![]() |
Anakee Wild
Siema siema siema!
Moj mitas E07 juz sie konczy (po 16k km) i teraz czas na zakup nowej opony. Moglbym znowu zalozyc E07 ale chcialbym sprobowac cos nowego. Zastanawiam sie nad Anakee Wild - mial je ktos na Afri? Macie jakjes opinie? |
Obawiam się że raczej nie znajdziesz odpowiedzi bowiem te gumy nie występują w rozmiarze afrykańskim. Przynajmniej na razie.
http://motorcycle.michelinman.com/US...akee-wild.html |
Do 990 tez nie ma rozmiaru..:(
|
Najbardziej promowanym rozmiarem jest rozmiar do 1200 gs lc niestety
|
Cytat:
130 jeszcze nie ma. Też interesuję się tymi oponkami. Na razie czytałem kilka opinii użtkowników gs'a na advrider: zjechali gumy w ca. 3,5 k km. (i nie tylko asfalt) Trochę słabo.... |
Cytat:
http://www.oponeo.ie/details-moto-ty...-m-c#133138752 http://www.oponeo.ie/details-moto-ty...-m-c#136259824 |
W "NOWO AFRYKAŃSKIM" nie występują.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To niema problemu z dostępnością ;) Nie wiem ile to wytrzymuje i jak robi w AT, ale w trampek z takim gumiakiem szedł przez piach bardzo ładnie, bardziej kopałem się na lekko zużytej C02.
|
Gumy zamowione, bedzie co ma byc :D
|
Cytat:
Summa summarum fajna opona, taki odpowiednik TKC 80 (ponoć ma robić większe przebiegi, jest twardsza, więc pewnie stąd). Zakładam, że wiele osób spróbuje zmiany z TKC 80 na Anakee Wild, ja koniec końców do swojej Afryki zamówiłem znów TKC 80 (z którą mam już dłuższe i pozytywne doświadczenia) u Huberta, choć poważnie myślałem o Wild, która naprawdę dobrze się zapowiada. Tymon jestem ciekaw Twoich opinii z jazdy na tych oponach Afryką. Zdaj relację, za jakiś czas oczywiście. Zmieniasz także przód? Pozdrawiam M. PS. GS miał Wildy zarówno z przodu, jak i z tyłu. |
ciekawe jak jeszcze wypada porównanie TYŁ 17' tkc80/anakee wild/karoo 3 ?
|
Cytat:
Narazie na przodzie mam Karoo3 (najechane 12600km i jeszcze troche zostalo). Na tyle mam E07 które juz musze wymienic (wlasnie sprawdzilem ile na tej gumie zrobilem i szczeka mi opadla - prawie 21kkm). Relacje zdam napewno. |
niestety, ale na Anakee Wild trudno Ci będzie zrobić choćby połowę tego
|
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net...05&oe=595C0A65
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net...4e&oe=5994693D Anakee Wild przetestowany - fajnie sie spisal na ostatnim weekendowym wypdzie. Dam znac jak nakrece wiecej kilometrów. |
U mnie tez guma zadnia do wymiany.
Zadowolony jestes z wild'a? |
Jak narazie jest spoko - bylem tylko na jednym wyjezdzie wiec nie mialem za bardzo gdzie testowac.
Afra stoi teraz na warsztacie - po powrocie z PL bede musial skonczyc bo sezon juz w pelni... |
Nakręciłeś już jakieś km?
|
1 Załącznik(ów)
Po wszorajszym smiganiu w offie sprawdzilem opone tylna i troche mi smutno - opona w polowie zuzyta.
Wczorajsze latanie strasznie ja zmasakrowalo - duzo jazdy po ostrych kamieniach, strome podjazdy, przeciskanie sie miedzy glazami. Załącznik 71649 Na zdjeciu Anakee Wild po 2800km Opona w terenie spisuje sie znakomicie zarowno tyl jak i przod. W blocie fajnie lapie przyczepnosc i w miare szybko sie czysci, podobnie jest na trawie. Na asfalcie opona fajnie trzyma. |
Ja mam na afrze na przodzie tylko, a z tyłu mitas e10, ale po dzisiejszym lekkim błotsku powiem,że do tego wolałbym coś bardziej agresywnego na boku. Może tragedii nie ma, ale nie jest tak ,że trzyma . Dwie gleby, przy próbie wyjścia z kałuż z drobną koleiną. Możliwe,że było w tym trochę mojej winy, bo dopiero testuję DCT i nie umiem jeszcze wyczuć jak operować gazem bez sprzęgła.
|
Odkopię temat... mam TKC i w sumie jestem zadowolony, ale dupa mnie swędzi żeby założyć Wildây. Jakieś nowe doniesienia? Ktoś coś? A może jednak K60? Gdzie się teraz opony kupuje jak Hubert zamknął przybytek oponiarskiej rozkoszy?
|
Jak cię dupa swędzi to mam na sprzedaż z przebiegiem około 400 km ale...
Zależy gdzie chcesz tym latać. Po czarnym i szutrach będzie super ale w błocie, piachu i na śliskim bardzo słabo. Miałem okazję polatać z chłopakami w terenie w weekend i na błotnistych ścieżkach kolega na CRF250 z TKC 80 mnie po prostu objeżdżał. Opona nie trzyma na boki w zasadzie wcale. Przywyknięty do MT21 myślę ślisko, dupa lata to gaz w opór i jedziemy ale tutaj nic z tego. Opona myszkuje, szuka trakcji i jak odkręcisz to nic się nie dzieje. Mieli w miejscu jeszcze bardziej, jeszcze bardziej pływa na boki a motocykl nie przyspiesza. Po powrocie zamówiłem MT21 i już czekają na zmianę. Nie mam za to żadnych uwag do latania po czarnym czy to suchym czy mokrym oraz po szutrach. Jako że u mnie to lata w DR gdzie więcej latam w terenie potrzebuję bardziej agresywnej opony. |
Masz komplet?
|
Tył jedynie. Przód moge dołożyć Motoz Tractinator ADV - nówka.
|
Nie mogę znaleźć Motoza T. 140/80/17.Nie występuje? Tylko 130?
|
W 17 jest chyba tylko 130.
|
Cytat:
|
Emek wysłałem ci PW
Jarku, dzięki za info. Latam na tych TKC i nigdy nie miałem z nimi problemu. Co dla mnie ważne, dobrze się zachowują w deszczu. |
Cytat:
|
Kupiłem Wilda w ubiegłym roku w maju z myślą o wypadzie do Rumunii i jak najwięcej bezdroży.Niestety wyjazd był koniec sierpnia-wrzesień kiedy było 30 plus! Zrobiliśmy Afrykami 600km po asfalcie na dojazd i Transalpinę i Transfogarską-choć nie chciałem bo przerabiałem to wcześniej.Bezdroży około 200km i było sucho w górach a pogoda i widoki mega.Niestety przelot opony w tych warunkach to 6 tyś.km. Ogólnie polecam tą oponę ale zostanę przy E-09-trochę lepsza w teren.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:45. |