![]() |
zbiornik v kroplowka
Witam
Moto nie chodzi na paliwie ze zbiornika,a jak podlaczyc kroplowke to problem znika!Co robic?kranik sprawdzony,pompa ok!odpowietrzenie ze zbiornika drozne,chcialem sprawdzic to sitko w zbiorniku ale nie moge go wytargac ze srodka.Jakies sugestie? |
Pusty zbiornik? :)
|
ktos tu nie czyta uwaznie?
|
odpowiednio dobrane szczypce i siateczka wyjdzie. zmien na nowy filtr paliwa i pamietaj o tym ze jest kierunkowy.
|
ta siateczka blokuje mi sie w trakcie wyciagania,jest dosc dluga!czy to normalne?Nie chcial bym jej rozerwac.Probowalem nawet bez filtra!i efekt ten sam!Aha,gdyby jednak ktos sugerowal ze to pompa,po podlaczeniu kroplowki do pompy moto dziala jak powinno!!!
|
jeśli kroplówke masz podłączoną wysoko to wydaje mi się, że może grawitacyjnie przelać przez pompę nawet gdy nie pracuje. Kran miałeś na rezerwie gdy podłączyłeś zbiornik?
|
obstawiam jednak pompę.
|
wykorzystalem chyba wszystkie dostepne opcje w poloczeniu ze zbiornikiem,z filtrem+pompa=nie dziala,bez filtra+pompa=nie dziala i wszystko powyzsze bez pompy i efekt ten sam!jak tylko pomine zbiornik na rzecz kroplowki,wszysto wraca do normy i to bez znaczenie,pompa,filter!!!czy ktos wyciagal to sitko ze zbiornika?jakie dlugie jest i dlaczego tzn.jaki moze byc powod tego ze nie moge go wyjac!i jeszcze z innej beczki.To dla tych ktorzy kupili i jeszcze nie instalowali pirescieni do airboxa,super rzecz,naprawde zaje...i podziekowania dla inowatora za pomysl!aha,zapomnialem dodac ze proby z kranikiem na rezerwie nic nie wniosly a paliwa mam w zbiorniku mam ok 17l.
|
Ale paliwo leci szlouchem jak odkręcisz kranik? czy nie?
Jak leci to masz zepsutą pompke a jak nie leci to przytkany/zepsuty kranik albo filtr. Żeby wyeliminować odpowietrzenie to otwierasz wlew. Więcej cudów w tym skomplikowanym układzie nie ma. |
szarpnij mocno. wyjdzie. jest opor na srodku dlugosci.
|
stad moja frustracja!przecierz ten uklad jest prost jak konstrukcja parasola a tak jednoczesnie upierdliwy!!!futrzak,a jest prawdopodobienstwio zerwania tego sitka?wyglada to to troche niepozornie!
|
co znaczy kranik ok? po zdjęciu węża i odkręceniu kranika paliwo leci? jeśli tak, to raczej też bym obstawiał problemy z pompą. może montując bak przygniatasz/zaginasz wąż?
|
krakus
paliwo zaiwania bez problemowo! juz wspominalem wczesniej,z pompa lub bez czyli grwaitacja jak kto woli,po uruchomieniu silnika po chwili przestaje pracowac na dwa cylindry i gasnie.Szybkie przelozenie na kroplowke,z pompa lub bez wszystko wraca do normy!akceleracja,wolne obroty wszystko tak jak powinno byc!Robiac te proby z grawitacja i zbiornikiem,kranik otworzony byl w pozycji rezerwy,wiec nie ma mowy o tym ze brakowalo mu paliwa!bede probowal wytargac to sitko ze srodka ale to po treningach F1. |
Cytat:
|
Czytam czytam i jedyny wniosek.
Pompa nie działa w baku jest za mało paliwa żeby sięgnąć do gaźników. Założę się że jak dolejesz paliwa do zbiornika na full to wszystko będzie działać, a przez pompę porostu przelatuje grawitacyjnie. |
Dokladnie tak jak Kici napisal, jesli paliwo leci z baku bez problemu to jest jedyne rozwiazanie. Zatankuj pod korek i bedzie dzialac. W RD07a 17 litrow to za malo na grawitacje!
|
Cytat:
|
To może podnieś zbiornik wyżej Jak zacznie działać to jednak grawitacja.
|
dostalem nowa pompe za 25 funa jutro po nia pojade.Nawet jesli to zly trop to od przybytku....
|
zdemontuj pompę, zdemontuj wężyk między pompą a filtrem, połącz wężyk od gaźników do filtra i sprawdź czy chodzi na baku grawitacyjnie i masz odpowiedź
|
Przepraszam, ale pierdolenie??? Odpalasz pompę na zwartych pinach od elektronicznego przekaźnika pompy i podstawiasz pojemnik. Jak napompuje odpowiednią ilość paliwa w odpowiednim czasie (manual) to pompę trzeba uznać za dobrą.
|
Cytat:
|
A może w kroplówce masz benzynę a w zbiorniku diesla? Może w paliwie jest woda?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:45. |