![]() |
Polski paszport
Czy może mi ktoś to przetłumaczyć na polski? Może jakiś prawnik. Bo ja nic nie rozumiem. A mamy to w polskich paszportach. Jakoś G z Brukselki?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6c8e88edc3.jpg
Sent from my SM-G903F using Tapatalk |
jesli pojedziesz do państwa X gdzie nie mamy konsulatu a będziesz musiał z niego skorzystać a w tym państwie będzie np. konsul Niemiecki (UE) to z niego korzystasz jak obywatel niemiec.
Chyba o to chodzi |
To znaczy że jak będziesz w jakimś państwie w którym nie ma polskiego konsulatu to możesz iść do konsulatu któregoś z państw UE. W potrzebie oczywiście.
|
|
I jak ukradną nam tam furę to będą musieli oddać nam samolot ;-)
|
:D |
Unii? Jakiej?
Unii sowieckiej np.? Sent from my SM-G903F using Tapatalk |
Ciebie to nie dotyczy Qrczak. Ty jesteś poza Unią ;)
|
Qurczak,jak chcesz emeigrowac to mam miejsce na tarasie.W przeciwnym razie nigdzie bym na twoim miejscu nie wyjezdzal,:D
|
Nie no tak powaznie pytam bo to smierdzi jakas furtka dla brudasow.
Napisane takim mistycznym jezykiem, ze az slabo sie robi. Co to jakis Mickiewicz pisal, brzmi jak jakies fraszki z zaborow. Panstwa trzeciego - co to jest panstwo trzecie? Pierwsze to rozumiem - ojczyzna. A drugie to gdzie jest? Od razu trzecie? Gdzie panstwo czlonkowskie? Jakie czlonkowskie, jest jakas lista tych panstw? O so chozi? |
Ojczyzna jest panstwem pierwszym, kraj do ktorego "pojechales" jest panstwem drugim, a panstwem trzecim jest ten, ktory ma konsulat w panstwie drugim, bo panstwo pierwsze nie ma akurat przedstawicielstwa w panstwie drugim.
Proste |
Hehe, jaja sobie robisz? Przecież to proste:
- mowa o obywatelach Unii, więc "państwo członkowskie" to członek:) tejże Unii - Państwo trzecie, osoba trzecia, etc. Trzeci to taki co nie ma związku żadnego z drugim, a tym bardziej pierwszym:) W tym przypadku jest to Państwo niebędące w UE. Język jest śmieszny, ale jak się wytrzeźwieje i przeczyta ze 3 razy to wszystko jasne:) Pozdro. |
Czyli jade do Ghana, kradna mi paszport.
Polska nie ma ambasady w Ghana tylko w Abuja, Nigeria. To se ide do Ambasady Francjii czy Niemiec w Accra i tam mi zrobia paszport tymczasowy? Czy np. podczas podytu w Libanie, cos sie popierdoli i zaczna 'sasiedzi' latac po niebie. Ide se do ambasady Hiszpanskiej, obiadek, kawka, wioza mnie na lotnisko i spierdalamy do Madrytu pierwszym czarterem? |
Qurczak, żartujesz, czy prowokujesz??
Mistyczny język? |
Cytat:
i w związku tym serio pytasz "jakiej unii" kiedy masz na okładce napis "Unia Europejska"?
;) |
Cytat:
Czyli ten przykład co dałem jest ok? Sent from my SM-G903F using Tapatalk |
Jest OK, chociaz jest bardzo filmowy ;)
Mysle ze jakiejs pomocy by udzielili, ale na kawki i obiadki juz bym nie liczyl |
Kto to jest "brudas"?
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
I niech tak zostanie
|
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d85dfb125.heic
Jeszcze nie tak dawno był taki wpis , a w starszym paszporcie tym co to go należało zwrócić , był pewnie identyczny zapis Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Po mojemu QrczaQ powinien dostać miesięcznego bana za brudasów. :mad::mad::mad:
A wpis powinien wylądować w hyde parku a nie w przygotowaniach do wyjazdu. |
A po mojemu darmowy service 20k i naklejke mocy gratis.
|
Cytat:
Zadalem pytanie na FAT, poniewaz nikt ze znajomych nie mogl tego rozszyfrowac. Co do bana, to nie wiem jak to dziala, bo nigdy nie dostalem. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:42. |