Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Rumunia - Karpaty, Bukowina gdzie jechać? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2619)

DrSpławik 26.02.2009 21:15

Rumunia - Karpaty, Bukowina gdzie jechać?

Zima za oknem i paluchem po mapie sie jeździ. Wyjechałem do Rumuni a w zasadzie do Satu Mare i stoję na skrzyżowaniu...
Rumuńskie Czarnuchy ładnie mi tu pisać proszę gdzie jechać, co oglądać. W kategoriach on i off proszę, z dokładnymi namiarami...
Dla najaktywniejszych w nagrodę pochwała publiczna i :zdrufko:
Na ciorbę szykujący podniebienie, Spławik pozdrawia.

:)

Lepi 26.02.2009 21:23

Ciorba de burta :convulsion:
Ale :beer: Ursus de best!
Nie mam mapy pod ręką ale zasada jest jedna, droga co najwyżej żółta a lepiej biała, kierunek pod górę!

xtr 26.02.2009 23:04

oj jest tego mnogo :) wiec moze ladowanie nad jeziorkiem koło baja mare lub deczko w gore ta sa ladne szuterki strumyki gorskie idealna miejscowa na pierwszy nocleg :) potem kierunek polnocno wschodni w strone Suceavy

raf 26.02.2009 23:46

www.africatwin.strefa.pl/solonec.html
To jedna z relacji ze starego forum autorstwa Pawła z Jasła.Gdybym ja jechał, to wybrałbym się właśnie w te miejsca.

rambo 26.02.2009 23:51

Stawiam na Ursus :zdrufko:

DrSpławik 27.02.2009 00:25

Cytat:

Napisał rambo (Post 45852)
Stawiam na Ursus :zdrufko:

stawiam Ursus :beer: dla Ramboszczaka, do relacji Pawła z szacunkiem :oldman:
Ale może wpiszecie jakieś konkrety.... trengofar... transfogar... no k..wa te przełęcze i inne view pointy.
p.s. we własnym zakresie też odwalam robotę więc to nie z lenistwa ;)

sambor1965 27.02.2009 02:37

No Splawiku za zrobienie trasfogarskiej traski przed majem postawilbym Ci chyba skrzynke piwa. za 67C zreszta tez...

Pawel_z_Jasla 27.02.2009 08:51

Słuchaj starszych /czyli Sambora, bo Ja to jeszcze młody jestem ;) - no w każdym razie od Sambora młodszy/. Karpaty w środkowej Rumuni mają sporo ponad 2000 mnpm a to oznacza śnieg do końca maja więc sugeruje jednak północ. Cała część wzdłuż granicy z UA jest bardzo atrakcyjna i chyba najbardziej "folklorystyczna" /cokolwiek to oznacza/. Jeśli natomiast wybierasz się latem to transkarpacka czyli powiedzmy, że 67c w jak najdłuższej konfiguracji - poszukaj na forum bo było z milion razy ale generalnie na trasę sugeruje wjechać z 7A od wschodu jeszcze przed jeziorem a nie jak większość od skrzyżowania 7A z 67c. Jak jest mokro i trafisz na okres zrywki to sama 67c w kierunku na Sebes da sporo zabawy /niektórzy twierdzą, że jest nudna ale jak lubisz szybkie szutry i skakanie z koleiny w koleinę to może być ciekawie/. Transfogaraską polecam widokowo, warto przejechać ale jadąc od północy, po zjechaniu z przełęczy sugeruje szukać pierwszego zjazdu na zachód i z trasy 7c uciec jeszcze przed Corbeni ewentualnie przed Curtea de Arges /w ten sposób najszybciej i najciekawszą drogą dojedziesz do Brezoi i dalej na Voinese – ZDROWIA

raf 27.02.2009 10:10

Tutaj z forum trampkowego film z 67c

DrSpławik 27.02.2009 11:04

Cytat:

Napisał sambor1965 (Post 45869)
No Splawiku za zrobienie trasfogarskiej traski przed majem postawilbym Ci chyba skrzynke piwa. za 67C zreszta tez...

