![]() |
Tylni stelaz-bagaznik z metalu
Tak sobie mysle patrzac na nowa Afryke Sport Adv,czy nie znalazlby sie na forum ktos kto by taki patent zrobil.Wiem ze Africanqueens ma takie cos ,ale wolalbym zeby kasa zostala w kraju.Model 2018 ma to ladnie i zgrabnie zrobione,AQ jakos tak dziwnie.Moze zna ktos kogos kto by takie cos zrobil?
|
Cytat:
|
Moze ktos kto jest na miejscu i zna taka osobe,podjechalby i pogadal.Mysle ze kilka sztuk pojdzie od reki.
|
Może Wasilczuk?
|
1 Załącznik(ów)
pewnie znajdzie się kilku Panów bo wygląda na prosty
|
1 Załącznik(ów)
Wlaśnie, że nie takie proste. Bagażnik plastikowy w NAT jest jednym odlewem i sięga aż pod kanapę kierowcy, będąc jednocześnie stelażem pod ori boczne kufry. Nie jest to tak jak w xrv że odkręcamy 4 śruby i ściągamy sam bagażnik.
To co oferuje AQ dlatego ma taką cenę że w niej zawiera się montaż na który trzeba przyjechać do nich. Oni docinają oryginalny plastik i dokręcają do niego ten aluminiowy który zrobili. Załącznik 75926 Trzeba wymienić cały taki element. A co wam przeszkadza w plastikowym oryginale? |
Dokładnie, trzeba by było pół afryki chyba wymieniać, no chyba, że już są fiszki, to wtedy może się rozjaśnić
|
Ja lubie hezdzic z rogalem a w planach mam kupic Mosko 80. Dlatego chcialbym miec waski tyl. Firma ATO ptoponuje najlepsza opcje i jak nie znajde wykonawcy na sam stelaz to chyba skusze sie na ivh produkt. Poza tym mysle ze tyl jest dosc delikatny i majc topcace jedt to troche niestabilne. Ale glownie chodzi mi zeby nowy bagaz nie dostawał. Jesli nic nie wymysle ,zostana kufry i ortlieb.
|
Myku ile masz przejechane w NAT?
|
Jest po dotarciu :D.Czelendz robil w tym roku cala robote,ale idzie pod mlotek.Afra zostaje,a ze zima idzie to chcialbym podlubac.
|
Ile kilometrów?
|
Przeciez wiesz,pisalem ci kiedys to po co pytasz :D.Wytlumacz mi ,jakie znaczenie ma ilosc przejechanych kilometrow,do mozliwosci montazu rogala lub podobnego bagazu na tylnim stelazu?Orginal jest po prostu zbyt szeroki i chocbym milion km przejechal to nic nie zmieni tej sytuacji.Dlatego jak mysle modele Adv w GSie 1200 jak i tu w Afryce sa inne niz w wersjach szosowych,a co za tym idzie kufrowych.Tak mi sie wydaje.:rolleyes:
|
spróbuje podjąć temat bagażnika
Po coś stoi w garażu przecież El nuevo Africa Twin Myku pisz na privv |
kibicuje i czekam na rezultaty ;)
|
Chętny na wąski zadupek, żeby rogale ładnie leżały.
Trzymam kciuki za powodzenie projektu. |
I ja bym się skusil
|
http://allegro.pl/bagaznik-stelaz-og...067695123.html
Tak to wygląda w oryginale więc raczej ciężki temat |
Trzeba bedzie isc droga AQ.Zostawic srodek i dopasowac pod mocowania do ramy nowy-metalowy.Mysle ze temat do ogarniecia.Trzymam kciuki :)
|
W temacie tego bagażnika: czy komuś połamał się z przeładowania ? Wydaje mi się wiotki, lekko naciskając pusty kufer bagażnik się ugina a co dopiero jakby tam naładować z 30 kg.
|
Na ADVrider.com pojawiły się dwa przypadki i ludzie panikują...
Do centralnego kufra nie pakuje się 30kg, bo oto przestanie się prowadzić... ja jak zapakuje się do centralki na weekend czyli max 10kg.(dwie osoby) to zawsze przeklinam że ostatni raz jadę bez sakw... |
Boczne też obniżają właściwości jezdne. Jak jechałem pod wiatr to spalanie wzrosło przynajmniej o litr, powyżej 140 też niepewnie się prowadził.
|
Jak masz szerokosć z kuframi taką jak kadilak z lat 60tych...;)
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:25. |