![]() |
GPS na NAT
Hej,
Proszę o informację użytkowników NAT, którzy użytkują GPSa regularnie, też poza czarnym. Czytałem informacje o pękaniu elementów uchwytu na szybie. Czy ktoś może to potwierdzić/zaprzeczyć? Posiadam Zumo 350LM z poprzedniego moto i zastanawiam się gdzie zamontować. Opcje 1. Poprzeczka szyby 2. Kierownica 3. poprzeczka SW Mototecha na kierze. Ale to może przysłoni licznik. |
Mam zumo 390 na poprzeczce, nie musze odrywac oczu od drogi zeby zerkac na navi, przejechalem 15kkm po czarnym i nic nie urwalo ani nie peklo :)
|
Zumo 590 na kierze. Bardziej pasuje mi takie rozwiązanie niż montaż na poprzeczce. Dodatkowo mam bliżej dokonać jakiejkolwiek korekty lewą ręką niż jak navi jest na poprzeczce. Jednocześnie nie mam stale telewizora przed oczami co mnie irytowało i rozpraszało w przypadku montażu na poprzeczce.Oczywiście nie polecam grzebania w navi podczas jazdy ale jest jak jest i czasem się zdarza. W przypadku montażu na kierownicy nie ma opcji urwać cokolwiek.
|
I jedna rzecz, ja sobie podlozylem kawalek gumy pod mocowanie RAM i oparta o zegary, faktycznie drgania sa mniejsze a nawet zerowe
|
Navi na kierze mocowane na RM nie wykazuje drgań.
|
mam 595 LM na pałąku tak jak miałem xt660Z
teraz inaczej sobie nie wyobrazam :dizzy: |
Ja mam Garmin 64s na kierownicy. Zdecydowanie łatwiej jest to obsługiwać w czasie jazdy a nocą nie daje po oczach. Na motocyklu zbyt często na GPS nie patrzę, w osi wzroku przeszkadzałby mi.
|
Nice mogę rozgryźć co to jest NAT ale tak wygląda mój setup od lat
https://youtu.be/yTRQMx9SJ3c |
Cytat:
|
4 Załącznik(ów)
Ja mam tak.
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Fotka na szybko jaką miałem pod ręką. Jak chcesz to po południu mogę pyknąć jakieś lepsze ujęcie.
http://i.imgur.com/uGhvn73.jpg?1 |
dzięki to mi wystarczy. Myślałem że masz zamontowane na środku, ale z boku wygląda ok i nic nie zasłania
Na środku próbowałem i jedyne co to stale miałem coś migającego przed oczami co mnie rozpraszało. Z boku tego problemu nie ma a i łapką z kiery bliżej i wygodniej operować. Każdy ma swoje preferencje. Mnie bardziej pasuje na kierze.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:57. |