:p Samborku dla samej skrzynki od Ciebie bym pojechał, niestety łapka mi się zrasta powoli i w kwietniu to dopiero rehabilitację rozpocznę ( i zostanę doktorem rehabilitowanym hehehe ) - jedziemy na początku czerwca. Baj de wej, jak miło że nie musiałem Cię do tablicy wywoływać - wciąż lubisz te karpackie klimaty i Stany nie zepsuły Cię do końca :Thumbs_Up:
:oldman: Pawle - Ty świeżaku, nigdzie nie jeździsz - bo gdzie jedziesz tam leje, rzeźbisz tylko w garażu przy motongach i dookoła podwórka upalasz :haha2:
Twoja relacja przeczytana i punkty na mapę naniesione :bow::bow::bow:
A na poważnie to z okazji mojego skromnego wypadziku chciałem takie małe kompendium wiedzy na temat Rumuni sprowokować. Dla mnie, dla Czarnuchów, dla potomnych... Misję mam ?? ??

A tutaj: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2529&page=3 misja Ukraińska ;)

DrStar 27.02.2009 15:50

Cytat:

Napisał raf (Post 45895)
Tutaj z forum trampkowego film z 67c

No niezły filmik ... oby do wiosny! Pogoda się nieźle zapowiada, można posmigać w weekend chyba :)

krystek 04.03.2009 15:25

Ale czym oni na to 67c wjechali, jakiś czoper masakra heheh
gość jest dobry, jak on na takim dragu jeździ po takich dziurach to co My powinnismy robic na AT :P

7Greg 04.03.2009 15:47

Spławik, transalpine to zrobisz przy okazji. Już Ci mówiłem, że to słabe wyzwanie. No chyba, że jak Sambor napisał - w maju :)

Jak chcesz błota to do Andrzeja przyjedź. My tu tak mamy :)

chomik 04.03.2009 15:54

Cytat:

Napisał 7greg (Post 46769)

Zupełnie jak na Biedrusku :) zapraszam także :) jak czołgi przejadą to nawet jeszcze fajniej... :)

DrSpławik 05.03.2009 21:31

Cytat:

Napisał 7greg (Post 46769)
Spławik, transalpine to zrobisz przy okazji. Już Ci mówiłem, że to słabe wyzwanie. No chyba, że jak Sambor napisał - w maju :)

Greg w 28 sekundzie umarłem ze śmiechu.... :lol8::lol19::lol8::lol19: i ten jasny komplecik, nówka z Kobi... Andrzeju szacun
Ja po błocie nie jeżdże bo sie opony brudzą ;)

E-09 czeka na przekładke... Przyjadę tylko żeby wódka była zimna i colki wiecej. :vis:

Andrzej_Gdynia 05.03.2009 22:51

Kolego! To się nazywa poswięcenie ! A tak naprawdę to nie było odwrotu, zaciagnął mnie Greg w ostepy leśne a z kazdym metrem było tylko gorzej. Zawrócić nie szło... próbowałem...

DrSpławik 05.03.2009 23:06

Cytat:

Napisał Andrzej_Gdynia (Post 47119)
Kolego! To się nazywa poswięcenie ! A tak naprawdę to nie było odwrotu, zaciagnął mnie Greg w ostepy leśne a z kazdym metrem było tylko gorzej. Zawrócić nie szło... próbowałem...

:haha2::haha2::haha2:
Tak, tak, słuchaj się Grega to w czarnej dupie bez latarki wyladujesz....
Może jeszcze powiedział: "Takim lajtowym off-kiem sobie polecimy"
:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:

DrStar 06.03.2009 13:11

:lol8::lol19::lol8::lol19: i ten jasny komplecik, nówka z Kobi...

No nieźle, ale i tak szacun, że bez gleby sie obyło :), gdzie tak śmigacie??

Ola 06.03.2009 16:05

Dr "rehabilitowany" :)

My w zeszłym roku robiśmy wypad głównie do Transylwanii i na Wiłoszczyznę na długi weekend majowy. Było głównie "on" i trochę szutrów. Transfogaraska od strony południowej ,ale oczywiście tylko "do śniegu i z powrotem". Niestety nie mieliśmy czasu na zobaczenie Bukowiny i części północnej Rumunii, ale na pewno tam wrócimy. Przyjęliśmy raczej opcję "go slow" i oglądania lokalnych smaczków architektury, delektowania się jedzeniem i małymi mieścinkami. Karpaty objechaliśmy właściwie dookoła i uważam, że to bardzo fajna i zróżniocowana trasa, tak na 7-9 dni. Można ją urozmaicic o więcej off jeżeli już nie ma śniegu w górach. Nocowaliśmy głównie w małych pensjonatach - nie ma z tym żadnego problemu (jakoś poranny szron codziennie odstraszął nas od rozkładania namiotu).

