![]() |
Cieakwostka
2 Załącznik(ów)
Czy ktoś zgadnie do czego służyć miało to ustrojstwo zamontowane na dyszy głównej.
|
To pewnie euro 6.he he
|
Pas cnoty ? ? ?
|
pewnie rozprasza strumień paliwa :)
|
Po długim tentegowaniu w głowie dojszłem do wniosku ze to musi być miedziany magnetyzer:D
|
Kiedy w tym roku hondą XR ledwo się wczołgałem na 3tyś po założeniu takiego patentu motor ożył i wysokości ponad 4 tyś nie były mu straszne
|
Cytat:
Kornik: być może poprzedni właściciel jeździł wyżej wysokościowo a tego typu patent niewiele zmniejsza osiągi na nizinach |
Taa, tylko że moto z tym patentem nie za bardzo w ogóle chciało jeździć, no i pokażcie mi gdzie w Polsce mogło jeździć na większych wysokościach.
|
To jest jonizator paliwa. Nie działa bo trzeba podłączyć kabelkiem do wysokiego napięcia!;)
Stary już jestem i nie spodziewałem się, że doczekam się tu na tym forum obejrzenia obrazka pt: "drutowanie gaźnika" :bow: KORNIK dzięki! Poczułem się jak za PRL-u:haha2: |
Cytat:
|
"Janusze"tak robiły jak nie było dostępności dysz lub gazior był tak wyje..ny że nie trzymał fabrycznych nastawów
Też to przerobiłem w Avo s. |
Cytat:
|
4 Załącznik(ów)
Zdjęcia pt.: "Panie bo mi coś w silniku stuka i nie chce palić". Takie kwiatki znalazłem po rozebraniu silnika Yamahy YZ250F.
|
Ciekawe ile motogodzin ma to nalatane :D ??
|
Mnie ciekawi jaka mogła być przyczyna takiego ukruszenia ? Wypadło zabezpieczenie sworznia i sworzeń podszedł pod cylinder ?
|
Cytat:
|
A wał i korba też na złom ?
|
Korba, łożyska wału na pewno, do tego wszystkie zawory (tłok radośnie trochę je sklepał) a wał to się okaże jak rozbiorę dół silnika.
|
Z tłoka będzie ładna popielniczka.
|
Pękło ucho tłoka, wypadło zabezpieczenie i dalej to już z górki.
Miałem kiedyś na stole 250exc z zespawana dosłownie Korea do czopa wału. Się dzieje ;) |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Kto zgadnie co jest nie tak z tym tłokiem?
|
Wygląda jak by tłok dostał od zaworu a do tego był chyba łatany po wypalonej dziurze .
|
2 Załącznik(ów)
Trafiony, tłok był wcześniej spawany, a teraz wypięło się zabezpieczenie z tłoka. Ktoś to fajnie poskładał.
|
Widziałem takie naprawy 15 lat temu jak kumplowi w Boldorze upaliło tłoka a alternatywą były oryginały za kasę kosmos na tamte czasy.
|
Nie narzekaj! Za czasów głębokiego PRL-u facet sprzedał na giełdzie warszawskiej WFM.
Nabywca dojechał tylko do domu. Po rozbiórce okazało się, że tłok był dorobiony z drewna!!! Nie z byle jakiego, ale z dębiny!!! |
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
Tłok wyciągnięty z BMW R2 :) zdielany w Rasiji chyba z klamek od drzwi.
|
Grubiej na ścianki damy i budiet haraszo:)
|
2 Załącznik(ów)
Następna ciekawostka, tak wygląda wnętrze silnika który przestał kilka lat z wykręconymi świecami:mur: Niektórzy nie potrafią dbać o to co mają.
|
Wracając do tłoka od YZ przecież to normalka w crossówkach :D Tam motocykle nie robią pyr pyr pyr przecież
|
3 Załącznik(ów)
Jakby ktoś chciał wiedzieć co się dzieje z silnikiem po zalaniu wodą:D
|
Słabo
|
Cytat:
|
Objawy takie same jak po odpalaniu silnika po dłuższym leżeniu na dachu i oleju w cylindrach.
|
Cytat:
|
NIESTETY ,CIECZE SŁABO SIĘ SPRĘŻAJĄ.
ciał |
Uff. Znalazłem temat z ciekawostkami warsztatowymi . Łatwo nie było.
Takie znalezisko warsztatowe. Produkt włoski. 10 lat chyba już robi za podstawę warsztatowego zegara . Ktoś wie z jakiego wynalazku to kółko? https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...1e&oe=60408581 https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...d7&oe=60404332 Na pewno nie SXV |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:53. |