![]() |
Merino project 2018
Witam,
W związku z faktem, że wyczerpały się już zapasy zarówno odzieży gotowej jak i dzianiny, uruchamiamy otwartą listę zapisową na podstawie, której oszacujemy czy będzie możliwa kolejna transza produkcyjna. Jako że pojawiły się pytania o kalesony dodaliśmy taką opcję. Link do listy: https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing Technikalia: Skład - 100% merino wool Gramatura - 150 g/m2 Kolor - do uzgodnienia. Dodałem kolumnę w tabeli - proszę o konkretne propozycje a nie "ładny" czy "byle nie pedalski". Rekomenduję czarny lub szary ale niech zdecyduje większość. http://i.imgur.com/BxXyR6A.jpg http://i.imgur.com/8wXvazR.jpg http://i.imgur.com/vtmqmA5.jpg KOSZTY: Koszulka długi rękaw - 139 pln Koszulka krótki rękaw - 129 pln Kalesony - 129 pln Tabela rozmiarów. https://imgupload.pl/images/2020/12/07/rozm-ORK.jpg |
Zapisany
|
To ja w ramach podziękowania za dobry produkt napiszę perę słów.
Dotychczas żadne produkty- tzw termalne -różnych firm nie współpracowały z moją skórą; pociłem się bardzo, co w następstwie dalszej jazdy motocyklem dawało efekt wyziębienia. Po jednym dniu zapach odstraszał. Wiadomo,że pot nie ma zapachu, a śmierdzi to, co się później rozkłada. Koszulkę od Emka potraktowałem jako kolejną próbę, nie wierząc bardzo w jej możliwości, zwłaszcza tuż po rozpakowaniu- taka jakaś cienka, jak żony rajstopy.. Po kolei: -rozmiar L idealnie trafiony- lekko dolega, ale nie opina; długie rękawy i dłuższy tył daje komfort; gładkie i mocne szwy -bardzo lekka, mała, po wielu praniach nie zmieniła się -komfort cieplny w czasie jazdy w samej koszulce i kurtce; w czasie upału nie czuć wilgoci przy ciele a tym samym później nie ma uczucia zimna na plecach -mój rekord to 5 dni na UA, kiedy kilka razy dziennie pot się lał i wysychał, raz suszona na słońcu bez prania, odpoczywała w nocy susząc się między matą a śpiworem. Po powrocie i komisyjnym obwąchaniu, dziewczyny zamówiły dla siebie. Na ostatnim wyjeździe rankiem był szron, w ciągu dnia gorąco- miałem na sobie koszulkę z długim i na nią z krótkim rękawem- zestaw się sprawdza znakomicie! |
Tez się dopisałem. Brałem poprzednie z 1 i 2 transzy i polecam. Będzie rozmiarówka na kalesony?
|
Wszystko będzie ale później jak będziemy pewni że projekt wypali bo mamy minimum do uruchomienia produkcji dzianiny.
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka |
Sądzę że wątpię ale zapytam konstruktora. To nie jest takie proste jak się wydaje.
|
Jeśli koszulkę mam XL to portki tez mam wybrać w takim samym rozmiarze?
Pytam bo nie ma w udostępnionym arkuszu podanej tabeli rozmiarów dla gaci. A nogi mam długie jak pająk ;) |
Na razie wpisz jak uważasz potem skorygujesz jeśli będzie potrzeba.
|
zapisany
|
Czy ktoś mógłby mnie dopisać nie mam edytora.
dlugi rękaw XL - 3 Szt krótki rękaw XL - 2 Szt gacie XL - 2 Szt dziękuję |
Cytat:
|
czy kalesony też będą z krótkim rękawem ...:D
czy czegoś nie doczytałem ..... |
Kalesony są z długim rękawem. Z krótkim nie przewidujemy na ten moment.
|
To ja jeszcze napiszę że moja skóra jest wrażliwa na wełnę ale w tym przypadku jestem w stanie wytrzymać w koszulce cały dzień
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1d6492430e.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
Po lewej oczywiście |
.....
|
Jak wymiar klaty pomiędzy rozmiarówkami to lepiej iść do niższej? pewnie tak :)
|
Cytat:
|
To kwestia preferencji. Ja jestem pomiędzy M i L. Wolę luźniejszą Lkę. Jak ktoś woli dopasowane to lepiej brać rozmiar mniejszy. Wełna ma sporą elastyczność więc powinno być dobrze. Długość powinna być OK bo na to zwracaliśmy szczególną uwagę coby z gaci nie wyłaziło jak się człowiek schyli.
|
Dzięki tadzik, Emek. Zmieniłem na eLke.
