![]() |
Stella Alpina-Piemont
Hej.Zalozylem nowy watek,zeszloroczny wyjazd byl podwieszony pod inny wyjazd a raczej jego plan.Na Grodzcu troche rozmawialismy i chyba beda chetni na ten rok.Wybiera sie ktos w drugi weekend lipca na Stelle?Ja zrobie wszystko zeby byc.Nie wiem czy cegla czy afra...raczej afra.Jesli pojade to daje dwa dni na dojazd bokami zeby byc w czwartek wieczorem na miejscu.Piatek i sobote chce zjechac co sie da bez wzgledu na pogode.Niedziela to strzal na raz do domu.Zachecam,polecam i namawiam bo klimat jest niepowtarzalny.Kto byl wie...do tego Piemont...:rolleyes:
|
Tak jak mówiłem na Grodżcu, jak się nic nie zepsuje to lecę. W Czwartek chcę dojechać, piątek , sobota na miejscu i niedziela powrót.
|
Dokladnie tak samo ja.Ci ktorzy nie znaja tematu zachecam do zerkniecia na Youtube na Stella Alpina
|
Cześć tras pokrywa się z rajdem high alpin tour.
Również polecam Stellę. Pozdrowienia, D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Hej.Powoli zbliza sie termin Stelli.Szykuje sie na tegoroczny Piemont.Wiem ze Lukasz tez ma plan.Jakby ktos mogl tu powrzucac wszystkie okoliczne trasy bylbym wdzieczny.Plan jest taki ze,dolot na dwa dni bokami albo na szybki strzal dzienny.Piatek i sobota jazdy do nocy i powrot na dwa dni,jesli byl wczesniej strzal,albo strzal jesli byly wczesniej dwa dni :dizzy::D:D.Spanie oczywiscie pod namiotem z cala banda na 2200mnpm.Kilka zeszlorocznych tras chlopakow od Kata
https://www.youtube.com/watch?v=7POf...&feature=share |
no super trase chlopaki znaleźli. Ciekawe czy na mapie Michelina ALp sę te szlaki.
|
Myku - a czy w tym roku to wypada 6-8 lipca ( niby drugi weekend lipca )?
|
Tak. 6-8 lipca
|
Czas tyka... ja i Novy startujemy w srode rano i na miejscu bedziemy w czwartek wieczorem. Jak Łukasz i reszta chetnych?
|
Cytat:
|
My spimy ze srody na czwartek w Genewie. Tam dojezdzamy osobno. W czwartek startujemy razem i czekamy na miejscu
|
Cytat:
|
Luk2asz - masz ca. 1500km z Krk na Stellę i chcesz to sieknąć na raz? :fool2:;)
|
Dla nas to 4 dni od rana do wieczora :haha2:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Da radę, w zeszłym roku zeszło mi 23h :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Najlepiej siadzcie na moto i sami sprobujcie...potem mozecie debatowac i rozwazac.Dla mnie te czasy minely..musze sie wyspac
|
Cytat:
|
Tak trzymać :) , a od spania się odchodzi bo jest przereklamowane :haha2:
|
Marcin, a Ty też będziesz?
|
Nie ogarnę , w piątek kończę o 14 robotę i mam dzieciaki do ogarnięcia na weekend
|
Mnie się zawsze wydawało że Stella jest tydzień po GaPa a GaPa była w pierwszy weekend lipca. Skoro GaPa jest w ten weekend to Stella jest w przyszły i może w końcu uda się mi tam trafić. Czy jest jakiś błąd w moim rozumowaniu ?
|
Stela jest 6-8 lipca wiec ten weekend
Stella jest zawsze w drugi weekend lipca. To co robi w tym roku bmw....bez komentarza |
Nie będę komentował co robi bmw, bo nie nie mam wiedzy co oni takiego zrobili, ale na FB gdy wpiszemy Stella Alpina wyskakuje https://www.facebook.com/events/1804541769836882/?ti=ia
i to https://www.facebook.com/events/1941912139457626/?ti=ia Z tego co znalazłem w sieci i może tutaj jest klucz do rozwiązania zagadki, w przypadku Stella Alpina, bardziej chodzi o drugą niedzielę lipca. W przypadku bmw zawsze był to pierwszy weekend a trudno potraktować niedzielę 1.07 jako weekend. |
Pojechałbym, mega chętnie, ale dopiero teraz zobaczyłem ten wątek! Mam zaplanowany kolejny weekend na moto ale nie ten, nie da rady, to już będzie po stella :-( W następnym roku!
|
No i po Stella. Dzięki Chłopaki za towarzystwo. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8ad1cae800.jpg
Wysłane z mojego H8324 przy użyciu Tapatalka |
Bylo w pyte..chetnie zawsze i wszedzie..!
|
Pierwszy raz usłyszałem od Luk2asz'a , że dość motocykla. Co prawda tylko na tydzień ale chociaż raz ma dość :) :)
|
Cytat:
Wysłane z mojego H8324 przy użyciu Tapatalka |
Myku afra Ci się nie rozpadła?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a jakies slady macie?
|
Nawiasem mówiąc, na początku podchodziliśmy do każdej Afryki, jaka przyjechała i każda z nich była w DCT.
|
Cytat:
|
Jedno zdjęcie na cztery strony tematu.
Luk2ash weź że się podzałkuj, zamieść jeszcze kilka... Inni też by mogli coś wrzucić,. Przeca wam nie ubędzie, a ja se michę po robocie do monitora pocieszę :p |
Cytat:
Rumpel jak będziesz jechał to Ci mogę kilka tras podrzucić . |
no to dawaj bo nie mam pomysłu na wakacje :) wyśle Ci na priv adres mailowy jak możesz to wyślij
|
9 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 81274 Załącznik 81275 Załącznik 81282 Załącznik 81280 Załącznik 81278 Nasz obóz: Załącznik 81277 Nawet ktoś Kredensem 1800 przyjechał: Załącznik 81276 Załącznik 81279 A tak wyglądają moje Pirelki po Stelli: Załącznik 81281 |
Chce tam! :D
|
No proszę, teraz to tylu chętnych :)
|
Cytat:
Na pewno na geografii nie wagarował ;) Ròmpel ....bedzie Pan zawodolony ;) |
Cytat:
|
piękne widoki!
|
Dzięki Novy, jest odczucie tych przestrzeni.
|
Tak to mniej wiecej wygladalo w tym roku
https://www.youtube.com/watch?v=QMMF57ZQe0I |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:50. |