![]() |
Lotki do ACERBIS Rally Brush
yo!
szukamy z kumplem od jakiegos czasu lotek do handbar-ów ACERBIS Rally Brush. nigdzie nie udaja sie ich znalezc ;( to takie handbar-y i takie lotki: http://www.rpamx.co.uk/acatalog/rall...iler_small.jpg moze ktos z szanownego kolezenstwa ma takie lotki gdzies na polce w sklepie czy moze gdzies widzial. obdzwonilismy kilka firm zajmujacych sie acerbisem i pipa. za pomoc dziekuje i pozdrawiam. |
A jakie kolor..? ;)
|
najlepsze bylyby biale - ale w zaistnialej sytuacji i dobie ogolnego krajzysa kolor moze byc dowolny
|
Cytat:
W pobliżu mojej wsi jest www.motopasja.eu W zeszłym roku byli mi gotowi sprowadzić białe lotki (także i handbary). Pytałem co prawda o model Pro, ale może i Brusch dadzą radę. Nie przejmuj się, że czegoś nie ma w ich internetowym sklepie - zadzwoń i zapytaj. Generalnie wszyscy się dziwią jak pytać o kolor biały, nie wiem czemu.... |
zobocz w katalogu Louisa na 780 stronie.Same lotki 14,95 a handbary 32,95 ojro za para.
|
nie są to te czasem?
http://www.moto-center.pl/produkt.php?products_id=6950 |
yo!
dzieki za odzew ;) sadze ze kierunek Louis bedzie najskuteczniejszy pzdr |
Szynszyl, moze Ci używki załatwie, daj mi czas do wieczora. Jest u nas sklep co handluje quadami i takie tam i mają mase uzywek, moze bedą mieli ten model.
|
szynszyll jak by co to mam takie lotki jak na focie poniżej
http://img3.louis.de/shop/img250/10019645_850_FR_07.JPG acerbisa leżą kurzą sie nówki nie śmigane ze śrubami oczywiście... Pisz na priva napewno się dogadamy. |
bierz od Michoo , tam mają komplety, ale bez lotek
|
...i tak tez kolega zrobil. dziekuje wszystkim za zainteresowanie i pomoc ;)
|
Cytat:
Gdzie można kupić takie kompletne handbary. |
Takie to nie wiem ale takie podobne. o dokładnie jak te poniżej
http://img29.imageshack.us/img29/9753/polisporty.jpg to kupiłem w Motostlu na Targowej MMA |
Siemka!
Swego czasu też szukałem dla siebie takich lotek-spojlerków Rally-Brush Acerbisa, i długo, długo nic.... aż któregoś dnia gdy już znalazłem to w dwóch miejscach. Ja znalazłem w INTERCARS'ie w Zielonej Górze, ale szukaj w każdym najbliższym oddziale a oni Ci sprowadzą do swego sklepu w danym mieście. Drugiego źródła nie znam, bo to Kumpel gdzieś namierzył. Powodzonka. |
Olekmotocylke albo Ramires?
|
Kupiłem dziś handbary Rally Brush z mocowaniami plus spojlerki za 210zeta komplet. Zakupu dokonałem w Intermotorsie na Łopuszańskiej. Pojedynczo wychodziło 180 + 60zł. Kolor czarny. Spojlerki sprowadzali na moje zamówienie i jeszcze jeden zestaw mieli dziś na stanie.
Pytałem też w Motopasji w Kobyłce i również mówili, że bez problemu na następny dzień mogą taki komplet ściągnąć. Widocznie skończył się problem z dostępnością spojlerków, chociaż jak się o to pytałem, to sprzedawcy bez katalogu nie wiedzieli o co kaman. ;) |
kupowałem dwa mce temu spojlery u 'włocha' w długołęce k wrocławia. 60pln komplet.
matjas |
Witajcie. Nie chciał bym zakładać nowego tematu więc tu umieszczę zapytanie. Zdecydowałem sie na handbary acerbisa ...tylko. Czy brać rally brush czy rally pro z szyną (nie bedzie to przserost formy w afri?) Pytanie mam do u zytkowników zarówno rally brush jak i rally pro? Jak z wytzrymałoscią tych pierwszych?Wystarczy do sporadycznych wywrotek afryczki?
|
Podnosze temat...
