![]() |
Impreza w polu
Witam!
Jestem tutaj świeżą osobą, bo na Afryce jeżdżę od niedawna. Ale od dawien dawna organizuje w czerwcu ogniska. Zawsze odbywały się koło Poznania, ale w tym roku będzie bardziej country. A więc tak, zapraszam chętnych na ognisko 27 czerwca, miejsce Kanclerzowice 22, powiat Trzebnica. To jest wieś obok Żmigrodu. Z Wrocławia trasą na Poznań, jakieś 60 km Warunki polne... będzie gdzie rozbić namiot, postawić maszyne. Generalnie większośc ludzi będzie tam, bez motocykli. No ale do picia motocykl nie potrzebny. Pogoda nie pogoda, siedzimy pod chmurką. Browara i % trzeba nawieź według uznania. Ponieważ do sprawy jest jeszcze trochę czasu, to się przypomne jeszcze raz w czerwcu. |
Napewno super impreza.Chetnie bym przyjechal,tymbardziej,ze to moje rodzinne strony.Jednak w tym terminie nie bede w okolicy.Szkoda...
|
a ja wstępnie się zapowiem, mam tam 25 kilo
|
Cytat:
Pilnuj tematu żeby go nie wcięło. Jak przyjedziesz do mnie, to będziesz miał 21 km:) |
A ile Ja będę miał na miejsce jak do Ciebie Robercik przyjade /ile mam do Ciebie to wiem ale ile od Ciebie na miejsce spotkania ?? - tyle samo co Grreton czy coś więcej ??/. Nie wiem co będzie 27 czerwca ale jak Adagia namówie to jest sznsa, że będziemy na tym spędzie - ZDROWIA
|
SZIT !!:drif:
|
ostatnio przed dwoma laty,juz niestety jezdzilem spori po borach trzebnickich.sulow.gruszeczka.milicz,zlotow.czuje sie tam jak ryba w wodzie.w sumie wychowalem sie tam
|
Cytat:
tak mi dopomóż bóg |
kishon, zapowiada się już ciekawie i nie dość że skończymy (polegniemy) w polu, to jeszcze fpisdu...
DTN |
Cytat:
Kiedyś wpadła mi w ręce książka zawierająca statystyki (coś z lat 60). Nie byłem zdziwiony, kiedy w rubryce "najwyższe spożycie alkoholu na statystycznego mieszkańca" wypadła Trzebnica. Więc jak chcesz sprawdzić dlaczego to może wyjść ze 100. A tak poważnie, to ino 21. Przyjeżdżajcie, przyjeżdżajcie:dizzy: |
To może być ciekawe,
Bo i ja we Żmigrodzie się chowałem od maleńkośći. To i pewnie przybędę na to zaorane pole. Pozdro. |
To może i ja się dołączę bo z wrocka do żmigrodu to kamieniem mogę cisnąć :haha2:
|
Cytat:
|
Kishon byś człeku coś więcej napisał. Jak to widzisz .
Namiot ? Stodała ? plany na Off ?.... ło picie nie pytam . Byś może jakie foty stare z poprzednich dzamprez zapodał . Tak ło ... co by zerknąć . |
Zapowiada się Afrykańsko, to dobrze. Hm... jak ja to widzę... Od dobrych 15 lat w czerwcu razem z moimi przyjaciółmi bawie się przy ognisku. Jak pisałem, na początku, dotychczas ogniska te rozpalaliśmy na moim ogrodzie w Luboniu... to w zasadzie tak jak Poznań. Ale od jakiegoś czasu pojawiły się możliwości zorganizowania takiej imprezy w Kanclerzowicach obok Żmigrodu. Do dyspozycji mam POLE... na którym można rozłożyć namioty, rozpalić ognisko. Sprzęty można zaparkować na opłotowanym podwórku koło domu. W chacie jest kibelek... Plany na OFF? Ja tak naprawde nawet dobrze nie znam tej okolicy! W sumie większość ludzi będzie tam bez motocykli, co najwyżej będą mieli wstrętne samochody :-) Pozatym skołuje jakieś kiełbasy i jak zdąże to zrobie tradycyjny pącz(jakkolwiek to się pisze) Ale idea jest taka. Spotykają się ludzie którzy lubią się bawić, posiedzieć przypiekając coś na kiju, pośpiewać po pijaku... czasami się poży... wić he he eh no różnie. I tak sobie pomyślałem, że jak będziecie bracia Afrykańce mieli ochote to możecie wpaść. A szczegóły, no cóż. Jak będzie to sam do końca nie wiem :-) byle było zabawnie!!!
|
mi wystarczy to pole:) i paru bambusów :webers:którzy się zjadą, reszta przyjdzie sama:drif::drif::friday::kumbaya::lol8:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kluczyków też nikt nie powinien zabierać, prawda Czekoladowa Księżniczko?:haha2: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Hej, hej ja też się piszę...
|
a tak przy okazji, zrobię mojej "babci" osiemnastkę, więc zapraszam...
|
Jak się nic nie zmieni to się piszę:)
|
to kiedy to w końcu ma być?...może i ja bym się załapał?- do Trzebnicy znam drogę, ale dalej? :))
|
Jarku, 27 czerwiec, znaczy się cały łikend, przyjeżdżaj do Trzebnicy, do Movistara.
