![]() |
"Podgłośnienie standardowego wydechu"
Witam
Czy jest jakiś sposób aby standardowy tłumik bezinwazyjnie czyli np. poprzez wycięcie puszki stał się głośniejszy i bardziej agresywny? Gdy obok mnie przejeżdża KTM to jestem trochę zazdrosny :P No chyba że lepiej sprzedać oryginalny tłumik bo szkoda go psuć i kupić coś innego. |
Zamontuj megafon na wylocie. Jedyny bezinwazyjny sposób. Bo ten: "bezinwazyjnie czyli np. poprzez wycięcie puszki" :D to już taki bezinwazyjny nie jest.
Kupuj leona, żadne wycinanie nie da takiego dźwięku jak ma leoś. Jak powycinasz to będziesz miał metaliczny dźwięk jakiegoś parcha z wspawanym oszustem zamiast kata ;) |
Cytat:
|
|
tylko Arrow paris dakar replica.
|
No i się zaczęło :D
|
:P od razu mówie że kasa to mi z nieba nie leci :P
tego Arrow paris dakar replica nie mogłem nawet znaleść natomiast jeśli chodzi o LEO to taki sie nada? http://allegro.pl/leovince-sbk-tlumi...7.html#thumb/5 EDIT: A może projekt naszego kolegi: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=20055 |
Nada się, tylko do każdego takiego komina trzeba jeszcze dorobić kawałek rury, inaczej nie zamontujesz.
|
Poczytaj, było już na ten temat sporo. Psucie oryginału da się zrobić ale jest bez sensu. Jak zmiana to inny tłumik i potem strojenie układu pod ten tłumik. Oryginał prędzej bym zmienił ze względu na wagę. Trochę bardziej odkręcaj, wtedy lepiej gada. Miałem kilka tłumików w Afryce i dużo głośniejszy po prostu męczy i w lesie za głośny.
|
Cytat:
|
Leon
http://www.sklep.tszoda.pl/214-tlumik-leo-vince.html I również jestem za arrowem, ale na razie mam dużo innych wydatków. http://allegro.pl/arrow-xrv-750-afri...324675519.html A jak masz mało pieniędzy, to bierz Huzara od kolegi z forum. |
Albo daj info na forum że szukasz używki, może ktoś ma. Ostatnio był jakiś motad za 200zł używka. Ja swojego sprzedałem już.
|
Lubie polskie prosukty, biore Huzara.
Odpali po zmianie czy lepiej robic to u mechanika i potem gaźniki regulowac? |
Odpali nawet bez tłumika...
|
Mam tego motada i gra wyśmienicie! Żadnych db killerów przy 100-120 stałej prędkości prawie go nie słyszę, dopiero pod obciążeniem słychać trzewia:).
Wyglądał średnio, ale po użyciu kilku gradacji papieru ściernego i polerki wygląda dobrze. |
Cytat:
|
Jako że Zbyszek nie kwapi się zbytnio z owalem do afryki, to zapytam czy ktos posiada może tłumik Dominator i jak to gada z i bez db killera?
|
Cytat:
|
Kaju, jak nie chcesz mieć kiedykolwiek problemów to zwróć uwagę na homologację wydechu.
|
No to ani huzar się nie załapie ani edhaust.
Można sobie nabić jakieś E15 na komin i będzie dobrze. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Wyroby edhaust mogę polecić, Edzio jest dobry fachowiec i na kominach się zna jak mało kto. Ceny też ma normalne. Nie masz do niego daleko, dryndnij, pewnie ma coś ze swoich wyrobów na jakimś moto, podjedziesz, posłuchasz i sam ocenisz. |
Cytat:
kiedyś jeździłem customem i tam to w sumie rama miała homologacje :P PS: jakiś kontakt do edhaust? |
506 436 737. Ja mam w GSie modyfikacje. Zrobił mi od razu pomiar głośności. Łapie się w normę po przeróbce.
|
Gdzie badasz moto ze nie zwracają uwagi ? Mi Leona badają regularnie. Mam dedykowany nominał. Badają tyle ze lance wkłada w dB. Słuchaj ludzi skoro nie wiesz co to Leoś. Arrow ma lepszy dźwięk na mniejszych obrotach. Gaźniki reguluj pod przelot. Jak ktoś mówi ze nie trzeba - ma wypalone gniazda po paru latach.
|
Ja mam Dominatora w Afryce,
ale taki rombowaty, widze na ich stronie ze nie juz nie maja w ofercie chyba. Ale oval bedzie analogiczny |
Cytat:
Ani na Arrow ani na Leovince mnie nie stać. Kupuję Huzara. w teori 96 db z dbkillerem. |
Mam Huzara i spokojnie daje rade, wyrzucasz db i bajka, nie odstaje od loe a cena 1/3!
|
Nie wiem Jorge gdzie Ty na stacje jeździsz... u mnie też brak problemów z przeglądem a latam na szlifierce bez dbkilera. Gdzie taka lipna stacja? Lepiej ostrzegać innych :D
|
http://africatwin.com.pl/showthread....113#post491113
Tu masz w przedostatnim poście jak gada Huzar.... Właśnie zamówiłem taki i w przyszłym tyg mam nadzieję że już w swoim usłyszę ten dźwięk na żywo ;-) |
Cytat:
|
Na Gocławiu przy pętli autobusowej sprawdza nr VIN ;)
|
" Gaźniki reguluj pod przelot. Jak ktoś mówi ze nie trzeba - ma wypalone gniazda po paru latach.[/QUOTE]
To jak jest w końcu z tymi przelotami, np.Huzarem Czy to faktycznie niekorzystne dla naszych skromnych piecyków??? Trzeba specjalnie regulować gaźniki pod to??? Czy ewentualnie jak sie założy końcowego dBkillera i już nie strzela z wydechu to jest już ok??? |
Nie wiem za bardzo co wy tam byście chcieli regulować... jedyne czym możecie pokręcić to pilot jety. faktycznie jakby troche nimi pokręcić to jakby strzelanie w wydech przy hamowaniu silnikiem lekko zmalało. Ale zrobiłem to chyba dopiero z 4 lata po założeniu przelotu... a przelot to mam kurwa zajebisty. Zaworom nic się nie działo - zero regulacji, więc i pewnie zero przysmażania przylgni.
|
Gaźniki reguluję się poprzez zmianę dysz, zmianę wysokości iglicy lub jej wymianę razem z rozpylaczem.
Jest to dość pracochłonne, i może być kosztowne jeżeli potrzeba kupić kilka zestawów dysz na podmianę. Z silnikami użytkowanymi normalnie nic się nie dzieje na przelotowych tłumikach, co innego w sporcie, kiedy silnik pracuje w ekstremalnych warunkach przez dłuższy czas. Po wymianie na przelot należy obserwować kolor świec zapłonowych. Sprawdzamy po montażu jaki mają kolor elektrody świecy, powinny być brązowe. Robimy minimum 50 km normalnej jazdy, jak silnik ostygnie ponownie sprawdzamy kolor elektrod świecy jeżeli są brązowe, jest OK. Elektrody nie mogą być białe(uboga mieszanka) ani czarne okopcone (zbyt bogata mieszanka) Prawda jest taka że mało kto bawi się dyszami, iglicami, poziomem paliwa etc montuje się przelot i w zasadzie tyle. Jeżeli ktoś sprawdzi kolor świecy to już dobrze...;) a motocykle robią kilometry sezon za sezonem. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:45. |