![]() |
Crf1000 2018
Fajna! ciekawe ile waży... większy zbiornik większy skok zawiasu (no i pytanie co z wysokością siedzeenia...) nierdzewne szprychy lepsza ergonomia w zegarach elektronika na pokładzie będzie można sobie ustawić reakcję na gaz... będzie lepsza kontrola trakcji no i może tempomat.. pewnie cena wyjaśni wszelkie wątpliwości ja zakładam, że manual 67.000zł |
Co do lepszej ergonomii w zegarach to mam wątpliwości.
https://i.pinimg.com/originals/c9/97...4d7625e87f.jpg https://2yrh403fk8vd1hz9ro2n46dd-wpe...-preview-8.jpg |
Tablet wsadzili i będzie pewnie później navi inne do wgrania ....
|
Cytat:
:dizzy: |
Cytat:
|
Dla mnie porazka jest ze w wersji Sport czy ADV jak kto woli,bo chyba bardziej jest to Adv niz Sport ,nie dali aluminiowych kufrow i konkretnego stelaza.Tu BMW swieci przykladem.A co do wyswietlacza to chyba bardziej naje..ac nie mogli.
|
Mylisz pojęcia, wersja niska z małym bakiem będzie teraz SPORT a wysoka z dużym ADVENTURE SPORT...
|
Aaaaa..czyli wszystko bedzie tak czy tak sport? :lol8::lol8:
|
też nie wiem po co sport w nazwie ... możliwe, że ADV jest jakoś prawnie zabezpieczone przez bmw
zegary rzecz gustu, czy tam będzie navi to wątpię, ale chyba grzane manetki są w standardzie... ... dobra po dłuższym zastanowieniu funkcjonalność tych zegarów jest dyskusyjna za dużo informacji z grupy kontroli trakcji. Nie wiem dlaczego w motocyklach nie mogą zrobić czegoś podobnego do aut czyli wyłączenie wszystkiego co niepotrzebne. |
2 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 75593 Załącznik 75610 to z modelu 2018 o pojemności 850cm3 |
Cytat:
|
...ktoś się orientuje czy model 2018 z mniejszym zbiornikiem ma część wyposażenia z wersji sport adv np elektroniczny rolgaz
|
Tak , to będzie standardem w 2018. Nowe zegary również . Kontrolę trakcji w 7 trybach chyba też.. Jeżeli jestem w błędzie to mnie poprawcie..
|
Cytat:
|
8 Załącznik(ów)
nowe zegary w akcji :) (wersja mały zbiornik, w manualu):
Załącznik 75876 Załącznik 75869Załącznik 75870 Załącznik 75871Załącznik 75872 zmiany na manetkach - wersja manual (włącznik świateł awaryjnych przeniesiony na lewą manetkę) - czy to ulepszenie - nie wiem Załącznik 75873Załącznik 75874 Grzanetki - nie chcieliście kupować bo się nie sprawdzały i się psuły - no to wyczyścili magazyny :D albo stwierdzili, że lepiej jak sami założą bo sevrwisy nie ogarniają zmiana ma manetkach - DCT Załącznik 75875 tu chyba na + |
A ciekawe czy poszli naprzód i system używa ostaniego poziomu trakcji,a nie jak w starej zaczyna zawsze od włączonego i ciekawe czy to dotyczy tez ABS
|
Teraz NAT to jak nic śmartfon na kołach. Fajne to to - na pustynię: jest przestrzeń, jest czas. "W miejskiej dżungli" trzeba być cyborgiem aby się ogarnąć, skukces wymaga paluszków Chopina i głowy Patona - już się zakochałem, motek dla prawdziwego meczyzny, muszę się sprawdzić, chyba sobie kupię tę nową,
"stara" na sprzedaż definitywnie :dizzy: |
Przycisków to ma więcej niż GS :) natomiast strasznie nie podobają mi się cyfrowe wyświetlacze (w pojazdach ogólnie).
|
1 Załącznik(ów)
pierwsze ogłoszenie dla NAT 2018, brak info czy manual czy DCT
Załącznik 76365 |
A tu taka cena 22.543 EUR, czyli około 94.680 PLN ???
To chyba żart jakiś? http://mototour.pl/technika/927-2018...dventure-sport |
Ceny zostaną ogłoszone jeszcze w grudniu.
