![]() |
Batzen wersja STANDARD - zamówienie zbiorcze
Cześć,
Jak już zacząłem temat http://africatwin.com.pl/showpost.ph...5&postcount=28 to spróbuję pociągnąć dalej. Proszę się wpisywać na listę zamówienia zbiorczego na "Batzen Parts- regulacja wysokości szyby dla CRF1000" - wersja STANDARD. Lista otwarta do dnia 3.06.2017. Potem przekaże szczegóły dot wysokości opłaty, konta itd. bo zależnie od ilości zamówień jak pisze Pan Batzen Parts - "Shipping costs always depend of parcel weight and destination country and I always search for the best price for package and posting." Na listę wpisujemy: nick forumowy, ilość zamawianych sztuk. 1. darius, 1 szt. 2. ... |
1. Darius 1 szt
2. Lakrua 1 szt |
1. Darius 1 szt
2. Lakrua 1 szt 3. HarryLey4x4 1 szt. |
1. Darius 1 szt
2. Lakrua 1 szt 3. HarryLey4x4 1 szt. 4. Africa Tigg 1 szt. |
Cytat:
|
6. Danpi - 1 sztuka
|
Panowie,
Oficjalnie zamykam listę i piszę mejla do Wolfganga o wycenę na 6 sztuk. Nieoficjalnie będzie można się jeszcze dopisać przez kilka dni, gdyż Wolfgang ma małe opóźnienie... "If you want you can keep it open a few days more. Still don´t have the parts in stock, massive delay at powder coater and today I received a note parts will be not ready until June 9th . I´m totally pissed, nearly 4 weeks at powder coating now and already about 20 pre-orders on my list." Pozdrowienia, D |
Jaki plan działania w kwestii zamówienia? Czy jakieś wpłaty Darius chcesz przyjąć i załatwisz wszystko? Najpierw jedna przesyłka do Ciebie a potem porozsyłasz,czy od razu Wolfgangowi wpłacamy i on nam wysyła pojedynczo paczki?
|
Gdy Wolfgang poda dokładne koszty wysyłki do Polski, wtedy podam szczegóły ile przelać mi na konto :-) wraz z podaniem adresu wysyłki.
Przyjdzie jedna paczka do mnie i ja roześlę do was. Pozdrowienia, D |
Mamy nowe info od Wolfganga.
"just had a look at shipping costs for 6 parts in one parcel, weight is less than 5kg and so it would cost 18 Euro for pp / insured parcel to Poland by DHL. If there will be more than 6 parts, parcel weight would be more than 5 kg and a parcel weight up to 10kg will cost 24 Euro for pp I keep you informed as soon as parts are ready and you can tell me if there are still 6 parts or less/more. Price for each part will be 71 Euro, as I already told you before, so you can calculate the price for your forum mates incl. the costs for shipping inside Poland. Weight of each part is about 700gr, if you need the weight for the separate shipping costs. If you want, I already can pack each part in a separate box and all together in one parcel. So it would be less extensive with distributing. We have to speed up a little bit with proceeding when parts in my hands, because I leave for a one week bike trip to Slovenia on June 15th. But should be no problem" Czyli cena za sztukę to 71E (towar) + 3E (udział w kosztach kuriera) + około 20zł (przesyłka w PL) + 20zł (udział w kosztach przelewu zagranicznego- tu mnie mój bank trochę zaskoczył, Credit Agricole zażyczył sobie 120zł - zobaczymy może da się to jakoś obejść) W związku z powyższym proszę każdego z was o przesłanie do 7.06 wiadomości prywatnej z adresem email i adresem wysyłki, na który prześlę resztę info z kontem, kwotą do przelewu i moimi danymi. Pozdrowienia, D |
Czesc, próbowalem z tapatalka wyslac PW,ale nie wiem czy doszlo,bo jakis dziwny komunikat mi podawalo. Prosze potwierdz czy dostales te informacje ode mnie.
|
Cytat:
Pozdrowienia, D |
Pytającym na PW czy można? Odpowiadam tak jeszcze można się dopisać. Proszę o przesłanie do jutra mejla z danymi jak pisałem wcześniej.
Jutro roześle mejla z danymi do przelewu. Myślę że do końca tygodnia Wolfgang się odezwie, że ma gotowa przesyłkę dla nas i chciałbym mieć juz czym mu zapłacić. Pozdrowienia, D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Cześć,
Wszyscy zainteresowani właśnie powinni dostać mejla z danymi. Gdyby ktoś nie dostał to proszę o info. Ostatecznie zamówię tyle sztuk ile będę miał przelewów na koncie. Także proszę o wpłaty do 9.06. Pozdrowienia, D |
Nowe info od Wolfganga.
"yesterday I received an Email from powder coater, parts will be ready to pick up tomorrow. So I would suggest you will close the orders at forum on Friday and sort it out for shipping and total costs." Także do piątku czekam na przelewy. Pozdrowienia, D |
Cytat:
|
https://drive.google.com/file/d/0B4O...ew?usp=sharing
Kilka z tych pudełek jest nasze :-) Myślę, że interes się Panu Batzenowi kręci całkiem nieźle! :-) Pozdrowienia, D |
Zapłacone.
Czekamy na wielką paczkę! Pozdrowienia, D |
Batzeny dotarły.
W piątek będę rozsyłał. Pozdrowienia, D |
Wszystkie Batzeny zostały wysłane - paczki priorytetowe Poczty Polskiej.
