![]() |
Kielce - offowo.
Ktoś z Kielców lub okolic ma może ochotę jutro polatać na lekko offem? A może i cięższym sprzętem bo nie planuję ciężkiego terenu ale zdecydowanie offowo. Dziś pogoda super, trochę polatane, jutro też się wybieram. Jak ktoś chętny to dawać znaka. Planuję wystartować 10-11 trasa ok 150-200 km.
|
Emek dopiero dzisiaj zobaczyłem Twój temat, ale afre i tak na razie mam w puzlach więc nici z latania.
19.03.17 - w tym terminie Czeczen planuje wytyczać trasę offową na Babe Jage w moich okolicach więc możesz się przyłączyć, Mirek pewnie też się skusi ;) |
Hej,
Super. Bardzo chętnie pomogę przy planowaniu/objeżdżaniu trasy bo teren wokół Kielc mam dość dobrze ogarnięty. Niestety doświadczenia w planowaniu tras rajdowych brak ale jak Czeczen podpowie czego oczekuje to mogę pomóc. Widziałem filmiki z zeszłorocznej edycji i w zasadzie większość trasy jest mi znajoma. Na 19.03 nie mam planów więc jestem na tak. Jak Mirek dołączy to będzie już fajna paka. |
Pany - jak tylko ogarnę moto (zostały mi zawory do inspekcji/regulacji, opony, oleum + filtr, olejarka, płyny ustrojowe zmienić) i jeśli nic mi żonka nie wciśnie - też będę chciał z Wami polatać ;)
Jesteśmy intacz :) |
To naginaj z robotą, żonę uprzedź wcześniej i gonim w las. BTW w sobotę opracowałem fajną traskę na ok 180 km (90% offem) aż do Nieprowic za Pińczowem. Jak będziesz miał czas i gotowe moto to możemy polecieć. Z tym, że jakieś 4-5 godzin trzeba mieć coby ogarnąć. Tereny nad Nidą (za Motkowicami) mocno pozalewane, woda stoi i błoto po pachy ale zabawa przednia.
|
Mirek kiedyś w Rumunii z ekipą wystrugaliśmy drewniany amortyzator do mojej afry więc Twój serwis to w terenie ogarniemy :haha2:
|
Ostatnio modne "zrobie co mogie" ;) Emek - brzmi nieźle ;)
aaa - Mati - przypomniałeś mi o serwisie zawieszenia - to też musze ogarnąć... |
Mirek to pewnie ode mnie często musiałeś słyszeć :D
Emek, DR 650 z podpisu posiadasz w swojej kolekcji ? Wersja SE ? |
DR w kolekcji posiadam, aktualnie stoi u Henrego ale na stanie jest. Wersja SE.
Mirko, nie cuduj z remontami tylko umówmy się na sztywno i już ;). Zaplanowane = zrealizowane. |
No ja mam zaplanowane właśnie dokończyć serwis i przygotowania do mojego wyjazdu więc raz, że muszę a dwa, że bez szaleństw z Wami :P Zrobię co mogę :)
|
Witam jak sie poskładam po zimie chętnie sie dołączę
|
Moto w proszku ale się szykuję na 19-go :) Mateusz - jakieś szczegóły od Czeczena wstawisz? Gdzie i o której zbiórka?
|
Ja jutro planuję wyskoczyć ma być przyzwoicie ale ponoć nie ma złej pogody :D.
19 się stawiam. Mateo wrzuć info w wątku gdzie i o której się łapiemy. |
Panowie możemy się spotkać np. u mnie (Gnieździska city :D ) i dalej już polecimy w konkretne miejsce wskazane przez Czeczena, bliżej terminu będzie konkretne info ;)
A tak z rzeczy bardziej istotnych to jutro lecę pod Wro po DR SE :rolleyes: więc 19.03 będzie miała chrzest bojowy (chyba kupię szampana :haha2:) |
3mam kciuki! czyli co - lecisz ze mną w maju? :)
|
Mirek chyba podświadomie się na to szykuję :)
|
no bo jak opić to na UA lub innej Albanii :P
|
DR SE kupiona, szampan się chłodzi więc za tydzień latamy ;)
|
Pokazuj :)
|
Mirek, to jak mamy podjechać do Mateusza to spotkajmy się u mnie i polecim razem. Offem mamy tam jakieś 30-40 minut to weź na to poprawkę.
|
|
Już pobrudzić zdążyłeś???! :-) graty - no to jedziemy w maju opić bimbrem na UA a nie jakimś tam szampanem ;-)
|
Cytat:
|
Mirek na jeździe testowej znikłem na dobre 20min w okolicznym terenie i moto wróciło właśnie w takim stanie jak na focie...mina byłego właściciela - bezcenna :haha2:
|
Do DR650 SE jest kilka prostych modów, które ożywiają ten silnik. Kosztem spalania oczywiście no ale coś za coś.
