African Queens.Chociaż żeby była sprawiedliwość to trzeba dodać ,że te gmole dla Niemców robi/ł Ricky Cross Italia.
|
Cytat:
poproszę o wersje pro i tych co maja od Holana jęsli by sie komus chciało foty porobic |
Ja mam AQ, ale tak jak Ci pisałem, z przyczyn technicznych nie wcześniej niż w marcu:(.
|
5 Załącznik(ów)
Mówisz- masz, chodź moto uje...bany po ostatniej jeździe, ale nie był przygotowany na sesję foto;. pozbawiony owiewek i baku ale...... gmole są.
P.S na ostatnim zdjęciu widać co gmole od holana robią z błotnikiem, chodz może to wina zawiasu RD07A :mur: |
Cytat:
wielkie thx jak sie uda to poproszę |
|
Cytat:
o to tytlko by mi brakowało górnej poprzeczki na focie wielkie thx jak sie uda to poproszę no nie wiem jak góra jest mocowana generalnie bardzo podobnie to wszystko wyglada do H&B |
fotkę z górnym mocowaniem dodałem -zobacz mój post powyżej :)
|
a wy jesteście zadowoleni z tych gmoli ?? bo ja jakoś do płaskowników zaufania nie mam
patrząc co się działo z fivestarsami thx za fotecje i pomoc |
Cytat:
|
Mam takowe gmole (ze siatka). Ktora strone chcesz na foto?
Gmole sa robione przez Ricky Cross z Wloch (zobacz sobie ich stronke, bo warto). Moim zdaniem podstawowa roznica pomiedzy nimi i cala reszta, to wlasnie te mocowania... ktore Holan zdaje sie "poprawil"... Przede wszystkim plaskowniki sa spawane do rurek pod katem 45 (?) zamiast 90 przez co pracuje znacznie wieksza powierzchnia, a nie tylko krawedz plaskownika przy rurce (skad slynne urywania sie gmoli od wibracji na autobanie). Po drugie rury sa na prawde po byku (choc nie nie pancerne, ale nie o to chodzi) wiec znowu sily rozkladaja sie lepiej. Przednie mocowania sa faktycznie ciasno-ciasno, ale u mnie nic nie dotyka. Z braku fachowego slownictwa okreslilbym to jako potezne klamy, ktore obejmuja rame powyzej mocowania oslony silnika i na wysokosci gornego zaczepu chlodnic. Znowu duza powierzchnia! Do tych klam przykrecone sa gmole. Na dole przez plaskowniki, na gorze przez tuleje-obejme, ktora zaciskana jest na rurach gmoli czterema srubami. Pomiedzy koncami rur powinno zostac pare cm odstepu. Taki jakby hamulec wytracajacy energie udezenia. Szczesliwie nie mialem i mam nadzieje nigdy sie nie przekonac o skutecznosci tych gmoli na szosie, ale kilka gleb podczas manewrowania i jedna garazowa <wstyyyyd!> nie pozostawily na nich sladu. No dobra, lakier sie odrapal. Po stronie negatywow, waza wyraznie wiecej niz Hepco. Polecam, za Niemcami z Motorrad, mocowanie z uzyciem podkladek, itp. z twardej gumy. Te wibracje sa jednak bardzo silne. Kiedys przez ciekawosc na autostradzie przy 130km/h dotknalem gmola reka i o malo nie wybilo mi kciuka. Powodzenia, samul |
Ja jestem BARDZO zadowolony!
|
[QUOTE=samul;35740]Mam takowe gmole (ze siatka). Ktora strone chcesz na foto?
potrzeba mocowania przy ramie okolice chłodnicy góra dół |
[quote=chinol;35768]
Cytat:
http://farm4.static.flickr.com/3295/...a04236b9_o.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
:beer2:
dziękuje bardzo temat wyczerpany do cna dla mnie |
Jeszcze jedno. Czy torba na bak touratech VP45 współpracuje z tymi gmolami?
Torbę widać tutaj http://www.touratech.com/shops/008/p...a93cdb18dc4dc5 |
Kudlacz, mam prośbę - weź wytłumacz jak wygląda to mocowanie dolne, omijające śruby mocujące osłonę silnika? Jak ono jest przytroczone do ramy? Z jednej foty nie umiem sobie tego wyinterioryzować metodą aproksymacji ergodycznej w szerszym sensie niestety...
Dzięki :). |
Dolne mocowanie jest klasa ! Też takie mam. Nie wyobrażam podpinać gmoli pod oslone na dwie śrubki :Sarcastic:
|
Koułnkrety rambo, kąkrety.
|
Bylo na starym forum, nie mam w zdjeć takich u siebie
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:16. |