![]() |
Szybkoschnące ręczniki
Jako że właśnie bujam się namiotowo, naszły mnie przemyślenia na temat ręczników. Rzecz niby banalna, ale chyba każdego irytuje mokry ręcznik, który trzeba upchać w toboły.
Swojego czasu dałem się skusić na kupno szybkoschnącego ręcznika (przerobiłem takie dwa) i niestety zauważyłem, że sekret szybkiego schnięcia polega na tym, że taki ręcznik nie wchłania wody a bardziej ściera wodę z człeka. Nie dość że wody nie chłonie to głównie zajmuje się śmierdzeniem :) Tym razem zrezygnowałem z super Adventure ręcznika na rzecz zwykłej, cienkiej bawełnianej pieluszki i muszę stwierdzić, że jest to super rozwiązanie. Chłonie wodę jak głupia, schnie jeszcze szybciej. W dodatku zajmuje minimum miejsca i nie śmierdzi. Wprawdzie wzorek w sówki odbiera mi znaczny procent twardzielstwa ale pozostałe zalety rekompensują tę stratę :) Tak, że tego... Polecam: Czosnek |
rewela info
powiadasz pieluszka w sówki ? |
Ręcznik ręcznikowi nie równy. Również miałem egzemplarz impregnowany ;) ale jeden w kolejnych, bodajże z Decathlonu, sprawuje się wyśmienicie. Obstawiam, że schnie szybciej od Twojej pieluchy ale to już rzecz do dyskusji :)
|
Ja używam zwyklej ścierki z mikrofibry Jan niezbędny. Mam tez ręcznik z Decathlona ale bardzo szybko zaczyna śmierdzieć nawet jeśli wysusze go przed spakowaniem.
Ze ścierka nie ma tych problemów a chłonie bardzo dobrze i można ją praktycznie wykręcić do sucha |
Mam teraz na bieżąco porównanie z decathlonowym i sówki wygrywają o 2 długości ;) Dużo dobrego słyszałem o scierkach z mikrofibry, tylko problemem jest tutaj chyba mały rozmiar. Pieluszka to w zasadzie pełnowymiarowy ręcznik.
|
Ręcznik, nie tylko z mikrofibry zwykle pokryty jest po produkcji czy w jej trakcie apreturą. Należy przed użyciem wyprać. Mam, używam. Faktycznie jakoś strasznie mocno wody nie chłonie, ale nigdy nie zalatywał.
Spróbuj czegoś ze srebrną nitką. I nie chodzi tu o kolor nitki ;) |
Ja używam wojskowy , wygląda jak z mikrofibry. Nigdy nie śmierdział
|
Tak w sumie zastanawiam się , że tylko @czosnkowi wali , coś w tym jest ...:lol8:
sorki, nie mogłem się powstrzymać ;-) |
Ja używam zwykłych pieluszek tetrowych. Schną migiem, zajmują bardzo mało miejsca, są bardzo tanie, no i są jednolicie białe:)
Już dawno temu porzuciłem używanie ręczników szybkoschnących i jestem zadowolony. Polecam pieluchy! |
Dawaj fote jak jesteś przepasany tą "sową" ;)
|
Jak będzie czosnek w sowie, to inaczej mówiąc będzie faszerowana czosnkiem sowa , czy tak ?
|
|
Sowa natarta czoskiem?
|
W tym wypadku raczej czosnek potarty sową 👍
|
Ja tu o poważnych dylematach podróżniczych, a ci kto kim śmierdzi ehhhhhhhhh.......
PS. Dzisiaj na wietrze sowy wyschly w 5 minut :P |
No co Ty. My strasznie poważnie ten wątek traktujemy.
A swoją drogą, to jesteś gdzieś na wyjeżdzie motocyklowym ? W środku lutego ? |
pomysł z pieluchą jest bardzo dobry, ja używam ale markowe - firmy Pampers - świetnie chłoną, ale pomału schną ;)
|
Cytat:
|
Ten nie śmierdzi:
http://8a.pl/reczniki-szybkoschnace-...-eucalypt.html |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Tak, owszem... Na dupę sówek zabrakło. Załącznik 86622 |
Chciałoby się rzec: piękny czosnek ;)
|
Cytat:
|