![]() |
Iv winter szuter party
Po raz czwart zimowy wyjazd na Ukraine , autami 4x4 ekipa z FAT.
Mnie tym razem niestety nie bedzie, ale postaram sie pomoc i ogarnac. Chetnych jest kilka ekip -Nowy Sacz -Bielsko Biala -Opole -Siedlce??? -Debica??? Termin- koniec lutego. Wpisujcie tutaj deklaracje wyjazdu + termin jaki Wam pasuje + swoj numer telefonu. Pozdr Mirmil ps, na zachete |
Jak mocno muszę mieć grzebanego "gazika " żebym dojechał tam gdzie reszta?
|
Wazne,zebys mial ogrzewanie albo cieple ciuchy + dobre opony i kazde sprawne auto powinno dac rade przejechac trase .Oczywiscie, gdy pozostale auta i reszta ekipy jest takze odpowiednia :)
W 2013 roku, pierwsza edycja Winter Szuter Party byla najbardziej hardkorowa |
Jakby ktoś miał wolne miejsce na pokładzie i jechał z południa (idealnie z Bielska-Białej) to chętnie bym się dołączył jako balast/nawigator/człowiek do podziału kosztów itp.
W sumie to i tak sporo zależy od terminu...ale chęci są. |
|
Złota zasada jest taka; jak się nie ma opon to musi być prędkość. Obowiązkowe są łańcuchy i lużne podejście do stanu lakieru na Twoim samochodzie:D Ja to np. wróciłem bez lusterek i hamulców do domu. |
Co za dyskryminacja albo upadek zaufania, że nawet nie bierze się pod uwagę ekipy wrocławskiej :D
|
Skandal! :D Patrz madafaka wrócił bez hamulców, u Ciebie już nie trzeba się o to martwić :D
|
Siemanko. Czy już wiadomo jakie będzie docelowe miejsce wypadu?
Z racji tego, że mielibyśmy lecieć z zachodniopomorskiego to ciekawi mnie również jak wygląda sprawa faktycznego już wyruszenia z miejsca spotkania. Czy spotykamy się dzień wcześniej i gdzieś tam o świcie wylot, czy z racji tego, że raczej jesteście tam sąsiadami to od razu z domków lecicie? Powiedzcie jak wygląda nocleg? Czy już macie jakieś stałe zaprzyjaźnione miejsca gdzie robiliście przystanki, czy na dziko? Wcześniejsze rezerwacje we własnym zakresie czy zorganizowaną ekipą wpadamy? Jak daleko zapuszczacie się w głąb Ukrainy? Ogólnie trasa przetartymi szlakami, czy wyznaczanie nowych czy może na azymut? Moglibyście podać orientacyjne koszty, jak to wyglądało przy wcześniejszych wypadach? Ile dni schodziło wam przy wcześniejszych wypadach? |
29-31 styczeń jadę sprawdzić czy jest już śnieg na UA. Mile widziane towarzystwo w postaci innej terenówki/suva.
Chcę wyjechać w piątek świtkiem z Mielca i dojechać do Pylypca (dziurawe asfalty i szutry). Tam w ośrodku pod wyciągiem zamelinować się na dwa dni(30zł / osobodoba). W sobotę spróbować wyjechać na połoninę borżawę a później skoczyć do parku sinevir nad jeziorko(ukraińskie morskie oko). Można też wyciągiem wjechać na połoninę i zjechać na sankach :) W niedzielę powrót do polski przez górę iłż. Wiadomo wszystko zależy od pogody. P.S. Na szuter party też się wybieram oczywiście. |
Termin końcówka lutego mi pasuje tel. 502520377 . Boryss wstępnie mogę też jechać na rekonesans.
|
Spoko będzie wesoło, narazie są dwa pojazdy.
|
Nie będę się deklarował , bo nie wiem jak się wszystko ułoży , ale jest szansa że znajdziemy chwilę pod koniec stycznia
|
Fajnie, temat założyłem na forum 4x4 więc może się uzbiera kilka aut :)
Temat integracji zimowej jeżeli organizatorzy pozwolą przekleje też na forum 4x4? |
hej
czy termin lutowy jest już znany? Jaki czas przewidujecie na wyjazd? Dysponuje sprzętem, pewnie będę musiał dozbierać załogę pozdrawiam malina |
Co do wyjazdu końcem stycznia to tu szczegóły:
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php...43873#p8143873 Puszku czy ty się opiekujesz tym tematem?? |
OOO superro to ja się piszę na końcówkę lutego :D:D:D 797540298
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...5f&oe=570050B0 |
Borys, ile autek jest już, bo bym się wybrał dyskoteką na at, można?
|
Hej, na chwilę obecną 3 zadeklarowane na 100% i 3 chcące :) jeżeli masz tylko ochotę to zapraszam. Oby tylko pogoda dopisała.
|
Dobrze by było gdyby jadący ze mną w najbliższy week dali znać do środy czy jadą i w ile osób to zrobię rezerwację w hotelu.
|
Hej .Mam wolne miejsce w aucie jak ktoś ma chęć to mogę przygarnąć
|
Ekipa Mielecka dotarła do domu.
