![]() |
"Życie to nie bajka, nie głaszcze po jajkach!!!";) Howerla..Petros..Svidovets..Закарпатське****
1 Załącznik(ów)
Parę telefonów, kilka maili i ekipa nakręcona! Za dwa dni ruszamy! :lc8: Wypad do niedzieli!
Ludzie: udało się nam zebrać w 9ciu nakręconych i kipiących testosteronem chłopa! :D Nick'ów / imion nie podaję, sami się domyślicie..a że ostatnio działy się różne rzeczy, lepiej niech to pozostanie milczeniem..;) Sprzęty: generalnie 400tki, 450tki, jaki jakiś Kozak na 525, jakiś Leszcz na 520tce, i Człowiek ze Stali na 350tce..!:D Kto przy kasie to nowe gumy wrzucił, inni obrócili opony a inni kątówka w dłoń i ostrzenie kostek! ;) Sprzęty zawozimy na miejsce i stamtąd wypad w góry. Relacja- przytaczając słowa.. jedno zdjęcie to tysiąc słów, będzie dużo zdjęć, może się uda na bieżąco wrzucać. Rozgrzewka zrobiona, pewnie będzie podobnie..:blues: |
:D No jedziecie :D
|
Witajcie
Nooo..,. Pogoda ma być ;) Twarde goście. Dobrej zabawy rr |
Szerokości:Thumbs_Up:
Jak ja Wam zazdroszczę. Bawcie się zdrowo:) |
RLU desant też już po rozgrzewce!
|
Powodzenia, dobrej zabawy ;)
|
W piątek i ja ruszam z 2 napaleńcami... spimy w Wołowcu,Borżawa Pasmo Pikuja i Ostra Hora jak pogoda pozwoli... Jak wam 3 czerwone XR-ki wpadną w oko na pewno to nasza ekipa bedzie... Zazdroszczę chłopaki Howerli i tych rejonów.. kiedys i ja sie tam wbije ale na razie żona na 3 dni dała zezwolenie i haciu wiecej...
Pogoda ma byc taka se więc wam jak i nam grubo bedzie... |
Ostro.
Bawcie się dobrze Panowie!! |
Ja to jednak wyciągarke wezmę ;)
|
Cytat:
Motomax..pogoda się klaruje! Jeszcze będziemy w stringach latać..;) https://www.yr.no/place/Ukraine/Zaka...hyna/long.html :blues::blues::blues: |
Czy my nie możemy normalnie , jak prawdziwi twardzi motocykliści ?
Trzy alu-kufry, czyste bmw, złota karta kredytowa i do starbucks na kawę ? :P :D |
Cicho z tym bmw bo zaraz się zacznie..;))
Wskaż mi choć jednego normalnego, grzeczne, ładnie uczesanego członka ekipy..??!:p |
Hehe jakby mnie tak uczesać 😂 bo warunek mania BMW spełniam i to podwójnie 😀 ....ale kurna jeżdżę bez kufrów 😉
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Powodzenie . Będzie fajnie ...tam zawsze jest fajnie.
|
Tam na howerle to wycieczki tysiącami idą. Głupio tak moturami się pchać. Zostałbym niżej i nie wjeżdżać na połoninę...
|
Dokładnie tak jak pisze Misza ....nawet na Petrosa dużo ludzi chodzi i głupio jeździć obok wycieczek .
Cenne uwagi.. to zostajemy w chałupach! ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
Czołem twardziele
Dajcie znać czy walczycie,może jakaś knajpa stanęła na drodze,chyba że coś Was zeżarło? |
7 Załącznik(ów)
Żyjemy, każdy już w domu. Było szybko, były gleby i było karczowanie lasu przez niektóre KTMy..;)
Tym razem DRZta Santosa dostała mocne baty od KTMa z Podhala..:D Ogarne się że zdjęciami to coś wrzucę a teraz na szybko z tel parę sztuk.. Chłopaki, dzięki za jazdę. Wrzucajcie zdjęcia i swoje komentarze..;) |
Czarny koń Santosa, Orzeszek, dziękuje wszystkim za wspaniały wyjazd, okazaną bezinteresowną pomoc, rady, dętki, klucze do KTM'a, genialną atmosferę i walkę. Cieszę się, że Was wszystkich poznałem. Ukłony dla mojego przyjaciela Janusza, najlepszego serwisanta, bez którego nigdzie bym nie ruszył.
