![]() |
Quick-click
http://www.jesseluggage.com/quick.html :drif:
co panowie na takie rozwiązanie montażu kufra, miał ktoś z was z tym styczność ? |
Wygląda fajnie,ale co się dzieje przy upadku. Mocowanie w jednym punkcie będzie podatne na wykręcenie całego mocowania bądź wgniecenie kufra. Przytoczony test wykazuje tylko tyle, że możesz załadować vana.
Jednak stelaż daje stabilność w kilku płaszczyznach i rozkład sił. Na i jak z kałachem ;), proste rozwiązania lepiej znoszą błoto, syf itp. |
Jedna gleba i kufry na sznurku przywiązane do moto :Sarcastic:
|
Cytat:
|
no jak to, przeca nazwałem tom wydumke na ktorej wieszają te kufry - motocyklem ;)
|
punktów mocowania jest 3 a nie jeden dwa na ryglu i trzeci na blokadzie
wszystko zależy od tylnej ściany kufra, samo ryglowanie jest mocne ale kufer może się ładnie pogiąć ale sumie nie powinien za mocno ale jednak może |
Fajny patent ale bardziej na autostrady płaskie jak stół :)
Bałbym się powiesić zapakowany kufer na czymś takim bo podejrzewam że po paru km kufry będą smutno zwisały tłukąc dolnym rantem o wszystko co stanie im na drodze :) |
Moim zdaniem minelo sie to z celem zamierzonym...
1. W tej calej prostocie jest to strasznie skomplikowane urzadzenie (precyzyjne skrawanie itd.). 2. Drugi minus to jednak na moje oko mocowanie w jednym punkcie. Uwazam, ze nejlepsze rozwiazaanie to cos a'la TT - 4 mocowania jak najdalej na krawedziach kufra a nie jeden na srodku... Przeciez to sie bedzie byndac, giac itd. 3. A ze vana mozna pociagnac to nie przecze... Ale to nie do tego sluzy! :haha2: |
Cytat:
|
weście śię chłopaki nie wygłupiajcie..ja wiem że to rejli jest, ale po glebie to te mocowanie sie w środku kufra znajdzie...rejli-rejlim, ale fizyki się w ch..nie da zrobić..
|
Jessie robi super kufry i stelaże ale z tym to przegieli...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:21. |