Tu jest playlista z filmikami na YT od Kangurów co i jak robić, żeby to zaczęło popierdzielać ;) https://www.youtube.com/playlist?lis...nm7xU8Q8R6yTPS |
Mateo sprawdź czujnik położenia luzu bo może szkód narobić. U mnie po 6K przebiegu jak rozebrałem to palcami można było śruby wykręcać. Jak śruba wypadnie to mieli wszystko pod pokrywą sprzęgła.
Ja to rozwiązałem mniej więcej tak http://i458.photobucket.com/albums/q...128800x600.jpg A krajobraz po bitwie jak śruba wyleci wygląda tak http://i56.photobucket.com/albums/g1...pse4567aad.jpg Sugeruję tam zajrzeć. |
Bicio, Emek dzięki za cenne info :beer2: Dr-ką zamierzam pośmigać dłuższy czas więc na pewno z tego skorzystam ;)
|
Spoko, mam teraz DR350 na warsztacie i muszę przyznać, że to całkiem przemyślany pierdzipęd.
|
Moto spoko. Jedyna uwaga to że przy moich 178 cm siedzi się jak na psie więc wielkie chłopy będą się czuć jakby ujeżdżały chomika. Planuję obniżyć podnóżki o kilka centymetrów coby kąt ugięcia kolan poprawić. Kiera z gównolitu do natychmiastowej wymiany bo po dzwonie zrobi się banan.
|
Panowie szkoda, że nie udało się nam wspólnie polatać ale cóż siła wyższa. Mnie się udało zrobić ok 200 km ale zimno jak #%j było.
http://i.imgur.com/yJyKKiI.jpg Gdyby był w planach najbliższy weekend to ja reflektuję na niedzielę. Sobota niestety u mnie odpada. |
200 km no no Emek to ładnie polatane ! Następnym razem będę ready to race ;)
|
Ja mam nadzieje, że też :P
|
Cytat:
Chłodź piwko..;) :beer2::kumbaya: |
Rafał. Pisałem ci wczoraj. Namiary masz, wpadaj i lecim w krzaki. Piwko już się chłodzi.
|
Cytat:
|
Marcin, to jakaś zorganizowana akcja ? :D
|
Cytat:
musisz wejść na Grupę Południowy Wshut, tylko najpeirw musisz do niej dołączyć http://africatwin.com.pl/profile.php?do=editusergroups |
Dzisiaj trochę z Emkiem polataliśmy i dr-ka coraz bardziej mi pasuje więc impreza w Sanoku jest jak najbardziej brana pod uwagę bo coś czuję, że tam będzie się działo :)
|
Trochę polataliśmy. Było błoto, piach, brody, lasy, kamienie, szutry - innymi słowy wszystko. Dzięki Panowie za wspólnie spędzony dzionek. Trzeba to powtórzyć.:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:
|
Cytat:
|
Tu się zmawiacie... :)
- będę zaglądał :) |
czeczen zaglądaj zaglądaj to może ogarniemy więcej takich wypadów jak wczoraj :D
|
A jakieś foty ?
|
Pany świąteczne jajeczko, dyngus offowo 16 lub 17? Ktoś byłby chętny?
|
Emek u mnie się to dopiero okaże bo brakuje mi do drki podkładki zabezpieczającej nakrętkę sprzęgła, jeśli ją czymś zastąpię i złożę moto to jadę ;)
|
Że której nie masz? Tej co śrubę obejmuje coby się nie odkręcała (7)? To kawałek blaszki, można dorobić ;).
http://images.cmsnl.com/img/partslis...fig16_bc7c.gif |
Zgadza się nr 7, jeśli czas pozwoli to coś wyrzeźbię ;)
|
W których okolicach Kielc się kręcicie,parę kilometrów tam po okolicach zrobiłem
|
Pany - ja mam już moto pod wyjazd naszykowane więc oszczędzam motóra, bo nie chce mi się oleum na zagramanicy zmieniać...ale śledzę temat :):):)
Piszcie tu gdzie i kiedy miejsce zbiórki a może podjadę ale się nie deklaruję na 100%... Mati - składaj bzyka :) |
Mirek 100-200 km różnicy nie robi. Ja 16 lub 17 na pewno będę leciał w teren. Fajnie gdyby ktoś.dołączył. Trasa obojętna.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:22. |