Generalnie polecam - super miejsce na wypad. A jak ktoś chce się "zdzidować" na maksa to pewnie najlpszą opcją jest Enduromania... i trasy z Enduromanii.

Jakby co służę zdjęciami i jak tylko będę mogła cos jeszcze podpiwiedzieć to chętnie.

Pozdr

DrSpławik 06.03.2009 19:06

Cytat:

Napisał Ola (Post 47239)
Dr "rehabilitowany" :)

My w zeszłym roku robiśmy wypad głównie do Transylwanii i na Wiłoszczyznę na długi weekend majowy. Było głównie "on" i trochę szutrów. Transfogaraska od strony południowej ,ale oczywiście tylko "do śniegu i z powrotem". Niestety nie mieliśmy czasu na zobaczenie Bukowiny i części północnej Rumunii, ale na pewno tam wrócimy. Przyjęliśmy raczej opcję "go slow" i oglądania lokalnych smaczków architektury, delektowania się jedzeniem i małymi mieścinkami. Karpaty objechaliśmy właściwie dookoła i uważam, że to bardzo fajna i zróżniocowana trasa, tak na 7-9 dni. Można ją urozmaicic o więcej off jeżeli już nie ma śniegu w górach. Nocowaliśmy głównie w małych pensjonatach - nie ma z tym żadnego problemu (jakoś poranny szron codziennie odstraszął nas od rozkładania namiotu).

Generalnie polecam - super miejsce na wypad. A jak ktoś chce się "zdzidować" na maksa to pewnie najlpszą opcją jest Enduromania... i trasy z Enduromanii.

Jakby co służę zdjęciami i jak tylko będę mogła cos jeszcze podpiwiedzieć to chętnie.

Pozdr

Ola aj nju, że mogę na Ciebię liczyć.

Rumuinia w tym roku to również Twoja sprawka. Tak o tej Bukowinie opowiawdałaś, że architektura cudna, że przyroda nieskalana, że dzierlatki miejscowe zdrożonym podróżnym napoju i jadła nie żałują, że lica mają gładkie a wdzięków nie skąpią... tedy jadę.
Proszę o Twoją prywatna liste przebojów... :bow::bow::bow:

Artur_ntv 06.03.2009 23:54

Cytat:

Napisał Ola (Post 47239)

Nocowaliśmy głównie w małych pensjonatach.

Ile kosztowaly noclegi?

Lewar 07.03.2009 21:04

Tu masz moją propozycję bo Cię lubię moczymordo i bawidamku.
Z Satu Mare tniesz na płn-wschód drogą nr 19 i docierasz do Wesołego Cmentarza w Sapintcie.
Następnie w Sighetu Marmatei jest więzienie dla tych co sprzeciwiali się Słońcu Karpat. Obydwie propozycje są w sam raz dla Ciebie, za to że wyżłopałeś cały mój alkohol w Syrii:)
Następnie jedziesz w kierunku Baia Mare drogą nr 16 ale po 6km skręcasz w lokalną drogę wzdłuż rzeki Izy i rozglądasz się bo będą pięknie rzeźbione drewniane bramy do obejść.
W Birsanie jest zespół drewnianych budynków z wielką drewnianą wieżą. Mieści się tam żeński klasztor i jak cię znam to z tydzień tam zostaniesz, łajdaku !!!
Jak nasycisz swoje chore żądze to jedziesz dalej, docierasz do drogi 18 i dojeżdżasz do Jacobeni zostawiając za sobą po prawej stronie Góry Rodniańskie.
Wpadasz w 17 ale jedziesz nią tylko 23 km i skręcasz na Moldowitę i Suczewitę bo tam są monastyry w których możesz poleżeć trochę krzyżem już ty wiesz za co.
Wart zobaczenia w okolicy jest jeszcze monastyr w Putnej ale to może być dla ciebie za dużo świętych miejsc.
Z 17 przed Radauti skręcasz w prawo na Gura Homorlui i będziesz miał polskie wioski Nowy Sołoniec i Kaczycę. W tej ostatniej jest mała kopalnie soli do zwiedzenia i możesz tam nocować w Domu Polskim.
W Gura Homorlui i Voronecie polecam malowane cerkwie ( UNESCO ) można później pyknąć przełęcz Bicaz a dalej radż sobie sam.
Powodzenia

czosnek 07.03.2009 21:17

1 Załącznik(ów)
Całkiem fajną sprawą jest ciuchcia parowa w Viseu de Sus. Jeżdżą nią drwale do pracy a jednocześnie jest i wagon dla helmutów turystów.

