![]() |
odzież rukka
Proszę o opinię na temat odzieży firmy Rukka głównie kurtki i spodnie dzięki.
|
Skandynawski sprzet z najwyzszej polki jakosciowej i cenowej niestety tez....
|
Strzała Jarek!
ty, z tego co wiem to rukka to mercedes wsród łachmanów:) nie ma lipy! tylko ceny....masz coś okazyjnie na oku? bo normalnie to chyba rukka tyle sobie ceni za ciuchy co BMW,, czyli od ch.......:) Trzymaj się |
Cytat:
|
Jak wszystko z membraną Goretex
|
Jestem bardzo zadowolony.po prostu tak jak powinno być.
Miałem również, przyjemność używać kombinezonu Rukka na skuterach śnieżnych za kołem podbiegunowym - sprawdziły się 100% |
Rukka nie musi fortuny kosztować - w zeszłym roku (luty/marzec) na ebay.de jakiś sklep niemiecki wyprzedawał kurtki (najtańszy model, ale jak to Rukka - wszystko z gore-texem) za 200€...ostatnio patrzyłem - nie zeszli jeszcze poniżej 300€...także czekać i jakąś okazję można złapać :) z kurtek na R używam Retbike'a, także jakiś gore-tex by się przydał, a Rukka po badaniu organoleptycznym sprawia wrażenie mega solidniej....:drif:
|
Odpowiadajaca bmw (raylle 2) kurtka rukka allroad - kosztuje dwa razy wiecej niz bmw:(
(wypinana membrana goretex, wywietrzniki i patenty wyprawowe.) Wyprzedaze dotycza tylko modeli juz nie produkowanych - Rukka wymienia co 3 lata kolekcje. Nie ma co liczyc na zasadnicze obnizki modeli bedacych w sprzedazy. Najtansze spodnie 340 euro, najtansza kurtka 420 Euro. Jak dla mnie najwyzsza pólka i najwyzsza cena. Użytkuję spodnie UNIT ( w tym roku 5 sezon). Nigdy się nie nalała kropla wody. Odprowadzanie potu - jak to goreteks - czyli bez porownania z niczym co znam. W upały bywało gorąco. Wygodne, dobrze uszyte - ale bez zadnych bajerów i dodatkowych wzmocnien czy hi-endowych materiałow - zwykla Cordura 500. Nic sie nie rozpruło, żeby trzymają jak trzymały. Najbardziej je sobie zniszczyłem na dwóch czy trzech wyjazdach w teren DRką. Zaraz sie gdzieś tam na dole potargały o podnóżki i przypaliły o wydech. Ale sam sobie jestem winien, na enduro to inny strój... |
Ciuchy powalajacej jakosci. Do tego fantastycznie wygodne i lzejsze niz sie wydaje. Sprzedaja tu w salonie BMW, dla takich, ktorym komplet Rejli II wydaje sie za tani. Technologia kosmiczna i ceny takiez.
Jest jeszcze firma Dane. Wydaje mi sie, ze jeszcze bardziej $$$. |
http://www.moto-akcesoria.pl/index.p...=344_45&page=4
tutaj maja kurtki i spodnie rukka i ceny tez maja"dobre",no ale za jakosc trza płacic. |
mam kurtke i spodnie serii ALLROAD.do tego jeszcze jedna kurtke serii NICO.jestem bardzo zadowolony.POLECAM!!!
http://www.rukka.de/ |
Niektóre kurtałki ze spodniami to można niezła AT kupić. Moim zdaniem trzeba jeszcze brać pod uwagę że pierwsza lepsza gleba, a niedajboże małe szlifowanko na asfalcie i po kurtce rukka. Tutaj żadna kosmiczna technologia rejli nie pomoże, a jaki ból........
|
No własnie chyba niekoniecznie.
Napewno tak sie stanie z Cordurą 500 ale czy juz z ARMAXem czy SRO? Bogaty Niemiec nie dosc, ze ma ubezpieczone moto, to ciuchy pewnie też, wiec sie nie boi. Nie dla nas, to jeszcze, nie dla nas. |
Cytat:
|
Zamiast walić głową w ścianę, lepiej się nie przewracać. Kto to słyszał żeby jadąc na motocyklu trzeć kurtką albo spodniami o ziemie ;)
|
Cytat:
|
Nie no oczywiście, ale nawet taka rukka po glebie wygląda jak zwykła szmata :0. I nikt mi nie powie, że jakiś materiał wytrzyma nawet mały szlif i będzie wyglądała ok . Może jest jakiś chętny na mały test. Stawiam kratę browara .......... za dobry wygląd kurtki. W niemcowni to pewnie jest niższa stawka OC AC za posiadanie bezpiecznej odzieży (chodzby RUKKA)
|
Rukka nie ma w swojej ofercie kurtek/spodni ze skórzanymi wstawkami? To fajny patent jest.
