![]() |
Kłopoty z rozruchem po przerwie? Mod inst. paliwowej
Hej
Nie wiem czy juz o tym dawali czy nie... jak tak to wyciąć ten wątek. Jak nie to myślę, że się przyda. http://www.atic.org/faq/ventilation.php Pewnie wielu z nas ma ten sam problem - po dłuższym postoju trzeba się nakręcić żeby obudzić reaktor. Jeśli jeszcze do tego dodać fakt, że nie wszyscy mają możliwości 'aku wachtera' sobie podłączyć bo garażują w jakichś podwodnych miejscach to takie kręcenie po kilku tygodniach stania /lub i dłuższym czasie/ niczemu dobremu nie służy i może się zakończyć fiaskiem bez jazdy /padniete aq/. W załączeniu sznurek /niestety po anielsku/ dotyczący modyfikacji układu przewietrzania komór pływakowych. W skrócie: po dokonaniu modyfikancji owej nie będzie nam miało prawa parować palyfko z komór przy dłuższym postoju. No i bedzie palic afri jakby byla ostatnio latana wczora. Ostatnio budziłem swoją piękność po chyba miesiącu - no ze cztery 'cykle kreceniowe' tak po 15sek musiałem zaliczyć. ljadwo ljadwo powiem... Sam będę to u siebie robił bo właśnie tego kręcenia mam już dość. Od 1997 mod ten byl zakladany przez dobrodziejów z Hądy w standardzie. No ale ilu z nas ma AT 1997+... Mod ptasi i działa we wszystkich wersjach: RD03, 04, o7. Pozdrawiam, Matjas. p.s. oczywiście najlepiej latać przez całą zimę - wtedy mod niepotrzebny i afri pali od pierwszego pyknięcia ;)))) |
|
:smoking: chciał chłop dobrze.
|
a wyszlo jak zawsze... przecieeeee pisaaalem: jak bylo to wyciac ;)
zreszta - chyba lepiej jak jest dwa razy niz jak nie ma wcale. a wstyd to krasc :p matjaz |
no!!!
|
Czołem !
ja mam założony włącznik monostabilny, który włącza przekaźnik pompy paliwowej. Po dłuższym postoju albo jak wyjeżdżę benzynę do sucha, włączam stacyjkę i wciskam na kilka sekund włącznik. Słychać jak pompa ładuje gaźnik (stukanie), jak przestanie - gaźnik jest full |
no! to tez super! a chyba prosciej niz ta cala rurkoteka ;)
moze podzielisz sie wiedza nt. tej alternatywy - rozumiem co to MONO i STABILNY ale jak piszesz o przelaczniku to jestem w krzokach ;) no i gdzie to dziadostwo wpiac??? m |
Wczoraj po 1,5 miesięcznej przerwie usiłowałem uruchomić krasule, męczyłem ją chyba z minute. Ale co zauważyłem że po odpaleniu silnika palił tylko jeden gar. Czy to też objaw powyższego czy należy przeprowadzić wymianę jakiś podzespołów ( świece itp.)
|
giziu w mojej babuni to norma po takim okresie.:smoking:
|
oczywiście po chwili palą 2 garki.
czyli to norma...nie ma się czym przejmować |
U mnie dziś chodził jeden, rozkręciłem go na 2000rpm, z tłumika pierdolnęło i zaczął gadać na dwa :).
|
Je nie mam w ogóle takich problemów. Żadnych rurek też. Po prostu podchodzę po miesiącu do Afri, mówię kilka miłych słów, naciskam guzik i już... po krzyku :)
|
Gregu...Ty tu nie cwaniakuj :), masz RD07A, moja poprzednia też paliła od pyknięcia
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no to aker strzel z ucha jak to jest z tym wlacznikiem??? chyba ze ktos jeszcze wie. nie chce mi sie tych rurkuf tam motac jesli mozna podpompowac i juz. he?
matjas |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48. |