Załącznik 4312

Zwróć też uwagę na wsie bogatych cyganów. Tyle wieżyczek i innych świecących dupereli to panie w disneylandzie nie uświadczysz.

No a wieczorem to obowiązkowo Mici + browar

no to DRUM BUN jak to tam powiadają

PS. aaa zapomniałem. W niektórych klasztorach można tanio kupić wino i brandy ichniej produkcji. Brandy daje ostro w dekiel a w połączeniu z pewnym śmiesznym ziołem, które rośnie na dziko w delcie dunaju (no ale tam chyba nie jedziesz) to jesteś w kosmosie i tańczysz na trzecim pierścieniu saturna.

zbyszek_africa 07.03.2009 23:26

Po Lewarowej trasce jak Ci jeszce będzie mało to wpadnij tuhttp://lh6.ggpht.com/_Ibnyq2tKB58/SS...0/IMG_4434.jpg

Na tej dróżce pędzą bimberek, się panowie częstują, całkiem dobry. Jak wypijesz cały baniak i spodobają Ci się te laski, możesz jechać dalej.

DrSpławik 07.03.2009 23:34

Witoldzie Drogi, Rycerzu bez Skazy
Na koniu czarnym co ma nocne zmazy
Któren w Aleppo ochwacić się śmiał
Ty - wzmocnion trunkiem - radę żeś mu dał
I dziś Twe rady miłe w moim uchu
Tedy by zażyć sobie troszkę ruchu
Jadę w Mołdowę… Nawracać w wierze,
Ale gdy cel swój mam określić szczerze
Lepiej bym miejsca takie jak klasztory
Omijał łukiem i to całkiem sporym
Bo, jeśli Mężu byłeś tam już wprzódy
Toś skromne panny pozbawił ułudy
Tylko sromota spłynie na Spławika
Gdybym tam dobył swojego mieczyka
Jedno, co widzę by ocalić imię…
Pognać rumaka gdzieś na połoninę
Jako, że rady Twe zawsze mi bliskie
Dziewki od Ciebie pozdrowię tam wszystkie

DrSpławik 07.03.2009 23:44

Zbyszku i Czosnku chylę nisko czoło
Aby w Mołdowie się nie kręcić w koło
Miejsca te zacne notuję w pamięci
Aby się w koło w Mołdowie nie kręcić

zbyszek_africa 07.03.2009 23:51

A jak brykniesz trochę niżej czyli na południe E78 Rusca
http://lh3.ggpht.com/_Ibnyq2tKB58/ST...2008%20066.jpg
Zbieżność nazw zupełnie przypadkowa:)(chociaż h.. wie gdzie jego macki sięgają)
pulchniutke rumuneczki, tiry Tur, Bg, hasz, itp, jak nie jesteś silny to się nie zapuszczaj, słyszałem to od lokalersów.

Dla Artur NtV. ceny 20E średnio ze śniadaniem, infrastruktura nie jest zbyt dobrze rozwinięta.:Sarcastic:

DrSpławik 08.03.2009 00:01

Ramboszczaka nie odwiedzić?
Karygodne ;)

Artur_ntv 08.03.2009 02:47

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 47424)
Dla Artur NtV. ceny 20E średnio ze śniadaniem, infraktustura nie jest zbyt dobrze rozwinięta.:Sarcastic:

Dzieki Zbychu. Czyli namiot, strumien i kuchenka :) na Ukrainie za ta sama kwote mielismy 4 komfortowe noclegi.

zbyszek_africa 08.03.2009 12:28

Na Ukrainie ugoszczą Cię w prawie każdej chałupie, Rumuni są nie ufni, patrzą na ciebie jak na bogatego helmuta:)

czosnek 08.03.2009 12:38

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 47424)
Dla Artur NtV. ceny 20E średnio ze śniadaniem, infrastruktura nie jest zbyt dobrze rozwinięta.:Sarcastic:

hmmm My płaciliśmy po ok 30 złoty (bez śniadania) Warto spać u ludzi albo szukać...... domów pielgrzyma (sprzedała nam ten patent koleżanka wtajemniczona ;) ) No i oczywista namiot.