W mojej karierze miałem dwa szlify po kilkadziesiąt metrów. Na skórzanej kurtce nie ma wiele uszkodzeń, a w tekstylnej zieje dziura na całe przedramię. Skórzane wstawki byłyby git. |
Cordury i skóry w jednym ciuchu już sie za często nie robi. Myślę że ze względy na dwa zupełnie inne sposoby konserwacji tych materiałów
|
Dzięki za opinie, na pewno się przydadzą przy wyborze! :) Jadę do Niemcowni więc zobaczę co mają ciekawego i w jakich cenach!:D
|
Witam
Nabylem niejakiego allroda,byla przecena w louisie i 500ojro taniej wyszlo:)))Minus taki ze jak teraz smigam to zimno w kolana i musze neoprenowe ochraniacze nosic. |
allroad oczywiscie;)
|
Cytat:
|
Zaciekawił mnie temat i wykryłem co nastepuje:
nowy model 2009 "wyprawowy" Kalahari, tez ma wypinane goretexy ze środka. Spodnie maja skórę na nogawkach. i kieszen powietrzną na tyłku, 499 euro http://www.rukka.com/lfashion/rukka/...8?OpenDocument Kurtka tez jest, ale wzór jak dla mnie średni. 699 Euro. http://www.rukka.com/lfashion/rukka/...5?OpenDocument A Allroady zostały w ofercie na 2009 - widać dobrze sie sprzedają. spodnie 399 kurtka 635 |
Spodnie 200 ojro taniej,a kurtka 300ojro i wychodzi ze za cene kurtki mam komplet, niemiec dal rabat jeszcze i bielizna termiczna oraz plyny do prania i konserwacji ciuszkow w tej cenie sie zmiescily:) przecena byla chyba pod koniec listopada lub na poczatku grudnia
|
co do ochraniaczy na kolanach to chyba ten komplet nie jest przeznaczony na chlodne rejony.ja zawsze owijam protektor w foliowke.wtedy jest git
|
Zakupiłem kurteczkę rukka APR, może ktoś ma jakieś pojęcie, jak działa ten typ kordury w rzeczywistości - tzn jak jest z jej przewiewnością (bez gore), i czy da się w czymś takim wytrzymać np w rozgrzanym mieście. Mam pewne podejrzenia, że będzie to w pewnym sensie włosienica, i nieco zepsuje mi dobry humor, pozdr, w
|
Cytat:
Moja jezdziła w samej kordurze z wypiętą membraną cały wyjazd i nie skarżyła sie. Ale kurtka bezowa a nie czarna. A to spora roznica. No i to troche indywidualna sprawa, bo jej zaawsze jest zimno. Ja w upały jezdzilem wtedy w zbroi na podkoszylek rowerowy. No ale wiadomo, powyzej 36,6 stopni jezdzimy w pełnym rynsztynku chroniąc sie przed przegrzaniem i odwodnieniem. Mokra arafatka na szyi i takie tam. |
Cordura AFT stosuje strukturę dzianinowej siateczki, która okazuje się szczególnie wygodna podczas jazdy w gorącym klimacie. Odpinana podpinka z Gore-Tex?u w kurtce i spodniach zapewnia wygodę w szerszych warunkach pogodowych.... tak piszą. Teoria fajna, ale czuję się w tym jak w zbroi, a nie chcę się umartwiać jak to onegdaj wśród Tempelariuszy bywało. Jasnych z tej serii niestety nie ma. Chyba będę musiał wziąść specjalny plecak do targania tego badziewia poza trasą, bo do bagażnika nijak się nie zmieści. I te wkłady, wielkie jak dryfujące kry!
|
Już doczytałem sobie co to, i moge tylko powiedziec ze full wypas, z półki na którą nawet nigdy nie zaglądałem. Z wypinaną membraną masz szanse przeżyć ale cieplo bedzie i tak. Wywal wklady i pomyśl nad zbroją, o ile wiecej bedzie jazdy niż zwiedzania. Wtedy mozesz kurtałe ekspadnerami przyczecpzic na top'a czy co tam za worek bedziesz miał.
|
Zastanawiam sie nad zakupem spodni rukka, model amarina/armadillo. Czy ktos moze cos na ich temat powiedziec ? Czy beda sie sprawdzac przy temp 15-35 ( czy beda uniwersalne)?
