Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Rajd Latarników (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=26952)

motomysz 05.07.2016 20:51

Rajd Latarników

Witajcie czarnuchy!
Mocno zastanawiam się nad wzięciem udziału w tej oto imprezie.
http://www.motopomocni.pl/?page_id=7
Może ktoś z Was wybiera się na ten rajd? A może są tacy co uczestniczyli w poprzednich edeycjach, jeśli tak dajcie cynę jak było?

darius 05.07.2016 21:33

Bylem w zeszlym roku i bylo ok.

Trasa przygotowana na roadbooka, nie na nawigacje. Także trzeba sie troche wysilic zeby cala przejwchac z dobrym czasem. Na koniec byla proba sprawnosciowa na plazy.

Podrowienia
D

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

CzarnyEZG 05.07.2016 21:34

ee no - jak kurde chyba jade. To znaczy sie zapisałem

motomysz 05.07.2016 22:41

Własnie oglądnąłem kilka filmików z imprezki. Może być zabawnie :-) i afryczek nie brakowało. Wchodzę w to!

Piotr_As 06.07.2016 00:49

Byłem w zeszłym roku. Jak na pierwszą edycję przygotowanie ok (może dlatego, że komandorem był Łukasz z Paszkowa) . Zobaczymy jak będzie w tym roku. Jadę na nocny i dzienny etap.

motomysz 06.09.2016 22:48

No to z kim będzie można się jeszcze napić % na Latarników? Fajnie ze to już w ten weekend. Zastanawiam się czy nie będzie za ciepło pod namiot hehe..

jajamam 06.09.2016 22:59

Ja będę jako reprezentant południa :-D
Ja na trampku a ze mną TT i msx 125 ;-)

motomysz 07.09.2016 00:34

[QUOTE=jajamam;496847]Ja będę jako reprezentant południa :-D
Ja na trampku a ze mną TT i msx 125 ;-)[/QUOT

No i git! Może będzie dane pogadać przy ognichu :-)

Piotr_As 08.09.2016 22:18

Jakby ktoś z Was miałby ochotę wystartować w nocnym etapie mogę odstąpić swoje miejsce.
Niestety nie dane mi uczestniczyć w tym roku:mad::mad:

Pozdro
PiotrAs

motomysz 09.09.2016 15:46

Cytat:

Napisał Piotr_As (Post 497206)
Jakby ktoś z Was miałby ochotę wystartować w nocnym etapie mogę odstąpić swoje miejsce.
Niestety nie dane mi uczestniczyć w tym roku:mad::mad:

Pozdro
PiotrAs

Z chęcią bym skorzystał, ale dwie opcje to za dużo :-) w tym roku jadę zorientować się jak to wygląda i przejechać trasę. W przyszłym to już na pewno z rodzinką, w tym był taki plan ale.. wyszło jak zawsze :at:

Al_Chali 09.09.2016 22:52

Kurcze. Super to wygląda. Szkoda że dowiedziałem się dopiero teraz

jajamam 14.09.2016 13:34

Organizacyjnie to ta impreza leży i kwiczy, niestety.

motomysz 14.09.2016 14:53

To prawda! Ja się też zawiodłem, chociaż nigdy wczwsniej nie brałem udziału w podobnej imprezie. Miejmy nadzieje że organizator wyciągnie wnioski i w przyszłych edycjach będzie tylko lepiej.

CzarnyEZG 23.09.2016 16:30

Byłem i pojechałem nocny i dzienny Adventure ("A to wy jesteści ci co jechali adventure we dwójkę" ;) )

Gdy opadła euforia niestety się z Wami zgadzam co do organizacji. (Ten śmieszny bufonowaty resorcik miał nas w dupie tak głęboko, jak nas nikt dawno nie miał), a organizacja, (no może poza wytyczeniem nocnego adventure) leżała tak nisko, że się trzeba było położyć żeby ją zobaczyć :/

Wyników z nocnego Adventure jeszcze nie ma (impreza była dwa tygodnie temu i nagrody rozdane) a na wynikach dziennej trasy wogóle nie zostaliśmy ujęci (nawet jako dyskwalifikacja, NIC) dodatkowo organizator nie odpowiada na jakiekolwiek próby kontaktu :/

Szkoda, bo zostało tylko parę fajnych kontaktów i fotek (w tym z nocnego przejazdu po plaży) Nie wiem, co by się musiało stać, żebym w przyszłym roku postanowił znów zrobić 550 km w jedną stronę, żeby tam zawitać.

ps: Podobno jest decyzja o zmianie lokalizacji bazy rajdu, może to początek pójścia w dobrą stronę.

motomysz 23.09.2016 21:49

Ja, to sie zastamawiam na jakiej zasadzie mieli niby sklasyfilowac startujących. Na nocnej, to chociaż sprawdzali stany licznikow. Dzienna widocznie tylko punktacja z zadan, bo raczej nic innego nie brali pod uwage.