zbyszek_africa 08.03.2009 12:58

Domy pielgrzyma dobra sprawa, sam często korzystam, choć nie wszyscy akceptują regulamin:umowa:

podos 08.03.2009 13:05

20 zł bez sniadania, pokoje na wynajem w drewnianym domku na posesji gospodarza. Przy skrzyżowaniu drogi z Wierchowiny i drogi do schroniska Zaroślak, pod Howerlą. DO dyspozycji kuchnia na dole. Idealne na niewygórowane afrykańskie potrzeby.
PS: Dziurawe buty turystyczne zostawił krystek u gospodarza, wiec jakby kto w crossach sie wybrał a na Howerlę chciał się wybrać (co polecam bezwzględnie) to mozna brać. ha ha.

Ola 09.03.2009 11:17

Cytat:

Napisał Artur_ntv (Post 47314)
Ile kosztowaly noclegi?

My podróżowaliśmy w trzy osoby i najczęściej za pokój dla całej trójki płaciliśmy około 45 zł. Kilka razdy zdażyło też 60 zł. Na pewno pomogło nam to, że bylismy przed sezonem i nie raz byliśmy jedynymi gośćmi w pensjonatach. W sezonie i w turystycznych miejscowościach jest jednak sporo drożej. Według mnie nie warto się pchać na noclego do tych najbardziej turystycznych masteczek, a jeżeli już to nie do pensjonatów, które oferują naganiacze. Zawsze można znaleźć jakieś pokoje w prywatnych domach, torche poza główną ulicą. Np. w Bran spaliśmy w prywatnej chałupie, w bardzo przyzwoitych pokoikach. Na podówrku chodziły kury i suszyło się pranie - klimat był swojski. Niestety nie mam dokładnego namiaru na to miejsce. Transylwania jest generalnie droższa od reszty Rumunii.

Prywatna lista przebojów będzie... trochę później.

Artur_ntv 12.03.2009 00:42

Cytat:

Napisał Ola (Post 47689)
W sezonie

Sezon rumunski trwa w jakim okresie? Serio pytam :)

rambo 12.03.2009 00:49

Tak jak u nas nie ma szkoły mniej wiecej w wakacje dla dzieci

suchy 12.03.2009 21:14

1 Załącznik(ów)
Ceny noclegów,tak jak pisala Ola wahają się miedzy 45 a 60 pln za pokój,w którym mogą spac 3 osoby(mowa o prywatnych pensjonatach lub jak kto woli kwaterach agroturystycznych)Sa miejsca gdzie rzeczywiscie bywa drogo i ciezko jest znalezc tani nocleg(w sezonie)np.wybrzeze Morza Czarnego lub wawoz Bicaz,a konkretnie Lacu Rosu.Poza tym raczej nie ma problemu ze znalezieniem kwater,trzeba po prostu pytac tubylcow.Kempingi oferuja raczej kiepski standart,wiec jesli ktos podrozuje z namiotem,zdecydowanie lepiej rozbic sie na dziko(dozwolone)ewentualnie,mozna sie dogadac z wlascicielem pensjonatu i rozlozyc sobie namiot w ogrodku,majac przy tym dostep do lazienki i kuchni(2 lata temu placilem za cos takiego 15 pln, w okolicach Sibiu)Klamoty sa bezpieczne i nie trzeba sie wozic z calym majdanem po Fogarskich.:)

DrSpławik 14.03.2009 01:03

Po weekendzie zapodam tu plan wycieczki. Powstaje on dzięki Wam...
:bow::bow::bow:

Sławekk 31.03.2009 22:22

Co z planem ? Ciekawy jestem jak Ci to wyszło .

