![]() |
Przeprawówka na Zakarpacie 03-07.05.2017.
10 Załącznik(ów)
Może przeprawa to wielkie słowo, ale lekko na lekkich nie będzie :). Ma być jak najwięcej offa.
Dojazd do granicy we własnym zakresie :umowa: Dzień pierwszy, środa: Krościenko - pasmo Pikuja - Wołowiec. Całosć 160 km. Załącznik 68537 Dzień drugi, czwartek: Wołowiec - Borżawa - Krasna - Usta Czarna. Całośc 100 km Załącznik 68541 Załącznik 68542 Załącznik 68543 Dzień trzeci, piatek: Ust Czarna - Świdowiec - Bukovel. Całość 90 km. Załącznik 68545 Załącznik 68548 Dzień czwarty sobota: Bukovel - Petros - Bukovel. Całośc 80 km. Załącznik 68546 Załącznik 68539 Załącznik 68540 Dzień piąty: pakujemy motki na busa z przyczepką i wracamy samochodem. Każdy płaci za spanie, i za jedzenia tyle ile zje :) Orientacyjne koszty: 4 x nocleg: 140 pln. 4 x obiadokolacja: 100 pln. 4 x śniadanie 50 pln. Paliwo na cztery dni jazdy: 50 litrów x 3,5 pln = 175 pln. Razem: 465 pln (osoba)+ moje koszty 300 pln (osoba) w tym opłacenie ukr.rzewoźnika, który z Zakarpacia dowiezie nas i nasze motorki do granicy ( 350 km ). Spanie będzie zarezerwowane, żadnego szukania hoteli. Trasa zaplanowana i sprawdzona. Każdy na lekkim dojedzie o własnym zbiorniku do następnego miejsca tankowania. Zostały jeszcze dwa wolne miejsca. Ewentualnie jeśli zbierze się grupa 5 osób, będę załatwiał dodatkowy transport. Pisać na priv Ale wolę telefon :) - 503952239. |
Wstępnie zainteresowany.
Yamaha WR250 (bez kierunkowskazów) lub CRF250L (soft enduro) - są ok?? Pozdrawiam, Karol |
Moja WRka 250f tez nic nie ma, blachy odkrecam przy wymianie waluty na stacji cpn..;)
Zapowiada się mocne zapierdalanie!:D:Thumbs_Up::lc8: |
Śniegu się nie obawiasz? Na Durmitorze o tej porze było go od metra :D chyba że to nie problem :at:
Udanego wypadu. |
No, ale Durmitor to średnio 2.000npm, a UA zakarpacie to tak średnio 800-1000m mniej. Nie mowię, że śniegu być nie może, ale zdecydowanie wiecej błota o konsystencji mazutu bym się spodziewał.
|
Jac chyba 300 - 400 metrów mniej - poczytaj, pojedź, zobacz - warto
|
6 zdjęcie od góry, 4 od dołu z pierwszego postu: Bliźnica 1880 m n.p.m. :)
W oddali Petros 2020 m. i Howerla 2060 m. :) I tam na pewno wjedziemy, chyba :). |
Faktycznie, takiej Howerli, czy innej Bliznicy nie brałem pod uwagę, a bardziej zachodnią cześć tego obszaru.
|
Z uwagi na obowiazki rodzinne będę organizować powrót 6go - sobota na koniec dnia. Po całym dniu jazdy ca 20.00- 21.00 bus zbiera nas do Krościenka.. Jak Ktoś zainteresowany, piszcie są jeszcze 2 miejsca w busie..
|
No to zgłaszam się wraz z kolegą Mikelosem. On na lekutkim exc450, a ja na mega-turystyku, czyli drz z wielkim bakiem (ktoś musi w końcu wozić wachę, nie)!