CzarnyEZG 24.09.2016 15:01

Nie mam pojęcia jak to klasyfikowali - czas przejazdu nie był ważny, kilometraż nieważny,
kurde.

DwaMariany 26.09.2016 13:17

Liczyły się tylko punkty za zadania na punktach kontrolnych.

jajamam 27.09.2016 17:04

Wg tego co na stronie to chyba zamierzają wyciągnąć wnioski
http://www.motopomocni.pl/?page_id=2675

Piotr_As 28.09.2016 22:06

Takie wnioski powinny być wyciągnięte już po pierwszej edycji.
Osobiście zgłaszałem kilka uwag Mariuszowi ale widocznie potrzeba było większej "wtopy" by wyciągnąć wnioski.
Życzę organizatorom aby III edycja odbyła się z taką samą ilością uczestników co druga.

Pozdro
PiotrAs

motomysz 28.09.2016 22:32

No i fajnie! Trzeba by było sprawdzić jak to będzie wyglądało. Ha.. załapałem się do pierwszej dziesiątki, tyle dobrego :-)

Marcinnn6 09.07.2018 22:16

ktoś się wybiera na edycję 2018r? Bo możliwości jazdy po plaży na legalu jest dla mnie największym magnesem tej imprezy. Z tego co widziałem (na jutubie) w 2017 po plaży jeździli chyba normalnie, na forum nie znalazłem nic o edycji z 2017 i ew. problemach jakie były w 2016r.

motif 10.07.2018 00:59

Cytat:

Napisał Marcinnn6 (Post 589684)
ktoś się wybiera na edycję 2018r? Bo możliwości jazdy po plaży na legalu jest dla mnie największym magnesem tej imprezy.

dla mnie też, juz się zarejestrowałem na jazdę dzienną i nocną po plaży :)

Marcinnn6 13.07.2018 18:28

to spoko, no ja jeszcze nie wiem czy dam radę bo jakoś miałem chyba na urlop z rodziną wtedy jechać hehe. Zobaczymy. Jedynie co mi się nie podoba, o ile można tak to nazwać to jest to, że się jedzie według rołdbuka. I spoko potrafię tego używać bo w rajdach samochodowych z tego korzystałem, no ale tam pilot to ogarniał.
A tutaj patrzenie na te krzaczki może być męczące (nigdy motocyklem wg. rołdbuka nie jechałem) - wersja, taka że organizator udostępnia plik z trakiem jest wg. mnie wygodniejsza - mozna się bardziej skupić na jechaniu, chociaż i tak trza patrzeć w ekranik - jechałem tak na Baba Jadze i było w miarę ok - chociaż kumple co jechali za mną mieli fajniej bo poprostu jechali za mną :)

motif 13.07.2018 20:15

Cytat:

Napisał Marcinnn6 (Post 590528)
to spoko, no ja jeszcze nie wiem czy dam radę bo jakoś miałem chyba na urlop z rodziną wtedy jechać hehe. Zobaczymy. Jedynie co mi się nie podoba, o ile można tak to nazwać to jest to, że się jedzie według rołdbuka. I spoko potrafię tego używać bo w rajdach samochodowych z tego korzystałem, no ale tam pilot to ogarniał.
A tutaj patrzenie na te krzaczki może być męczące (nigdy motocyklem wg. rołdbuka nie jechałem) - wersja, taka że organizator udostępnia plik z trakiem jest wg. mnie wygodniejsza - mozna się bardziej skupić na jechaniu, chociaż i tak trza patrzeć w ekranik - jechałem tak na Baba Jadze i było w miarę ok - chociaż kumple co jechali za mną mieli fajniej bo poprostu jechali za mną :)

to nawet nie wiedzialem że to na roadbooka, dają rolkę z trasą? ale akurat mam f2r wiec nie problem. To jest rajd rekreacyjny wiec na spokojnie można jechać.

Marcinnn6 14.07.2018 00:11

no rolka to to chyba nie jest tylko coś bardziej w formie kartek. Ale to tak wypatrzyłem na jutubach z poprzednich edycji jak ludzie jeździli. Może w tym roku jest inaczej? W regulaminie jest napisane że:
1.2. Organizator dostarcza Uczestnikom niezbędne materiały nawigacyjne – trasa przejazdu
w jakiej formie, nie napisali.
Na stronie jest napisane jeszcze , że otrzymuje się "mapy nawigacyjne"
Może ktoś wie na 100% jak jest w tym roku?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:43.