DrSpławik 01.04.2009 00:03

Wezwany do tablicy... a już myslałem, że się upiecze i pojadę sobie pocichutku ( k..wa, co to jest cichutek, że tak wszyscy po nim jeżdżą?)
Na razie w wersji papierowej są wszyskie rumuńskie relacje z forum ( dzięki 7Greg, dzieki dla Autorów ) i dotychczasowe opisy z wątku. Kolejny weekend mija a ja niczyja, znaczy się mapa Rumuni już lekko pomazana pisakiem ale jeszcze daleko do konkretów. ALE BĘDĄ!!! Dla potomności zrobie rozpiskę gdzie, co i jak a jak dojadę tylko do Tokaju i tam się zadekuje to już nie do mnie żale i płacze... ;)
Wiadomo to, jakie te Węgierki? Może kwaśne, robaczywe, zepsute czy przejrzałe... a może w sam raz. ;)

mroova 05.04.2009 21:04

Podłączę się pod świeży temat, bo właśnie udało mi się sklecić galerię i dwa filmiki z wrześniowej wyprawy - może pomogą w doprecyzowaniu planu :umowa:

Galeria - Picasaweb
Filmik z Urdele
Filmik z Transfogaraskiej

Urdele obowiązkowo, Morze Czarne można sobie darować. I uwaga na jedzenie - mój żołądek skapitulował i ostatnie kilka dni jechałem na kanapkach z OMV :drif: :haha2:

Pozdrawiam,
mroova

krystek 06.04.2009 10:30

czy dobrze zrozumiałem już jestes w Rumuni ??
dzieki za pomocna dłoń :), auto wypas :)
mnie kusi Rumunia pojechał bym jeszcze raz, ostatnio z Podoskiem Bukovinu robiliśmy :) a teraz chciałbym sie bardziej w głąb zapuścić...
pozdrawiam

DrSpławik 06.04.2009 11:18

Cytat:

Napisał krystek (Post 52738)
dzieki za pomocna dłoń :), auto wypas :)
mnie kusi Rumunia pojechał bym jeszcze raz, ostatnio z Podoskiem Bukovinu robiliśmy :) a teraz chciałbym sie bardziej w głąb zapuścić...
pozdrawiam

Idealne do wyrywania lasek... mówisz, że to pojazd zabytkowy i jedyna sztuka w oryginale... :haha2::haha2::haha2: ciesze się, że się przydało.
Ruminia chyba będzie w tym roku trędy bo ma góry, ciepłe morze i nie trzeba płacic w euro...

krystek 06.04.2009 11:35

Cytat:

Napisał DrSpławik (Post 52757)
Idealne do wyrywania lasek... mówisz, że to pojazd zabytkowy i jedyna sztuka w oryginale... :haha2::haha2::haha2: ciesze się, że się przydało.
Ruminia chyba będzie w tym roku trędy bo ma góry, ciepłe morze i nie trzeba płacic w euro...

hehe :) tak jak mówisz... laski leciały jak nic :)
Rumunia fakt wypas, więc kiedy wracasz bądz wyjeżdzasz ?
pozdrawiam

DrSpławik 06.04.2009 11:55

Start 08.06.2009 i powrót 19.06.2009... ja z Krakowa a reszta z Wawki. Czerwiec daje sznasę na przejazd przez Urdele bo w maju to jeszcze śnieg... :dizzy:

krystek 07.04.2009 22:31

na anake przeleci ?
mozna się podpiąć ?
musze poskładać finanse do kupy i bede decydować o ile można :)

DrSpławik 08.04.2009 14:56

No pewnie, że można. Na anakach dasz rade o ile nie będzie lało bo chcemy troszkę boczkiem nie koniecznie asfaltowym. Po zeszłorocznej Ukrainie to wiem, że jak sucho to na anakach i na połoniny można wjechać a jak mokro to byle górka z błotkiem i już nie ma przyczepności... Ja chyba na anakinach ale mitas w garażu też jest... ;)

krystek 08.04.2009 21:55

Cytat:

Napisał DrSpławik (Post 53197)
No pewnie, że można. Na anakach dasz rade o ile nie będzie lało bo chcemy troszkę boczkiem nie koniecznie asfaltowym. Po zeszłorocznej Ukrainie to wiem, że jak sucho to na anakach i na połoniny można wjechać a jak mokro to byle górka z błotkiem i już nie ma przyczepności... Ja chyba na anakinach ale mitas w garażu też jest... ;)

mitasa zawsze mozna mieć na wszelki wypadek, ja bede mam mieć T63 :) i na przód jakiegoś treleberga i wypas :),

Mroq 19.05.2009 11:51

Spławik, masz już plan wycieczki- traskę?

DrSpławik 21.05.2009 16:09

Mam taki plan, że jak się zbiorę w sobie to jakiś plan stworzę...

Kurna, na razie nic ale mam jeszcze ze dwa tygodnie.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48.