![]() |
Sklepy z czesciami w Polsce
Witam, mam pytanie: gdzie w Polsce sa sklepy z czesciami do Africa Twin? Moj maz jest dumnym posiadaczem dwoch motocykli i potrzebuje czesci, a ze jest Norwegiem i nie zna polskiego, wydelegowal mnie na poszukiwania ;) Bedziemy latem w Polsce - w Warszawie i Gdansku (i okolicach), prosze ewentualnie o nazwy sklepow i adresy. Pozdrawiam
|
A angielski zna..?
Niech napiszę co potrzebuje do :at: |
WITAJ sklepów stacjonarnych typowo z częściami do Afryki raczej nie ma, wszystko kupujemy przez neta bądź od ludzi z forum Rambo ma dostęp do oryginalnych części zamiennych Hondy Kto inny robi dobre gmole inna osoba zaś zajmuje się elektronika Zet robi świetne kanapy no i Rambo ale ma sklep internetowy Tszoda tam ma akcesoria do Afryki i nie tylko napisz co potrzebne podamy ci namiary do kogo uderzyć zamówisz przez neta i części pójdą poczta no chyba ze cło chcesz ominąć to wszystko można wysłać do Twojej rodziny w Polsce a Wy sobie to odbierzecie
|
Duzo podstawowych czesci jest na alegro wystarczy wpisac w wyszukiwarce ,, honda xrv,, jest tez sklep w Gdansku Slowackiego 153 Honda Pomirski
|
nie wiem jak z Afryka ale do Trampka niektóre części kupuję w Honda Plaza na warszawskim Okęciu. Oczywiscie nie zakup z półki tylko zamowienie i odbiór za kilka dni
|
|
Z polecaniem motoristy byłbym ostrożny ...:umowa:
|
Z polecaniem Motoristy był bym nawet mocno sceptyczny. :dizzy:
|
Tylko nie motorista,chyba ze ktos chce czekac na czesci kilka miesiecy
|
Gdańsk: Wspomniany "Honda - Pomirski" na ul. Słowackiego. "Larsson" na alei Grunwaldzkiej 229.
|
Motorista niee nigdy więcej to jedyny salon którego nikomu nie będę polecał
|
Thomas (boyfriend) writing..
I am not looking for original Honda parts. I want to buy things like crashbars, higher windscreen (givi), aluminium chain protection cover, gaspump protection cover, K&N airfilter etc.. Things you buy from shops like Touratech, SW Motech, Rugged Roads etc.. Any shops like this in Warzsaw or Gdansk? Thomas |
Make a list of what you want and when you're coming to Warsaw and then we'll find what you need.
|
Some things here:
GIVI D195S smoked 44 x 35 cm windscreen Main center stand - Maybe from SW-Motech Silver chain guard (maybe with Africa Twin logo) Silver fuel pump guard Clear headlight guard Part nr 9 from: http://www.bike-parts-honda.com/piec...+TWIN+750.html (OEM Honda Fuel Cut Off Relay Mounting Rubber) Maybe other things too. Must think some more:-) Can you check prices on theese things? Must think about the costs.. Thomas |
The bike is NOT a RD03. icon4.gif Don't know how this came up!!?
Its a 2003 modell RD07A. Thomas |
Larsson nie wszystko ma na miejscu.
|
no to już wiemy -dział producentów i dostawców do tablicy!!!!
|
Cytat:
Przydałoby się coby ktoś to całościowo ogarnął w sensie żeby towar czekał na kolesia w wawie. |
Hello Thomas
GIVI D195S smoked 44 x 35 cm windscreen - model is out of production. Think about MRA windshield. 37x38,5cm for 299zł or MRA Vario-screen. 37x48cm for 599zł Main center stand - Maybe from SW-Motech for 759zł Silver chain guard - Touratech for 169zł Silver fuel pump guard - I cant find anything like that Clear headlight guard - Touratech for 169zł Part nr 9 from: http://www.bike-parts-honda.com/piec...+TWIN+750.html (OEM Honda Fuel Cut Off Relay Mounting Rubber) for 21zł |
Thanks for replying!
Cytat:
Is it possible to also get c02 cartridges and inflator pump? My Polish wife comes from Warszaw and will be there from July 8th. I will be there from 15 july.. Thomas |
Cytat:
No problem. inflator pump for tube tires..? Also. Yes, this is possible to get this all things around 15th. |
GMoto.pl ?
Jakieś opinie? Dostałem voucher od znajomego na 10% a mam na nowy rok kilka zakupów w sumie uzbiera sie większa suma więc ta zniżka będzie dość mocno odczuwalna. Druga sprawa jak się można zabezpieczyć przy zamówieniu (większym) aby w razie czego nie mroziź kasy? Kurier jak przywiezie i będzie coś nie tak to wiadomo protokół, odsyłamy, ale nie mamy wtedy ani towaru ani pieniędzy macie jakieś rady jak to można ewentualnie obejść? |
Szczeże polecam jako ,że mam bliso ( 60 km) kożystam. Kolega jest na forum wpiśz gmoto w wyszykiwarkę. Co prwawda lata teraz liściem ale dla Afrykańczyków jest sentment i zniżka. Szybko bezprolemowo i w dobrej cenie części.
|
Panowie potrzebuje kilka drobiazgów do hondy gdzie się najlepiej zgłosić? Może ktoś pracuje w aso?
|
co konkretnie potrzebujesz? do auta czy do motocykla?
|
do xr400, napisałem już do honda plaza i enduro7 z polecenia jednego z forumowiczy, zobaczymy jaka będzie różnica.
|
jak duze zakupy to tylko usa. polscy dilerzy zyja na ksiezycu. przyklad pierwszy z brzegu. walek rozrzadu do xr400 w holandii 1350pln, wiec w PL jeszcze drozej. w USA bez szukania a pewnie bym i taniej trafil 625pln. cyrk.
tu masz duzy sklep w usa https://www.bikebandit.com/ |
duperele potrzebuje
|
no to jak duperele to ja mam chyba 15%. jesli sie dilerowi nie odwidzialo. jak cos to pisz priva.
|
Napisz co to za duperele może coś znajdę,mam sporą ilośc nowych części w tym większośc duperele
|
Takich rzeczy bym potrzebował, dostałem już wyceny. Motomax co tam masz ciekawego bo może coś jeszcze będę mi wskoczy do zamówienia.
szpilki i nakrętki kolektorów x4 oringi pod dekle zaworowe x4 oringi pod lewe dekle inspekcyjne taśma/guma do mocowania zbiornika paliwa OIL SEAL (25X47X6.5)- uszczelniacz koła tył lampę tył |
ridenow.pl :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:45. |