pzdr J. PS. zobaczymy ile te góry mają, albo i nie mają wzrostu!:dizzy: |
Cytat:
Kierowca szalony więc będzie kogo gonić po górach :). Tam gdzie nie wjedzie z tak mocną ekipą, wniesiemy, lub objedziemy :dizzy:. |
Cytat:
Fajnie, no to mamy busa pełnego. Zresztą nasz Pan Kierownik wsio ogarnie! ;) |
Ja uderzam na 525 EXC z bańką 13l - damy radę
|
Trzymam Was za słowo z tym paliwem :)
|
Strobus zawsze mozna Peta wozic na plecach w razie W
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
Pany - weźcie kogoś z Podlasiaków z ichniejszym trunkiem - będzie i co wypić i co w razie potrzeby do baku nalać - ma chyba więcej oktanów niż ukraińskie paliwo ;)
|
Cytat:
Idę składać zawias. zdrowia |
[QUOTE=strobus1;518205]Najlepsze są takie ukraińskie napoje owocowe../QUOTE]
ZAKARPACKIE najlepiej smakują!!! Zwłaszcza jak się dojedzie do noclegowni przemarznietym do szpiku kości, zjeb...m na maxa !:p Oby do wiosny! |
1 Załącznik(ów)
ESmorodyna ( czarna porzeczka już się przeżera z alkoholem na Zakarpaciu ):).
Do tego śliweczki, lub różne orzechy w miodzie lub ser kozi, jak i i inne smakołyki i to wszystko bez konserwantów :Thumbs_Up: Załącznik 68792 Tak się nudząc i czekając na wiosnę policzyłem, mniej więcej: Asfalt: 75 km. Szutrowe, dziurawe drogi przez wioski: 105 km. Offik, połoniny: 230 km. Te odległości można tylko skrócić np. ominąć Krasną, a dotrzeć z Kołczawy do Ust Czarnej drogą która wiedzie odcinkami nurtem rzeki. Gdyby czasu brakło. Lub zmniejszyć przebiegi offowe na rzecz innych. :). A zresztą zobaczymy na miejscu. Lista na dziś: 1. Jac drz400. 2. Mikelos ktm 450. 3. Karol1989 wr-ka lub crf L. 4. Pirania wr250. Powrót w sobotę, busem. 5. Voxan ktm525. 6. Kryla xt350. 7. Rafał xrv750. Powrót busem lub na kołach. 8. Strobus Husqvarna te450. 9. Stirlitz wr250r, uzupełniono :Thumbs_Up: To ja do śliwowicy wezmę swojską kiełbachę :) 10. Wojtek xr400. Powrót w niedzielę busem, lub na kołach górami :) 11. Przemek ttr600. |
Stirlitz wr250r
Wezmę śliwowicę. |
Jac i Mikelos juz. ie wracają busem w sobotę wieczór ?
Wojtek, a Rafał XRV na pewno nie pomylił terminów wycieczki ? :p:p:p |
Cytat:
A co do Twego imiennika to zapas paliwa się przyda. Zresztą on nam pokarze jak się jeździ w offie afryką. Próbowałem go namówić na zmianę terminu, ale nic z tego. Jedzie z nami. Bedzie nam pomagał lekkie z gówna wyciągać :) |
11. Przemek ttr600.
Na chwilę obecną zamykam listę. Jeśli bliżej wyjazdu ktoś odpadnie to można robić listę rezerwową. Następna przeprawówka w dlugi week czerwca. Prawdopodobnie :) Kierunek odwrotny: Zakarpacie - PL. |
Cytat:
Cysterna XRV... to ja wezmę większy aparat i krem do opalania! :p :p :p |
Cytat:
|
Patryk,
już się nabijasz z mojego imiennika? :haha2: Że niby co, tyle pchania będzie AT.. A stringi przez głowę muszą iść bo coś musie mi cycki podtrzymywać ! :D |
nie że tyle pchania, tylko że tyle ciała do nasmarowania i opalania :-)
|
ile jest miejsc w sumie ? może podlasiaków namówię ;)
ok. doczytałem właśnie że lista zamknięta, trudno |
Cytat:
|
Jac(ek) nieco się pośpieszył deklarując moją/naszą obecność na wycieczce. 3 maja wieczorem dopiero "ląduje na Szopenie", więc mogę dociągnąć sprzęty na granicę dopiero wczesnym popołudniem 4 maja, defacato możemy wjechać w teren mając 48 godzin opóźnienia. Słowem: dupa blada :(
Tym samym zwalniam 2 miejsca z listy, pojedziemy waszym śladem i poplączemy się po okolicy do 12 maja (tyle mamy urlopu). @Wojtek - bardzo przepraszam za zamieszanie. :bow: |
Cytat:
Zdaje sobie sprawę, że im bliżej terminu tym więcej będzie zamieszania :dizzy: Lista na dziś: 1. Karol1989 wr-ka lub crf L. 2. Pirania wr250. Powrót w sobotę, busem. 3. Voxan ktm525. 4. Kryla xt350?????? 5. Rafał xrv750. Powrót busem lub na kołach. 6. Strobus Husqvarna te450. 7. Stirlitz wr250r, uzupełniono To ja do śliwowicy wezmę swojską kiełbachę 8. Wojtek xr400. Powrót w niedzielę busem, lub na kołach górami 9. Przemek ttr600. Jeśli Ktoś chce się umęczyć i wracać w sobotę to 2 miejsca jeszcze są. |
Mała korekta..:p
1. Karol1989 wr-ka lub crf L. 2. Pirania Shadow 750 Bi Turbo. Powrót w sobotę, busem.Uczciwy budz i loscypki wezmę!:p 3. Voxan ktm525. 4. Kryla xt350 5. Rafał xrv750. Powrót busem lub na kołach. 6. Strobus Husqvarna te450. 7. Stirlitz wr250r, uzupełniono To ja do śliwowicy wezmę swojską kiełbachę 8. Wojtek xr400. Powrót w niedzielę busem, lub na kołach górami 9. Przemek ttr600. |
