![]() |
Pytanie Garmin 64
Czy istnieje taka funkcjonalność w 64st (w 60csx jest) że np przy powiększeniu do 2km kierunek jazdy jest ku górze natomiast powyżej 2km północ jest ku górze.
Wartość tego automatycznego przełączenia można w 60csx sobie indywidualnie ustawiać |
Pewnie nie dotarłem,ale w moim jak raz ustawisz kierunek to tak jest cały czas póki nie zmienisz.
|
No właśnie też to zauważyłem. Ale ta opcja z auto przełączaniem jest w 60csx fajna
|
Grzebałem wielokrotnie w ustawieniach G64S ale takiej opcji nie wykryłem :(
|
Szkoda :(
Kiedy np chcę się bardziej zorientować na mapie to zdecydowanie lepiej się działa jak północ jest ku górze |
I powitania też chyba nie można ustawić :(
I szybkość wgrywania gorsza... I w ogóle ;) |
Mam jeszcze pytanie odnośnie ilości śladów i punktów śladu, który mogę wgrać poprzez np. Mapsource.
W mojej 60csx w danych technicznych jest napisane: Wykres śladu: 10 000 punktów - 20 zapisanych tras co w praktyce oznacza, że max ilość punktów dla wgrywanego śladu to 500punktów, a max ilość śladów to 20. W danych od 64st jest napisane: Wykres śladu:10 000 punktów - 200 zapisanych tras Czy ktoś wie jak to jest w praktyce? |
Podłącze się pod temat.
Mam 64s z bluetoothem. Iphone i podobne jabłka nie widzą, jedyne windows w kompie widzi ale nie paruje. Jest gdzieś jakiś myk? |
Cytat:
|
A co daje ten blutut? Widzisz trasę na telefonie?
|
Cytat:
Funkcja ta dostępna jest tylko ze zgodnymi urządzeniami - na androidzie jest ich niewiele, ale z tego co wyczytałem działa bezproblemowo na iphonach >= 4 |
Pany, na jakich ustawieniach latacie? Szukam optymalnych ustawień trybów i "unikania", coby najwięcej bocznych i nieutwardzonych dróg było ale się gubię...
Garmin 64 oczywiście. |
Ja zazwyczaj jak chce offroad to wybieram piesze wędrówki ale często przy dużym dystansie wyznacza po asfalcie. Trzeba czasem pokombinować wybierając jakiś punkt pośredni albo samemu wyznaczać trasę patrząc tylko na mapę
Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka |
O widzisz - pieszego trybu jeszcze nie używałem :)
Trochę mnie wkurza właśnie to, że pomimo iż zaznaczam "jazda terenowa", mam mapy topo/offroad on uparcie prowadzi asfaltami... nie wiem za bardzo, czym też skutkuje ustawienie "blokuj po drogach" i czy w trybie "jazda terenowa" jak ustawię najkrótszy czas i zablokuję główne autostrady to mnie poprowadzi po asfaltach czy po gruntówkach? Qźwa, spodziewałem się innych logarytmów czy też algorytmów w tym garminie... |
Ja wcale głęboko nie grzebałem w ustawieniach trasy. Spróbowałem każdego trybu i faktycznie "jazda terenowa" wcale nie prowadziła po terenie. Dopiero tryb pieszy działa jak należy ;)
Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka |
Żeby jechać krzaczoarami wybierasz punkt i dajesz na krechę, sam wybierasz po czym chcesz jechać i nawigacja niczego nie narzuca, jak nie ma dróg to po prostu na kompas.
|
Cytat:
|
W sumie na kreche to tylko na nartach próbowałem...ok - spróbuję na moto :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:34. |