Myślę, że przy wełnie nie ma co się opinać jak przy sztucznych, poza tym zbroja i tak mi wszystko dopasuje ;) |
Może warto podrzucić temat na forum trampka. Użytkowników tam mniej, niż na FAT ale zawsze to coś.
|
Artek, ja robię to niejako "społecznie" a że czuję się związany z FAT to oferta jest skierowana do użytkowników naszego forum. Trampkarzy oczywiście również zapraszam ale z poziomu FAT a nie TCP.
Niestety mam też złe wieści. Ceny wełny poszły do góry i dotychczasowa cena 80 ziko za długi rękaw jest nie do osiągnięcia. Nie chcę rzucać cen ale orientacyjnie na dziś cena za długi rękaw będzie wynosić min. 110 ziko. Chyba że uda się kupić okazyjnie produkcję, której ktoś nie odebrał to może będzie taniej ale to sprawa losowa i wątpliwa. Zostało jeszcze kilka sztuk koszulek z ostatniej produkcji w cenach dotychczasowych więc jak ktoś chętny to zapraszam bo to ostatni dzwonek. |
Cytat:
Jeżeli tak to poproszę |
Ot tak raczej nie bardzo gdyż zostały bodaj tylko M i XXL z długim rękawem.
|
A z krótkim zostało coś?
|
Pusto.
|
7Greg jeśli palisz, to odmów sobie dwóch paczek fajek :)
|
Tu nie chodzi o fajki tyko o czas.
Nie lubię czekać :) |
Przygarnalbym chetnie taki komplecik w rozmiarze M jesli jeszcze jest
|
Cytat:
Zamawiam następne. :Thumbs_Up: |
Zostały nam jeszcze 2 sztuki koszulek z długim rękawem w rozmiarze 3XL więc dla dużych chłopców ;). W ofercie wyprzedażowej szip w cenie towaru.
|
Zapisany.
|
Konrad
W nawiązaniu do rozmowy zrobiłem tak jak mówiłeś. Pozdrawiam |
Cytat:
|
To ja trochę podbiję. Pozamawiałem trochę dla rodziny w poprzedniej edycji i już mnie męczą czy będzie następna. Także zapisany.
|
Przeca mówiłem, że będą ale na wiosnę. Na razie to niemożliwe.
|
Czy gacie z długim rękawem też są w przewidziane w czasie zaplanowanym ... ?
|
Zaplanowane jest to co w linku na pierwszej stronie wątku.
|
No to i ja się dopisuję na kalesony. Produkt jest super.
|
Miło to słyszeć. Zamawiamy dzianinę i produkcję będziemy wkładać w plan po nowym roku.
|
no ale co? zamykasz listę? gdyż na dniach chciałem się wpisać na parę rozmiarów gatek
|
Lista cały czas jest i będzie otwarta (zamykam dopiero jak uruchamiamy produkcję więc jest jeszcze czas). Lepiej się wpisać wtedy będziesz miał pewność że towar dla ciebie zostanie wyprodukowany bo mimo że zrobimy zapas to będzie dostępny wyłącznie w typowej rozmiarówce i ograniczonej ilości więc jak jesteś na liście to towar będzie dla ciebie zabezpieczony na 100% a jak cię nie będzie to może być różnie.
|
Tuba
Emek, dopisując kilka fantów dla mnie komuś przez przypadek dopisałem 3 szt. Nie wiem komu, bo jak weryfikowałem u siebie całość, to tej pozycji nie znalazłem u siebie a na pewno wpisałem. na pewno jednak w interesujacym mnie rozmiarze. W razie W, przepraszam i biorę to na siebie. Pozdro El |
Wyjdzie w praniu jak będziemy realizować wysyłki. Dla ciebie El to Robo rezerwował 2 sztuki XXXL które mam na stanie. Teraz wpisałeś XXL. Czy w takim razie tamta rezerwacja na XXXL jest nieaktualna?
|
Dopisałem się do listy.
Jaki jest aktualny orientacyjny termin zakończenia produkcji? |
Pozwoliłem sobie w celu uniknięcia takich pomyłek "pokolorować" arkusz i zablokować nagłówki i kolumny z nazwami userów.
Cytat:
|
Wielkie dzięki.
|
Tuba
Cytat:
Pozdro El |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:52. |