Później to juszzzz damy radę... |
Z Trzebnicy to mamy może z 20 km. W razie co to catering można zamówić:)
|
ja też się wstępnie będę pisać na imprezę:friday:, z Wrocławia się chętnie z kimś zabiorę:cool:
|
Hej,
Jeśli aktualne to ja również przyjadę do DTR. Potwierdźcie Raf. |
potwierdzone
|
Potwierdza, przypominam, nawołuje!
Cieszę się, że moje zaproszenia zaintresowało paru ludziów :-) To ja jeszcze tak, formalnie zgodnie z obietnicą przypominam i potwierdzam, że impreza w polu się odbędzie. Czyli:
Ogniskowanie u Kishona, które odbędzie się 27 czerwca (sobota) w Kanclerzowicach (http://mapy.google.pl/?ie=UTF8&ll=51.45382,16.951046&spn=0.014227,0.0384 52&z=15) dokładnie gospodarstwo nr 22 Plan imprezy nie jest skomplikowany. Będziemy palić ognisko na polu. Piec kiełbasę, popijając czym popadnie. W alkohol zaopatrzyć się trzeba samemu, w to co kto lubi. Ja skołuje kiełbasę. Jak zabierzecie coś słodkiego lub coś tam innego na ząb, to też będzie dobrze. Ale nie ma presji! Co do warunków jakie tam zastaniecie, to hm… będą prymitywne, skansenowe, jak najbardziej wiejskie. Trzeba zorganizować sobie namiot, i wszystko co tam potrzebne, żeby się w nim wyspać. Kibel jest w chacie mojej siostry. Kontakt ze mną pod nr 698 85 85 59 , ale będzie aktualny tak od 24 czerwca, bo dopiero 20 wyjade z Irlandii, a do Polski raczej spacerkiem pojade. Kishon |
jakaś lista najepkowiczów ??
1. greton |
1. greton
2. maciek |
raczej powinienem przybyc
o ktorej godzinie przewidujecie wyjazd i skad?
calgon Wrocław |
1. greton
2. maciek 3. robert (tylko późnym południem) |
mam w dupie deszcz!
1. greton
2. maciek 3. robert (tylko późnym południem) 4. calgon (jeszcze nie wiem o której) |
Cytat:
kishon - bierz się za osuszanie tej łąki:) |
Witam,
Dzięki Kishon za fajne ognicho, zabawa i śpiewy były jak na artystów estradowych przystało. Pozdrowienia dla wszystkich twoich znajomych a w szczególności dla kolegi "bankomata" oraz "Pana władzy". MECENAS PS. Co złego to jak zwykle ja. |
przepraszam nie dotarłem
zalalo mnie w czechach w przenosni i doslownie!!!!!!!!
|
super imprezka Kishon, dzięki za fajną miejscówkę i towarzystwo, niech żałują ci co nie byli i ci co byli, ale nie pili
do zobaczyska |
Wzorowo bylo, dzieki!
|
pozwolę sobie odświerzyć temat, po tym jak dostałem info:
"Czesc Greton W tym roku również robie impreze. Odbędzie się 12 czerwca, w tym samym miejscu, na tych samych zasadach. Zapraszam serdecznie! Weź ze sobą znajomych i nieznajomych, jeżeli myślisz że będą dobrze się czuli na tego rodzaju imprezie. No to pozdrawiam i mam nadziej że do zobaczenia!! KISHON" więc jak ktoś nie wie jeszcze, co zrobić z łikendem... |
Witam jeśli zaproszenie na imprezę jest aktualne to chętnie wpadnę DTR to moje rodzinne strony,proszę o potwierdzenie terminu,POZDRAWIAM.
|
jak na razie, wszystko jest aktualne i potwierdzone :Thumbs_Up:
lista obecnych: 1. kishon i jego świta (czyli około 6-7 osób) 2. greton 3. marp 4. maciek z trzebnicy 5. mecenas 6. mario650 |
czy są już jakieś ustalenia co do miejsca i godziny spotkania,proszę o info.
|
Piszcie jak się sytuacja rozwija. Toż to rzut beretem przez pole więc chętnie podjadę :)
|
Zgodnie z info od gospodarza imprezy, spotykamy się w Kanclerzowicach nr 22, jutro miedzy 18-20, jak ktos ma ochotę wcześniej, to nie ma problemu bo Kishon (Jacek) będzie tam od południa. Uprasza się o zabranie akcesoriuff antykomarowych, chociaż myślę że odpowiednio się znieczulimy no i całą resztę maneli ogniskowych (wóda, wódka, wódeczka), czyli w zależności od potrzeb indywidualnych.
Czyli wóda. Nie wiem czy mogę, ale pozwolę sobie podać tel. gospodarza w celu przeciwdziałania kłopotom z dojazdem 698858559 do zobaczyska |
A kto nie był niech żałuje. Było super. Dzięki wielkie za impreze. Trzeba to kiedyś powtórzyć. No może nie całkiem dokładnie :P Fotki poprosze. Moje gg: 4528022
|
Hej! Ludziska! Dzieki wszystkim za fajowa impreze. Mam nadzieje, ze dotarliscie bezpiecznie do domow. Toz niktorzy podobno nie przespali calej nocy! Ja leglem w polowie, wiec koncowke znam tylko z opowiesci :-) Musimy to powtorzyc za rok, jak znajde czas to moze przygotuje cos na wieksza skale i wczesniej zaplanuje sama impreze.
Pozdrawiam! |
Pare zdjęc z imprezy http://www.kishon.republika.pl/album/index.html
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:56. |