![]() |
Koła
Czy ktoś wie ile trzeba zapłacić za koła bez tarcz? Stan dobry.
|
od 300zł
|
|
A przód na Allegro
http://www.moto.allegro.pl/item58494...in_czesci.html |
Czy rd03 rózniło sie coś od rd07a?
|
ponoć tak :)
|
03 jedna tarcza
|
Cytat:
inna tarcza, zacisk ten sam, mozna zamieniac spokojnie. |
Cytat:
|
Oba koła /przód i tył/ w RD03 są inne niż w nowszych modelach. Przednie jest praktycznie "niezamienialne" bo piasta jest inna /sama felga jest taka sama we wszystkich modelach, jedyna różnica to kolor/ zaś tylne w RD03 mimo, że ciut węższe da się założyć bez problemu /jedynie tarcza hamulcowa jest inna więc trzeba ją przełożyć/. Przewagą tylnego koła RD03 jest niezaprzeczalnie piasta /pochodząca bezpośrednio z Transalpa/, która pozwala bez adaptera na założenie każdej zębatki /do koła RD04-RD07A założysz o ile pamiętam max 48/. Co do ceny to minimum 300 zł. dotyczy raczej jednej sztuki - ładna felga DiD może kosztować 200-300 zł. a jeszcze trzeba szprychy i piaste /nowa fela Excel kosztuje minimum 500 zł./. Przy swojej starej-nowszej Afri miałem dwa komplety kółek, jeden na szose drugi w teren i takie rozwiązanie każdemu polecam:Thumbs_Up:
|
Cytat:
Mam już na oku komplet bez tarcz. Więcej na razie nie powiem żeby nie zapeszyć |
Cytat:
+-1400zł |
Witam.
Szukam kół do RD03, czy od Transalpa są takie same. |
Cytat:
|
A od Dominatora wyglądają tak samo?
|
Cytat:
|
4 Załącznik(ów)
Witam mam kompletne koło od ta 700 z zabierakiem i tarczą+zębatka jak jesteś zainteresowany daj znać koło jak nowe założona nowa opona mitase10 150/70/17
|
Kolo w swietnym stanie, dzieki za oferte. Nikt nie odpowiedzial na moje pytanie odnosnie ewentualnych roznic pomiedzy kolami w TA- AT. Czy zrzucam tylne kolo w mojej Afri i zakladam Twoje od Transalpa i wszystko jest git?
|
jesli bedziesz chciał z trampa wsadzic do wahacza z rd03 to zeby sie nie wkurwiac musisz dorobic sobie dystanse.... prawdopodobnie takie 2 węzsze ( dałem do toczenia to ci tera nie sprawdze wymiaru)
bez przerabiania dystansów wchodzi ciezko... PS- wiem ze stary temat - w sumie - rocznica ostatniego wątka :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:28. |