Porozsyłam potem linki do google drive, żeby skompletować zdjęcia Wrzucać zdjęcia!! |
Super zdjęcia.
Super ekipa. Jak ja Wam zazdroszczę tych przygód ,wspomnień. |
No ładnie i grubo było. Gratulacje panowie :)
Patrząc na DRZ utwierdziłem się, że montaż gmoli to była dobra decyzja. Przetestuję w przyszłym sezonie ;) |
DR 650 SE wróciła w tym roku z rak samo pogiętą chłodnicą .
10 Załącznik(ów)
Jeszcze kilka fotek z tel
|
Czekamy na wiecej zjdec :) super akcja
|
Fajna ta Ukraina...
|
To nie Ukraina, to ekipa..:p:lc8::lc8::lc8:
|
Chyba było w pyteczkę... Fajne zdjęcia i atmosferka.
A kolega Santos jeśli prawą chłodnicę potrzebuje, to mi została po drz-cie i może się odezwać. W razie "w" oczywiście. J. |
Pieknie. Ukraina jak zwykle zapewnia wszelkie atrakcje. Widzę, że mgła znowu była na połoninach ;)
Fajne foty. Pozdrawiam. |
Dziękuję wszystkim za genialny wyjazd, poznałem niesamowicie pozytywnych i odjechanych ludzi. Z takim składem można jechać wszędzie.
Wielkie, ogromne podziękowania kieruję przede wszystkim w stronę Czarka. Podsumowując , XR400R w dwusówie jest najlepsza. A Santos ma najlepsze buty :D Kiedy następny taki wypad ? |
15 Załącznik(ów)
Trochę fotek
|
Jestem chory po każdym wejściu w Wasz temat:mur:.
A mnie zakazali jeździć: dizzy:. Trudno, nie motorem to na piechotę pójdę :). Zdjęcia :Thumbs_Up:. Piszcie jeszcze o wrażeniach, kapciach, krwi, siniakach.... |
Wojtek,może koło połowy października?
|
Cytat:
|
Jaka byla trasa Panowie?
Mozna spojrzec? Ruszmay we dwojke 30/09 rano.... |
Cytat:
pot - na mokrych trawiastych podjazdach, krew - Sir Bałaj postanowił sobie paluszek uciąć:dizzy:, strach - na stromych kamienistych zjazdach, śmiech - tego nie brakowało i przodował jak zwykle Rybeńka a zaraz za nim Orzeszek, pogoda - była jak zawsze na wyjazdach z Piranią ;), ale troszeczkę widoczków zaliczyliśmy, wyżywienie - mocno dietetyczne ( to akurat moja zasługa), tempo przemieszczania - zmienne przerywane (sami wiecie jak to jest :)), awarie - urwana chłodnica, urwany komputer wtrysku, luźne dźwignie zmiany biegów, wylatające kopniaki naprawialiśmy czym się dało z naszych zasobów tudzież znalezionych na miejscu - drobnostki :). Nie ogarnęliśmy jedynie modułu do WR - to był największy pech wyjazdu :vis:, gumy - chyba 4 sztuki, jak zwykle wróciłem bez zapasowej dętki, trasy - średnio wymagające, na czerwony szlak z Koenigsfeld zabrakło czasu - NIESTETY... koniecznie do poprawki na wiosnę :drif:, momenty też były - na szczęście tylko na strachu się kończyło lub siniakach rajderów ( nadal podziwiam elastyczność stawu skokowego Dylana i słynne "ja tu sobie trochę poleżę" Luckyluka), odkrycia - nie wiedziałem że tak fajnie się jeździ po połoninach nocą :D, nocny etap musi wejść do menu podstawowego, ktoś przeciw?? ludzie - o tym już napisano "mocna ekipa" podpisuje się i dziękuje jednocześnie. Kobiety - Chyba już wszyscy tęsknimy za następnym takim spotkaniem, mniej ważne gdzie, ważne z KIM. zdrówka |
Ładnie, zazdroszczę. Może w przyszłym roku coś podobnego ...