Powinny dotrzeć do was w przyszłym tygodniu. Pozdrowienia, D |
Darius duże dzięki za ogarnięcie tematu , za to że ci się chciało
Paczka doszła w weekend montuję. |
Paczka dotarła aczkolwiek nie było jeszcze czasu zamontować. Dzięki
|
Paczka dotarła, ale na montaż muszę poczekać, aż wolny czas przyjdzie priorytetem..
Dzięki , za poświęcony czas i ,że Ci się chciało Darius. |
Panie i Panowie,
Jak tam wasze Batzeny? Jakie wyniki testów? Polecacie innym? Ja mam już swoje zdanie ale wypowiem się ostatni 😀 jako organizator. D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Ja nie mam zastrzeżeń
|
Dzięki Darius za ogarnięcie tematu. Ja tez dopiero po weekendzie zamontuje jestem dobrej myśli:)
Pozdrawiam |
Dzisiaj skręciłem wszystko na moto. Wygląda profesjonalnie , a szyba w pozycji zerowej od razu powędrowała o 2 cm do góry.
Na razie nie testowałem, ale wiem,że mi niewiele więcej brakuje do szczęścia. Osobiście mam zakupioną także wysoką oryginalną szybę, ale ta jest już dla mnie za duża. Niestety przed zakupem nie miałem u kogo przetestować i teraz leży na półce. Może ktoś będzie chętny na odkupienie. Myślę,że to produkt dla solidnie wyższych, któzy nie chcą patrzeć przez szybę , a lekko nad nią. O Batzenie wypowiem się jak pojeżdżę z nią trochę. |
Ja pierwsze testy mam za sobą. Mam założoną wysoką szybę i bez podwyższenia była dla mnie za niska. Daszek falował a szybka była pełna much. Obecnie ustawiam na 2/3 wysokości maksymalnej i jest bardzo komfortowo. Przy większych prędkościach ok 150 km/h szyba lekko się uchyla ale nie ma drgań ani falowania. Zakup w 100% udany.:at:
|
Przy pełnym wychyleniu dostają zawirowania barki
|
Ja zdążyłem z nią wczoraj zrobić ponad 100 km. Na początku dałem trochę za wysoko, po czym obniżyłem i teraz jest ok.
Możliwość zmiany wysokości jest super. Szkoda ,że nie można jeszcze nic zrobić z kątem nachylenia, wówczas byłby to super bajer. Tak widziałem w nowym V-stromie. Inna sprawa ,że tam można to zrobić nawet w czasie jazdy. Wracając do Batzena. Równolegle z zamontowaniem tego stelaża , dołożyłem sobie na pałąku nad licznikiem także uchwyt z nawigacją. Mam wrażenie w,że wszelkie drgania z tej okolicy pochodziły z uchwytu RAM nawigacji , a nie z szyby. Wszystko jeśli chodzi o szybę jest stabilne. Jeśli chodzi o drgania powietrza na barku , mogą one wynikać z szerokości barków kierowcy. Ja mam kurtkę mocno mnie poszerzającą i wówczas czuję takie "obijanie" przez powietrze. Musiałbym założyć z powrotem wysoką szybę i porównać. Szyba wysoka jest chyba nieco szersza, co może powodować mniejsze drgania na barkach, ale za to większe opory przy jeździe. |
Oddam swojego Batzen'a po cenie zakupu + koszty wysyłki. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, proszę o info na priv.
Testowany 2 dni, brak śladów użytkowania. Zostaję przy wysokiej szybie. |
Biore
Jutro się odezwe |
Cytat:
|
A ja mam do sprzedania wysoką szybę. Dla mnie ona jest za wysoka , a Batzen w sam raz
|
Mam do oddania batzena, u mnie nie robi. Mam 192 i jak dam na maxa to wieje mi po klacie, jak dam do polowy to jest spoko, ale strumień powietrza wali mi prosro w oczy i nie da się jechać nawet 50km/h bo mi oczy łzawią. Będę testował ori z deflektorem.
Jeśli ktoś jest chętny to zapraszam na priv |
Daj znać jak dobierzesz deflektor. Mam ten sam wzrost i szukam.
Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
a po co do Batzena wysoka szyba ? , chyba ,że dla King Konga
|
Niską.
Nikt nie chce batzena? |
Cytat:
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=26275 Wzrostu mam 190 cm i jest git - deflektor mały jest, ale robi robotę. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/7...194_3isd04.jpg |
Batzen sprzedany
|
Cytat:
ja mam też sam wzrost plus wysoka szyba. wysokość na 3/4 max. i jest idealnie :) |
Cytat:
|
Jakby co to jestem zainteresowany oryginalną szybą od afry. Znaczy tą niską. Można pomyśleć o zamianie na wysoką.
|
Cytat:
|
No i?
|
witam mam pytanie co by się sprawdziło w moim przypadku lepiej? mam 180 cm siedzenie na niższym ustawieniu i rozważam dwie opcje
1. batzen + oryginalna niska szyba 2.oryginalna niska szyba+ MRA X-Creen Sport (podobno robi robote) |
Cytat:
Podsumowując (kanapa w wyzszej pozycji): 1. Sam deflektor tx1 na niskiej szybie OEM super do 176 cm (troche lepiej niz batzen bez deflektora, no i nie ma dziury na dole po podniesieniu, za to batzen latwiej obnizyc niz zdjac deflektor). 2. powyzej 176 cm - batzen + tx1 lub deflektor tx2 |
Cytat:
Ja w takim razie kupie chyba najpierw ten deflektor mra a jak będzie za mało to wtedy dokupie batzena Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:29. |