Reszta podobno gdzieś się odkopuje bo skrót okazał się być bardziej wymagający :) Było przezabawnie i przemiło, z takimi ludźmi nie mogło być inaczej. Jutro powklejam zdjęcia. p.s. nikogo nie zastrzelono ani nie nikt się nie nabawił świńskiej grypy jedyną dolegliwością mógł być lekki kacyk :P |
Plan zrealizowany, śnieg został odnaleziony w dużej ilości :)
http://imgur.com/a/HhQKu Panie Rojku czekam na ciekawą produkcję filmową w twoim wykonaniu. |
Wieczorem usiądę i przejrzę materiały, może się coś urodzi :)
|
Boryss widzę że trzymałeś se ptaka:Thumbs_Up:
:D |
Hehe z ptakiem był niezły numer, przechodzimy obok koleś mnie łapie i wsadza ptaka na rękę, więc dziewczyny za aparat i robią foty, koleś zabiera ptaka i mówi że trzymanie ptaka jest za darmoszkę ale robienie fot 50 hrywienek za sztukę :P
|
Mój debiut :) proszę o wyrozumiałość :)
https://www.youtube.com/watch?v=04HMPtnkkeI |
Fajne :)
|
Moje trzy minuty
|
Pasuje ustalić datę wyjazdu właściwego winter szuter party.
Proponuję termin 26-28. 02.2016. Chyba nic odkrywczego się nie wymyśli jeżeli chodzi o trasy w sensie śnieg będzie weryfikował. Opony preferowane to mt, zimowe lub inne z łańcuchami. Liny elastyczne, łopaty, jedzenie i picie na cały dzień jazdy(kopania). Gdybyśmy chcieli podjechać na połoninę Równą to może by pojechać przez słowację i ominąć dziury w Turce? |
Ktoś deklaruje się na ten termin ?, bo pasowałoby jakiś nocleg zarezerwować.
|
Ja bym sie wstepnie zdeklarował tylko jak tam sytuacja ze śniegiem wygląda ? Bo nie mam łańcuchów i nie wiem czy kupować czy nie ma sensu...
A i może ktoś sie orientuje czy na pozwoleniu czasowym przekrocze granice ? |
Puki co ze śniegiem :w niższych partiach na pewno nie ma ,wyżej raczej będzie (borżawa , pikuj) aczkolwiek tak sobie wyobrażam :) .Sytuacja może się jednak zmienić z dnia na dzień-to góry .Na pozwoleniu czasowym raczej nie przejedziesz .
|
Są w tej chwili 4 samochody(jeżeli krzycha kumpel jedzie) i jeżeli ja się z kimś nie zabiorę.
Decydować się ludzie, będzie wesoło :) |
|
cześć gdyby było wolne miejsce to chętnie w tym terminie skorzystam partycypując oczywiście we wszelakich kosztach związanych z tym wyjazdem. Mieszkam w Rzeszowie, ale jeżeli komuś jest nie po drodze to mogę bez problemów w umówione miejsce na granicy stawić się -;) 609345018 Acups
|
Ja jadę z Misza i Biciem :) jednym autem z BB
|
motocyklem wjerzdzałem na pozwoleniu czasowym i problemu nie było autem nie wiem ....
|
Jak moto przejechało to i samochód też .Kiedyś do niemcowni na czasowym mnie nie wpuścili....najlepiej zadzwonić na granicę i tyle
|
do ruskich wjezdzalem na czasowym bez problemu. Chyba, w sumie nie pamietam ale coś takiego kojarze. Samochodem.
|
Panie i panowie,
Spotkamy się w najbliższy piątek o godzinie 9 na przejściu w Krościenku. Jutro rezerwujemy hotel więc gdyby ktoś się nagle zdecydował to dawać znać. Jest 5 fur, 3 na kołach 35, na tą informację moja Vitara popuscila olej ;-) Pozdro |
Boryss -rozmiar to nie wszystko :)
|
Kolejny z małym penisem :)
Tak mi powiedziano po tym jak wspominałem że " nieważne jaki pędzel, ważne jak maluje " ;-) |
Udanej wycieczki życzę :)
|
Dzięki :-)
|
Bawcie się dobrze - ja napędu w Jimnym jeszcze nie zrobiłem
|
I jak tam? Bardziej winter, czy bardziej spring siuter party?
|
Patrol dorżnął szczęśliwie do warszawy, u mnie jedyna strata to wyrwane gniazdo przyczepy.
Jak byłby jeszcze następny wyjazd to też jestem zainteresowany. Dzieki za wszystko niebawem wrzuce tutaj kilka zdjec, ktore udalo mi sie zrobic. |
Ja dotoczyłem się na 20 .UFF jeszcze parę km więcej i ...... Przedni most również zmielony.Masakra.A ciekawe o której reszta w Polsce ?
|
W Rzeszowie byliśmy chyba koło 12, Mielec 1 w nocy a ja 1.30. Reszta ekipy miała trochę gorzej/dłużej...
ps. W robocie szału nie ma ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:32. |