![]() |
Przednie zawieszenie od DRZ 400 do Afriki?
Czy ktoś robił przeszczep przedniej za-wiechy z DRZ 400 do Afriki ? Szukam kontaktu:D.
|
skąd pomysł ? Nie lepiej upside down ? Jak wystarczy ci jedna tarcza to wybór jest spory.
|
Z enduro czy SM?
|
Nie chodzi o tarczę lecz o lagi ich długość + półka. DRZ 400 E lub Y .
|
moim zdaniem pomysł straszny⌠zawias drz nie radzi sobie z samą wagą drz jak trzeba a co dopiero z wagą afrykiâŚ:)
|
Dokładnie, też uważam że pomysł słaby, i lepszy bedzie sprawny zawias od AT
|
Jeśli coś kombinować to tylko z WP dostosowanym do wagi.
|
Czyli tylko od 950/990ADV od bidy od małego...
|
Nie no, moje zawieszenie od DRZ SM + sprężyny pod wagę i chodziło to nieprównywalnie lepiej od sklapciałej serii z AT.
|
Myślałem że sprężyny mocniejsze + dobry olej i da rady.
|
Trzeba włożyć trochę kasy żeby to zawieszenie poprawnie działało w AT i mieć fachowca co by to poprawnie ogarnął . Wymiana sprężyn nie przyniesie efektu , to nie takie proste i tanie żeby mieć w motocyklu działające precyzyjne zawieszenie . Weź pod uwagę że w endurakach w których zawieszenia są dopasowane do masy motocykla trzeba dokonywać interwencji aby działały jak należy choć wydawało by się że pełny zakres regulacji wystarczy .
Zdrowia . |
|
Ostatnio pisałem o tym że praca zawieszenie nie zależy od twardości sprężyn.
Np. w exc525 które waży 120kg sprężyny są prawie takiej samej twardości co w lc8 awanturze... http://www.troll.me/images2/antonio-...ek-nie-sdz.jpg |
No to zamiar szlak trafił a takie fajne były plany szkoda ale jeszcze poszukam.
|
A od jakiego SM'a przypasowałoby zawieszenie (dwie tarcze muszą być)?
|
Smt :d:d:d
|
Kilka dni spędziłem na Mazurach. Ganiałem z kumplem, który wstawił do versysa zawiechę od drz. Chodzi to nieźle.
|
Cytat:
|
Oczywiście, że Gonzo.:-)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:44. |