Nie będzie to 94 tys ;) ale będzie więcej niż dotychczas. |
Co do cen może się pozytywnie zdziwimy bo od nowego roku nie będzie ceł na towary importowane z Japonii.
|
Nie liczyłbym na takie świąteczne prezenty:(
Skoro średnio wyprodukowanie jednego nowego dobrej klasy motocykla , zanim zostanie wypuszczony do produkcji seryjnej kosztuje 100mln $ to cena nie będzie niższa niż na wyprzedaży rocznika:) |
Nie przesadziles z tymi 100mln usd? :)
A w sumie kij, nie o tym watek. Mam zamowiona Afryke w Czechach, model 2017, za rowne 52k pln. |
Zaskoczę Cię nie przesadziłem mam kumpla który zapyla w jednej z topowych marek motocyklowych i jak opowiada ile czasu i ludzi jest zaangażowanych do produkcji a potem godzin testów to włosy dęba stają:):)
Yeuop a dlaczego nie w Polsce w akcji promocyjnej można wyrwać za 50tyś ? |
No ale gdyby taki motocykl był później sprzedawany po 10000usd, to trzeba by było później sprzedać przynajmniej 10000 takich motocykli z zyskiem 10000usd/sztuka, żeby to się zaczelo oplacac ;-)
Kupuje w Czechach, bo tam jestem zameldowany. A na stale mieszkam w Anglii ;-) |
Tak dla szukających moja 2017 kosztowała mnie 46500
|
Rozumie Cię podałem tylko szacunkowy koszt produkcji na podstawie jednego z Top Menagerow. Licząc ilość roboczogodzin, osób, technologii, testów itd, może tak wyjść:)
Z drugiej strony jak się model sprzedaje to kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy szt. Więc jak mówią na końcu i tak ekonomia trzyma rękę na jakości:):) Cena 46.000 robi wrażenie:) |
Cytat:
|
Demówka. Miała 1000km i w cenie miałem pierwszy serwis.
|
Cytat:
|
Za 5tyś zł. wystarczyło mi na wycieszkę na Bałkany, a później na przedłużony offowy weekend w Rumuni. Tamtejsze powietrze przewiało mi zapach opcych pierdów z siedzenia...
|
Ja bym demowki nie kupil.
Wiem, jak sam jezdzilem demowkami :) |
Skąd wiesz czy kupując używany moto nie był on demówką? Może twoje xt to też była demo?
|
Cytat:
|
To trochę jak z dziewczynami. Nigdy w sumie nie wiadomo.
Ale nikt nie chce takiej, która otwarcie glosi, ze miała 30 facetow :) |
Ja kupiłem demówkę z 0 przebiegiem.
Pierwszy 1000 km chciałem jak najszybciej zrobić żeby można było gdzieś dalej wyjechać. Jest to jakiś pomysł żeby kupić już po tym pierwszym serwisie. |
Jak juz o cenach mowimy to ja za pomoca Karola dostalem DCT z dostawa na koniec Niemiec za chyba niecale 52tys. plus gazedy Hondy.Uwazam ze tyle wlasnie jest to moto max warte i niech nawet rocznik 2018 ma wodotryski to nie dalbym.Ale uwazam zenowy model jest lepszy i ladniejszy.Jednak wyzsza cena jest dla mnie nie do pomyslenia.Nadal czekam na nastepce Crosstourera :D
|
Cytat:
|
Ceny modeli 2018 w UK. Uwzględniają koszt rejestracji i podatek drogowy za pierwszy rok
Standard bike Manual £11575 Dct £12549 Sport Manual £12599 Dct £13549 |
47k pln brutto. Nowa, wiśniowa. DCT. Hmm.
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...-ID6zkTuM.html |
Ciekawe gdzie haczyk, może vat marża zamiast vat 23 %. Jak na DCT to mega oferta.
|
Cytat:
|
Właśnie kupiłem i to jest okazja, z tymi motocyklami jest wszystko OK.
|
Cytat:
- skąd są te motocykle? (chodzi mi o to czy są ściągane z np. Niemiec, czy polska dystrybucja? - nie znam się na sposobach pozyskiwania, wiec może pytanie jest głupie) - są nowe jak w opisie, czy używki? |
Cytat:
|
Cytat:
Polski handlarz przywiózł w dobrej cenie i on i My możemy zrobić dobry interes. |
Cytat:
|
Moim zdaniem i nie chce tu nikogo obrazic,wisniowa jest tak samo brzydka jak srebrna i najzwyczajniej sie nie sprzedaje.Na koniec roku kazdy chce sie jej pozbyc,zwazywszy ze wchodzi nowy model.Co do innych malowan to na fejsie co chwile widac ze ktos sie chwali ze kupil.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:27. |