|
10 Załącznik(ów)
Cytat:
będzie więcej szczegółów jak znajdziemy czas, a wiesz jak jest zaraz po urlopie w pracy...jutro jeszcze jakiś wyjazd w delegację na 2 dni i nie ma kiedy. Zdjęcia idą z tel na szybko. Właśnie się organizujemy ze zdjęciami aby pościągać od wszystkich i wtedy coś więcej się wrzuci. ;) Z grubsza: Środa start o 12.00, impreza już od granicy z UA - dwa pierwsze zdjęcia..;) pękły dwa koniaki i wciąż było mało. CZWARTEK - połonina Śvidowiec, Bliznica Wlk, Stil, Ust Czorna - jazda we mgle, ze dwa kapcie CRF bo żona chłopu trzymaka zakosiła trzymaki i chłop jechał bez w teren.. Jeden KTM zgubił sprzęgło ale olej kujawski uratował sytuację. Przyszła noc, mgła i kapeć na szczycie Stila.. Dzięki czemu mgła opadła i przy dobrych światłach fajnie się zjechało. PIĄTEK - Petros i Howerla zaliczone, Orzeszki zaliczały glebę za glebą przy okazji kąpiąc się z kałużach po pół metra! :D SOBOTA - wytyczanie nowych ścieżek Lazeshchyna- Bukovel, na jednym podjeździe ze Strobusa to nawet koń się śmiał! ;) Serio! :D Było ślisko, błoto i technicznie. Mimo złych prognoz z taką ekipą mieliśmy dużo szczęścia - deszcz nas omijał, przejaśnienia we mgle, ciepło w sumie. Jakby pogoda nie była problemem. XRa nie paliła na zimno więc Luky w nocy chodził ją co godzinę przepalić, Dylanowi prąd uciekał więc węzełki wiązaliśmy itd itd. Sauna też była i się działo..;) |
I jeszcze jedno , pompki tylko manualne :)
|
Mogą być elektryczne tylko nie można ich kąpać w benzynie :)
Z ciekawości dokonam dziś sekcji zwłok i zobaczę co się rozpuściło. |
Jeszcze mi się przypomniało najczęściej słyszane zdanie "Masz tego multitoola, na wierzchu" :D
Ja chcę jeszcze raz ! |
Ja ledwo moto umylem i już zatesknilem..
Z haseł to jeszcze..Pirania dawaj te POMARANCZOWE klucze..;) Żeby KTM woził klucze do DRZty..co się porobilo..:dizzy: |
Z tym palcem to żart?
Naprawdę się u Was działo :) |
6 Załącznik(ów)
Cytat:
Pompka?! Tylko od Marka! Rozchwytywana jak nieużywane klucze Piranii i Multitool! Cytat:
Atmosfera rodzinna, podrzucam kilka zdjęć. Jedno pod tytułem "Ferie z wujkami w górach" :haha2: Wspaniała przygoda, a powrót do rzeczywistości, brutalny. Cytat:
|
Super! Zagrzaliście mnie ;) Może faktycznie się uda jeszcze w październiku ustawić na jakiś wyjazd...?
|
Ja przepraszan, ale żadne słowa nie oddadzą tego co myślę.
K...a mać. Dlaczego mnie tam nie było. Brawo. Zuchy:bow: |
Dylan... tak dla Twego zdrowia..jak Wujek S czy Wujek K mówi ze nas się nie wyprzedza to się słuchaj bo aż ciary miałem jak widziałem Twoje loty..;) Ser Bajowi tez to przekaż!;)
Chwile o Tobie rozmawialiśmy z Wujkiem S i doszliśmy do wniosku ze z Ciebie to JUZ jest taki mały Diament, który wymaga tylko oszlifowania, nauki pokory, pracy sprzeglem i zawieszeniem..:p i w końcu Twój 525 dotrzyma tempa Santos'owej DRZ..:p Październik...będę śledzić pomysł. ;) |
Jakie sakiewki ma na sobie ubrane Huska i co to dokladnie za model?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:41. |