![]() |
Maramuresz 2014 - update
Kontynuując wątek ubiegłorocznego wypadu na Maramuresz który zakończył się kradzieżą mojej Afri.
Wczoraj otrzymałem info.... Znaleźli. Złapali. Odzyskali. Sprawna! i nierozkręcona czeka na mnie w Borsie. Kilka tygodni temu musiałem podjąć trudną decyzję - wyrejestrować czy nie. Opłacić OC czy nie. I wiecie co? Stwierdzilem - a ch... z tym. Nadzieja umiera ostatnia. Nie wyrejestrowałem, nie zgłosiłem kradzieży w PL, opłaciłem OC. Z papierologii odbioru z parkingu policyjnego natomiast - mam przyjechać z dokumentem tożsamości. To wszystko :D Wieczorkiem wkleję całą historię i zdjęcia z parkingu policyjnego. |
Wypas! :at:
|
super, oby czesciej lapano zlodzieji:)
|
Gratuluję!! Super wiadomość!
|
Brawo rumuńska policja!
|
Zajebiście!
|
Brawo rumuński motocyklista (trampkowiec) który przypadkiem znalazł, obczaił, poszukał, powiadomił Policję i ustawił całą akcję prowokacji sprzedaży motocykla i przechwycenia złodziei.
A potem mnie znalazł, zdał relację i zaprosił na piwo. I dostał telefon od naczelnika Policji z podziękowaniami i skrzynkę piwa od rumuńskich oficjeli za obywatelską postawę. ... przywraca to wiarę w ludzi..... |
Aż się nie chcę wierzyć - i to jest dobra informacja ;)
|
DrumBun !!!
|
Zajebioszka! Znowu bedziesz mogl spojrzec jej w oczy! ;-)
|
Zawsze wierzyłem w naród rumuński :) super finał!!!!
Szkoda że nie było to dwa tygodnie temu bo bylismy tam z lawetą to transport za free byś miał. |
Brawo, brawo brawo..Oby królowa zawsze wracała do swojego pana..Pozdrów Borsę i panią na przelęczy.. :-)))
|
Kolejna Afra wraca do domu, jednak nasz wyjazd zakończył się happy end'em :D Cuda jednak się zdarzają :) Michał cieszę się Twoim szczęściem bo wiem co to znaczy odzyskać motocykl !
|
Kurde! Jak w filmie! :) Ciekawe co z nią się przez rok działo
|
Ale bajer!
wytapatalkowano |
Niech wymienią policję z Karpacza, na tą Rumuńską... ;)
|
Piękna historia...:Thumbs_Up:
|
Super! Aż wierzyc się nie chce.
|
Gratulacje !!!! To sie nazywa postawa :)
|
Gratulacje :)
Teraz to już chyba zamieszka na stałe u Ciebie :) |
Ja bym poprosił rumuńską policję o 5 minut sam na sam z qtasem u którego znaleźli Twoją Afrę :)
|
Po organoleptycznym oglądzie przez znajomego mechanika w Borsie:
1. kapeć z tyłu 2. skończony tylny hamulec i pierwsze ślady uszkodzenia tylnej tarczy 3. kierunkowskazy out 4. dźwignia sprzęgła out 5. plastiki połamane 6. pogięta płyta pod silnikiem 7. pocenie w okolicach gniazd świec zapłonowych 8. ogólne zasyfienie sprzęta brudem wszędzie gdzie się dało 9. stacyjka rozpindrzona (odpalali śrubokrętem) 10. brak tablic (Policja nie znalazła) |
najgorszy typ złodzieja, zajumać i rozpierdolić czy spaserować za flaszkę
|
Nie wierzę.... show must go on :-)
|
Gratuluje, teraz tylko mała polerka i dzida:)
|
Super! Kurde, byliśmy miesiąc temu w Borsie ale żadnej AT nie przykukaliśmy. Świetnie, że wraca do Ciebie. Brawo Rumunia! :)
|
No właśnie nie mała polerka niestety.
Dostałem bardziej szczegółowe zdjęcia ale z prośbą o ich niepublikowanie z jakichś dziwnych powodów. (...) Zobaczę na miejscu co i jak konkretnie ale po zdjeciach to śmietnik straszliwy. Cały bajk do rozbiórki, czyszczenia, naprawiania i składania. Ciekawe czy jest prosty..... |
Cieszę się że moto zostało odnalezione , jestem w okolicach Borsy od 12 lipca jak by cuś to dzwoń .
Zdrowia . |
Gratulacje!
Czy dobrze doczytałem,że w Rumunii za obywatelską postawę otrzymuje się skrzynkę piwa :lol8::lol8: ? |
Miszcz!!1 Tego trampkarza to w polskie progi zaprosic i zrobic mu porzadne SPA :D
|
Gratuluję ! nie przejmuj się obrażeniami ,zobaczysz jaki będziesz dumny jak doprowadzisz ją do ładu .
|
Cytat:
|
A czy u nas w Polszy coś takiego miało miejsce ? :]
FranZ jeszcze czeka na info o katach. |
Piękny koniec smutnej historii. :p
podoba mnie sie...:p ps. ale jauczuciowy jezdem:haha2: ps.psa.Evvil sprowadz Quenn do Macieży, oleum pomieniaj, mejkejpa zapodaj i znów zabłyśnie,. Jak na Królową przystało:at: |
Szczęściarz!
Dobrze, że to się tak zakończyło, szkoda, że aż tyle musiałeś na Królową czekać! Jeśli jeszcze Afryki nie odebrałeś to do środy będę w okolicach (+/- 120km), miejsce w busie mam. Przez Wawę przejeżdżam. Koszty będą symboliczne i raczej w płynie ;) Pisz! |
W piątek rusza rescue expedition. We wtorek jest plan żeby Afri była w Warszawie.
No i jest już pomysł - korzystając z tego że jest potłuczona, to przerobię ją na Africa Twin Rally :) |
No i kijnia. Nie mam auta do odbioru Afryki. Ktoś będzie na Maramureszu w okolicach 27-28.07 i ma miejsce na lawecie albo w busie?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:19. |