![]() |
niskie obroty maxymalne
Więc afryka zaniemogła, chociaż dobrze szła ostatnio co nawet pochwaliłem w tym wątku (może niepotrzebnie - chociaż to takie hydeparkowy wątek jest). http://africatwin.com.pl/showthread....light=ga%BCnik
Ale nic tam... I o co chodzi - po nordkapie w wakacje gaźnik przeszedł inspekcję. Mianowicie, czyszczenie, sprawdzenie dysz, sprawdzenie membran. Dysze ok, membrany ok. Poziom paliwa był według haynesa za wysoki więc obniżono. Śruby składu na 2 i 1/4. Synchro zrobione. Efekt: świece kawa z mlekiem, jeździ dobrze na niskich obrotach i średnich. I tak jeździłem po mieście przez ostanie 2 tygodnie. Rano w korkach, wieczorem w korkach, obroty średnie i było dobrze. Dzisiaj wziąłem afrę za miasto i... szok... jedzie 120-125 max. Na 3 biegu do 7 tyś obrotów, na 4 do 6,5 tyś obrotów (max 115-120 km/h), na 5 biegu do 6 tyś obrotów i max 120-125 km/h - dalej nie chce.... Przed grzebaniem, wcześniej szła dobrze - zapakowana bardzo, bardzo mocno + dwie osoby - krótkie odcinki po 140-150 na autostradzie bez problemów... Macie pomysły jakieś na to? Obniżony poziom paliwa? |
Moze tak byc. Wroc do starych ustawien.
|
Tak to jest jak zaczyna sie grzebac ,pozniej dziwne rzeczy sie dzieja
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
No i zonk... gaźniki wyjęte i ponownie sprawdzone, minimalnie podniesiono poziom paliwa, wszystko ok, ponowna synchronizacja - ładne i równe podciśnienia i... idzie max 120km/h... Do czerwonego pola na 4 i 5 daleko....
Pomysły jakieś? |
Spider2you mial podobne objawy ,tez nie szla ,co sie okazalo membrany w gazniku
|
Sprawdź kolor świec, jak na biało to prawdopodobnie membrany (musisz je dokładnie sprawdzić pod światło bo nawet niewielkie uszkodzenie daje taki efekt).
|
ok, sprawdzę...
|
testuj elektronicznie :D
|
Cytat:
OT. Weź pilnuj produkcji nowego wałka, a nie psujesz swój pojazd. Jak nie ogarniesz ją do wiosny to się nie martw!!! Przyjedziesz :at:z nowym wałkiem do mnie i naprawimy:haha2: Zobacz drugie zdanie w stopce;) |
Cytat:
Ale chyba jednak grzebanie nie wpłynęło na psucie - przynajmniej nie tym razem... Okazało się po kolejnej inspekcji, że jedna membrana ma dziurę 2cm!!! Wyjaśniło się wszystko - szybsze zapalanie kontrolki rezerwy i ewidentny brak koni. Dziura od grzebania się nie wzięła, bo było bardzo ostrożnie, a i samo grzebanie spowodowane tym, że coraz gorzej chodziła... Szynszyl dzisiaj poratował wiedzą na temat membran i albo kupię gaźniki z NTV albo jedną membranę - zamiennik, druga jest w stanie idealnym, ale już też zamiennik (Helmut wymienił pewnie). Apropos wałków... będzie dobrze... co ja telefonów wykonałem do Świątka to infolinia wysiada::::))) Już niedługo rozstrzygnięcie, ale na razie to tajemnica. |
Afryka naprawiona. Była dziura w jednej membranie na 2cm.
Wysłałem przepustnicę do http://allegro.pl/membrana-membrany-...971962809.html bo twierdził, że można wysłać. Odesłał z zamontowaną membraną. Zobaczymy ile pochodzi. Wszystko wróciło do normy a nawet śmiem twierdzić, że za moich czasów tak nie jeździła::))). Afryka znowu jest dzika:))) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:56. |