1. Karol1989 wr-ka lub crf L.
2. Pirania Shadow 750 Bi Turbo. Powrót w sobotę, busem.Uczciwy budz i loscypki wezmę!:p 3. Voxan ktm525. 4. Kryla xt350 5. Rafał xrv750. Powrót busem lub na kołach. 6. Strobus Husqvarna te450 - to peklowana dzika świnia wezne :dizzy: 7. Stirlitz wr250r, uzupełniono To ja do śliwowicy wezmę swojską kiełbachę 8. Wojtek xr400. Powrót w niedzielę busem, lub na kołach górami 9. Przemek ttr600. |
To jest Dzik, kielbasa, sery przydałoby się to wszystko czymś przepic dla zdrowia..;))
Marek do tablicy..!!! :p:p:p Pigwowka będzie ?:D |
Drzewa do lasu się nie wozi :)
Na przeglądzie filmów a i owszem ;) |
Cześć,
Niestety muszę zrezygnować z udziału: Przeprawówka na Zakarpacie 03-07.05.2017. Pozostaje zapisany na: Enduro Pohulanka 29.04.2017 - 01.05.2017. Pozdrawiam, |
Cytat:
|
A Ja juz skreślam kreski na ścianie w toalecie odliczając czas do Pohulanki..;) :blues:
|
47 dni.
|
Filmik pewnie każdemu znany ale fajnie się ogląda przy porannej kawie: https://www.youtube.com/watch?v=yhWR5jjGzfM
Wojtku, będzie lepiej niż na filmiku, nie?! ;) |
Gdzie Nam do zawodowców :).
My więcej będziemy pchać i wypychać :D Ja mam szczęście do ludzi. Na pewno będzie ciekawie: https://www.youtube.com/watch?v=KXk3FdUOc6Y |
A może jednak inaczej...
https://youtu.be/dFbcc94H0gc |
A może tak :)
|
Nic nie widać
|
|
Cytat:
PS Dobrze ze moja Druga Połowa nie siedzi na FAT bo bym do dupy pojechał...Cocholade juz mnie nękają SMSami..."Trening Fitnes" umówiony..!!!:haha2: |
Powrót w sobotę 6 maja.
Będzie wracał w sobotę 6 maja, wieczorem bus na Krościenko / tylu chętnych /:)
Są jeszcze dwa wolne miejsca na motocykle i kierowników. Także jeśli Ktoś jest chętny, to można śmiało jechać. Od środy do piątku można się sporo wyjeździć , a w sobotę na dobitkę jeśli ktoś ma ochotę na jazdę to jeździ, a kto chce wypoczywać: moczy stópki, zwiedza Bukovel i okolice lub trzeźwieje:) |
Hej Kumotrzy
Ogarniam dla siebie ubezpieczenia na wyjazd, głównie koszty leczenia po "przygodzie" w pięknych okolicznościach przyrody ;) W kupie siła, smród i lepsza pozycja negocjacyjna z ubezpieczalnią - jacyś chętni do spółkowania ?? zdrowotności |
A może ktoś zawróci ? bo 7,05 przekraczam granicę w Krościenku żeby sobie polajtować po połoninkach .
|
Ja, ja, ja sie pisze na ubezpieczenie. Dzwonię☺
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:05. |