Rally brush nie ma szyny takiej jak rally pro? |
Rally brushe nie mają szyny i na kilka wywrotek wystarczają ;)
|
Same plastiki wytrzymują jeśli zamontujesz je tak ze przy mocniejszym upadku zeskoczą ze śrub. Tylko pytanie czy takie mocowanie na dalszym wyjeździe ma sens.
|
Cytat:
Rejlibruszy nie da się tak zamontować żeby wyskakiwały ze śrub,do kierownicy są metalowe uchwyty a handbara mocujesz śrubą na wylot (nie pamiętam czy jeszcze jakieś tulejki tam nie ma). A na dłuższy wypad to najlepiej klamki zapasowe zabrać. |
Kilka słów n/t porównania acerbis rejli brush i rejli pro:
- Rejli brush mam założone w LC4 - szoruję nimi po ziemi czy gałęziach praktycznie na każdym wyjeździe w teren już od 2 lat, nie wiadomo jak długo wcześniej maltretował je Niemiec. Są nadal całe, tylko trochę poobcierane. Nie posiadają szyn alu, ale plastik z jakiego są wykonane jest plastyczny i pozwala na pewną elastyczność przy glebie. Mam na nich założone lotki/spojlery i jest to rozwiązanie bardzo dobre i wytrzymałe przy stosunkowo niedużej cenie. Są jednak pewne minusy: Trzeba uciąć klamki - są na 2 palce, mocowanie do kierownicy na zewnątrz jest ok - kołki rozporowe pasują do każdej kiery, trzeba tylko przyciąć manetki, mocowanie do środka kiery praktycznie uniemożliwia jakąkolwiek ingerencję w ich ustawienie i na mocno wygiętych kierach jakie są w afrykach czy tenerach wymaga zastosowania rzeźby bądź używania elektronarzędzi. W LC4 mam dość płaską kierę, która podniesiona jest na adapterach. Poza tym w ST przeszkadzałaby pompa hamulcowa, którą Japsy zaprojektowali mało ergonomicznie i ekonomicznie. Jeśli komuś uda się założyć je na AT/ST to należy jeszcze pamiętać o tym że zalane LC4 przy glebie na kierę waży 130 kg, a królowe chyba coś koło 230 kg. Stąd na ST założyłem rejli pro z lotkami, niestety były droższe od brushów ale poza tym same zalety - wiecej miejsca wewnątrz w okolicy klamek i pompy (końcówkę hamulca i tak musiałem uciąć), aluminiowa szyna i przede wszystkim obrotowe i regulowane mocowanie bliżej środka kiery, umożliwiające dopasowanie do dowolnego kształtu kiery. Jedna uwaga - na rynku dostępne są tańsze podróby rejli pro, są wykonane z kruchego plastiku i łatwo się łamią powodując powstawanie ostrych odłamków plastiku. Lepiej chyba dołożyć do oryginałów. To tyle, pozdrawiam |
Czy do Rally Pro mozna zamoncic listki takie jak w Brush?
|
Cytat:
|
Na pewno mozna sam mam taki zestaw Pozdrawiam
|
Panowie a ktos moze uzywa blacbusterow? Bo sie nad takimi zastanawiam i normalnie podobaja mnie sie bardzo: http://cgi.ebay.co.uk/honda-transalp...54588071026874, jakies opinie?
|
LegacySVX mozesz wrzucic jakas fote?
Chcialbym looknac jak to sie prezenci;) |
może ktoś zapodać zdjęcia jak to wygląda ??
|
1 Załącznik(ów)
Proszbardz:
Rejli Pro z lotką on model. (słaba jakość bo to jakiś trzeci plan) |
Witam.
Chlopaki kto moze sie podzielic pinia na temat uzytkowania Rally Bush zalozonych na Afryczce, dostalem w prezencie i nie wiem czy zakladac czy wymienic na Pro? |
po co piszesz jeden po drugim , nie zmieściło ci się w jednym poście?
|
lotki
a co przeszkadzam?
juz nii ma |
Wiecie gdzie dorwać teraz takie listki do handbarów brusch w kolorze białym?
Dzisiaj na bajzlu od włocha dowiedziałem się, że Acerbis na tą chwilę klepie tylko w czarnym kolorze. |
Wie ktoś gdzie teraz najkorzystniej dostanie się:
Rally Bush Pro?? W oryginalnych listkach wysłużyło się już mocowanie (gwint) więc czas na zmiany. Poszukuję czarnego koloru. Jak kupie nowe handbary oryginałów będę się pozbywał. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:26. |