Z gory dziekowac za wszelkie opinie :)) |
może być za gorąco. Gore jest na stałe. Jesli ma byc uniwersalne lepiej żeby membrana była wypinana. Rukka Allroad, Kalahari albo HG Raylle III?
|
No albo z serii airflow (air power), to niby na ciepłe klimaty, zrobione z przewiewnej cordury z wpinką z gore. Kupiłem taką kurtkę, ale coś więcej będę mógł powiedzieć po powrocie. Zobacz na forach zachodnich, tam sporo o tym piszą!
|
A tak informacyjnie to gdzie w Wawce można sobie podotykć, poprzymiarować i poślinić się na Rukke - tak, żeby wszystko mieli?
|
chyba nigdzie. Rukka handluje Pomirski w Gdyni i Ratka motocykle z G. Slaska.
|
Cytat:
można też kupić Rukke w akcesoriach motocyklowych filia Warszawa Marki ale nie można poprzymierzać, bo najczęściej nie mają tego na miejscu tylko zamawiają... zatem oczu nie nacieszysz a i ze ślinieniem się będzie pewnie problem :p |
Cytat:
|
Gdyby kogoś interesowało w MCS Honda na Prymasa Tysiąclecia mają kilka kurtek w przecenienia -30% np. RUKKA GOBI rozmiar 52. i kilka innych modeli .
|
Szukam opinii na temat konkretnego modelu , rukka armax, ktoś ma użytkuje ?
Sprawa pilna, bo jestem w trakcie negocjacji :D |
Pytanie w stylu - czy chcesz porszaka. Nie znam lepszej firmy, a ten model nie jest tani!
|
Wiem, że nie jest tani, ale przy -50% robi się przystępny, tym bardziej, że kasa odkładana z niewypalonych papierosów, czyli nie puszczono z dymem :haha2: ( co daje mi komfort psychiczny, tak sobie to tłumaczę )
Ale i w takim przypadku, gdy wydam taką kasę, chcę mieć pewność, że to dobra inwestycja. Może zapytam tak, jak ona się sprawdzi, gdy na dworze zrobi się ciepło? |
1 Załącznik(ów)
+40, potem więcej. W tej cenie możesz dyskutować tylko o...cenie. Na prawdę warto!
|
O cenie...,raczej już wyczerpany temat , wychodzi o parę stów więcej , niż rukka alex czy modeka Cool Black.
|
No stałem się posiadaczem nowej kurtki, a jeśli nie spełni moich oczekiwań ( membana jest laminatem, może być gorąco ) trafi pod "młotek" !
Dzięki Lupus, za jakąś wypowiedź, choć liczyłem , że więcej osób się wypowie, ale..... |
Mam ATHOSa, model wiele niższy na schodach Rukki...nie ma wentylacji, ale goretex laminowany tez.
Latem wiadomo-ciepło :) ...no ale w której kurtce będzie zimno? Natomiast w deszcz, wprasowana membrana to super pomysł! Przy wpinanej wierzchnią warstwe masz jak gałgan do podłogi... Pamiętaj o regularnym smarowaniu suwaka! Pozdro Orzep |
Cytat:
Ciuchy z wypinaną są uniwersalne, całoroczne , bardziej komfortowe w lato itd. Wprasowana jak by dobra nie była to nie nadaje się na ciepłe dni. Jak już zmokniemy i mamy zamiar szybko wysuszyć to wypięcie membrany sporo przyspiesza ten proces względem ciuchów z membranami na stałe. Osobiście preferuję tylko z membranami wypinanymi. |
Cytat:
Oddychają, a nie nabierają "kilogramów" podczas deszczu. Jak będziesz miał kiedyś okazję-spróbuj |
Dla mnie zaletami wypinanej membrany jest na pewno to że jest mniej warstw w lato , i że można sam wierzch walnąć nie przejmując się niczym do pralki:p
Ale patrząc na produkty Rukki i jak to wygląda (tylko macałem i przymierzałem) to mam nadzieje że kiedyś będzie mnie stać na ich produkty bo od razu widać że to wyższa półka :Thumbs_Up: |
Cytat:
Żeby nie mokły membrana musiała by być na zewnątrz. Może kiedyś będzie okazja spróbować ale póki co większe możliwości konfigurowania zestawu z wypinaną membraną i podpinką bardziej mnie przekonują. Jak w swojej kurtce wypnę środek to jest tak fajnie przewiewna ze i 30*C się ogarnie bez otwierania wywietrzników. Z wprasowaną takie cuda nie przejdą gotowanie w upał po mieście masz gratis. Ale ja lubię chłodek zamiast gorąca , ktoś inny będzie miał np odwrotnie. Jak Gawien wspomniał możliwość bezproblemowego prania bezcenna . |
Cytat:
Co do chłodku to na pewno wypinane są bardziej przewiewne, ale model o którym pisze Czupakabra jest wentylowany. Mój nie, bo jak pisze Gawien rukka kosztuje trochU :) NA lato, po mieście to buzer, albo kurtka "letnia"... Pozdro Orzep Mój Kolega, fan touratecha, kierowca GSa i posiadacz ciucha beemwe Rally3, podobno jeden z najlepszych"technicznych" odzień na moto. Jeden nasz wspólny wyjazd...deszcz...i już się rozgląda za membraną wprasowaną :p Fajna sprawa, jak jedzisz gdzieś i cały czas leje, bo nie trzeba suszyć wieczorem, szukać ciepła! Woda z cieknie z niej w 5minut i dalej można gnać nie zmarźnięty... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29. |