![]() |
Rosja - Alaska Jak przejechać ?.
Jak przerzucić jak najmniejszym kosztem dwie osoby i dwa małe advenczury z Rosji na Alaske ?. Najlepiej do Anchorage.
Walczył kto¶ już z tematem ?. Przeszukałem internety i co¶ nie znalazłem niczego konkretnego... |
Ponad 20 lat temu Koperskiemu udało się wrzucić na statek land Rovera - bodajże z Anadyru o ile dobrze pamiętam. Jak jest teraz? ?? Sam chętnie bym się dowiedział.
|
Walcie do mirmiła on powinien być obeznany w sprawach hamerykańskich
|
Wiem już, że rejsy pasażerskie na tej trasie raczej nie istniej± Wiec w grę wchodzi raczej jaki¶ kontenerowiec. Tylko jak wtedy wygl±da kwestia prawna takiego przewozu ?. Czy to jest w ogóle teraz wykonalne ?. 20 lat temu może udało się zwyczajnie "zagadać" i to załatwić ale czy teraz też tak się może udać ?. Głupio było by pojechać na kamchatke czy magadan i wrócić...
|
|
a może przerzut Japonia - Alaska?
|
Ale Japonia to konieczno¶ć CDP - a tak można temat omin±ć - tak mnie się wydaje...
|
wyjscie takie-jeden mały adventure leci na Alaskę w kontenerze, a drugim jedziecie na koniec Rosji, i tam go zostawiacie (ew.załatwiacie sobie kogo¶ kto przyjedzie nazad do Polszy takich będzie wielu). Sami z Rosji lecicie na Alaskę i tam czeka na was drugie moto . :) Taka opcja już była przerabiana.
|
Niby ok ale we dwoje nie zabierzemy się z bagażem na jedno moto więc ta opcja odpada.
|
Ja poległem w 2006 roku tyle, że z samochodem. Podobnie jak Wy próbowali¶my z koleg± dostać się na Alaskę z Władywostoku, potem z Nachodki (port towarowy). Niestety jedynie rozwi±zanie jakie nam zaproponowano to wóz w kontener do Korei, potem do Stanów a my w samolot. Z przyczyn finansowo-czasowych rozwi±zanie nie przypadło nam do gustu i na kołach wracali¶my do Polski. Powiem Ci, że nie załuję:D
|
Nas czas nie będzie gonił wcale ale kurde kontener do korei i dalej na alaske a my samolotem, to brzmi cholernie drooogo.
|
A ktos bylby zainteresowany "zjechaniem' motocyklem do Polski z Wladywostoku?
Bo bylaby taka opcja mysle za jakis czas do ogarniecia. |
Cytat:
Do vancover okolo $3000 Kontener20' z Korei, firma Wallenius,Busan do Vancouver lub Seattle okolo $2000- ale bez oplat portowych i dokumentacji celnej Taki sam kontener 20' Z Korei na Alaske okolo $6000. Prosto z Vladywostoku,ale do Seattle $5500 Trzeba zalozyc,ze ze wszytskimi oplatami wyslanie motocykla z wladywostoku do kanady to okolo 2000$-ale przy zalozeniu 4-5 motockli w kontenerze 20 stopowym Czas oczekiwania inimum 3 tygodnie Do tego trzeba bilet lotniczy sobie kupic dla czlowieka. |
Boski ja mogę się kajtn±ć z Władka do Polszy:) Odezwij się na PW jak się zdecydujesz:)
|
Wlka
Cytat:
|
Dwóch? A Majo chce z kim¶ jechać? :D
W jakim (przybliżonym) terminie planowana jest akcja? |
Moja byla planowana na 2015
|
Boski,pisz priva
Majo,mogę z Tob± ? |
Nie ja tu rozdaje karty:)
|
Majo po co tam znowu chcesz jechać ? - tam nic nie ma :)
w tym roku zza Bajkału jechałem jak w Mongolii byłem i co ? - i nuda - las , bagno , krzaki - las,bagno,krzaki - las,miasto,las,bagno,krzaki ........:dizzy: ale bym jeszcze pojechał :D |
Przejechałbym się gdzie¶, po prostu:)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:52. |