![]() |
Zlot Honda XR i inne Sondowanie Błotne Popapracie
Chodzi mi od dawna po głowie zrobienie zlotu dla takich osiołków i nie tylko,otrzymałem ostatnio info o miejcówce gdzie jest kilkadziesiąt hektarów prywatnego lasu i odkrytych terenów do legalnego upalania aż korba wyskoczy,kwestia dogadania się z włascicielem by za opłatą użyczył terenu.
Stąd pomysł by coś zorganizować,może druga połową tego roku lub w następnym. Doświadczenia nie mam w takich sprawach ale znajde kilku lokalesów którzy by pomogli. Jak by sie potencjalni chętni na to zapatrywali. Jazda po krzakach na całego plus biba z ogniskami i trunkami lokalnymi. Spanie w namiotach,sranie po krzakach :) Opłaty tyle by zapłacić za teren do jazdy i na kiełbachę. Tego się dowiem Dla jadących z daleka jest możliwość przespania sie u mnie w warsztacie,jest wc,wanna i ciepła woda. z 10 osób sie zmieści spokojnie albo i więcej.. Wszelkie pomysły sugestie mile widziane. Kto by był chętny na taki spęd proszę dać znać w komentarzach pod postem :dizzy: |
Hmmm ciekawie ;)
|
Jeśli przyjmiesz coś w innym kolorze to pewno bym się zjawił
|
No to sie dodaję ze świniną z niesprawną elektryką, lejącym gaźnikiem, pocącą się lagą, dziurawą kanapą i rozwalonym kierunkiem- jesteśmy gotowi ;)
|
Posiadanie XR nie jest wymogiem,wymogiem jest umiejętność dobrej zabawy w grupie!
na razie to tylko sondowanie,ale już niedługo postaram się porozmawiac z właścicielem w tym temacia i rozeznac sytuację. Może w tym roku sie uda ale to okolice sierpnia września nawcześniej,żona na jutro ma termin porodu więc wcześniej moge zapomnieć. |
zlot XR , fajnie :)
|
Jestem na tak :Thumbs_Up:
|
Cytat:
Łączę się z tobą w bólu:Thumbs_Up: |
Udało mi sie porozmawiać z zarządcą terenu i jest na tak,właściciel też zgodę raczej wyrazi bo jest przychylnie nastawiony na takie imprezy.
Za 2 tygodnie jestem umówiony na wizje lokalną,teren może nie jest jakoś ogromnie obszerny ale da sie polatać sporo i na całkowitym legalu więc nikt stresowac się nie będzie musiał. Teren też obadam sam motocyklem czy spełni wymogi do ciekawej jazdy. Ok zaczynam działac |
Cytat:
W razie czego to ja jestem chętny z tym że też nie XR tylko raczej DR :p. |
Z tego co mi wiadomo to po prywatnych lasach "niepaństwowych" można jeździć.
No i o ile będzie pomarańcz dopuszczona to też chętnie przybędę. |
Też tak myślałem. Jest jednak inaczej.
|
Niestety Emek masz rację,będę rozmawiał o tych kwestiach z właścicielem...
takie mamy państwo.. kupuję działkę z 100 ha lasu ogrodzę całość.. latam po swoim lesie nagle wpada Straż Leśna i ładuje mi 1000 PLN mandat za jazde po moim lesie.. takie mamy państwo absurdu.. Nie odbiegając zbytnio od tematu jak trzeba będzie to pogadam i z zielonymi. Co do innych moto to doskonale wiecie że każdy mile widziany |
Z zielonymi załatwisz raczej bez problemu jak masz zgodę właściciela terenu.
|
Witam
Przeczytajcie z zrozumieniem art 3 ustawy o lasach. Jeśli "las" nie służy do produkcji leśnej, nie jest obszarem chronionym ani nie jest wpisany do rejestru zabytków to lasem w świetle ustawy nie jest. Pozdr rr |
Odwracając kota ogonem można by wystapić do leśników o mapkę obszarów zalesionych nie słuzących do produkcji leśnej,nie będących obszarem chronionym i wpisanym do rejestru zabytków.. I w swietle prawa upalać bez konsekwencji..
Ziarko do tablicy Generalnie u nas raczej nie ma problemów z Zielonymi Ludkami,bynajmniej na razie. |
Nie ma ruchu to i nie ma problemu. Tam gdzie wiecej osob upala tam SL stow w stolycy punktach.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
" Art. 2. Stosowanie przepisów do lasów bez względu na formę własności Przepisy ustawy stosuje się do lasów, bez względu na formę ich własności. Art. 3. Pojęcie lasu Lasem w rozumieniu ustawy jest grunt: 1) o zwartej powierzchni co najmniej 0,10 ha, pokryty roślinnością leśną (uprawami leśnymi) – drzewami i krzewami oraz runem leśnym – lub przejściowo jej pozbawiony: a) przeznaczony do produkcji leśnej lub b) stanowiący rezerwat przyrody lub wchodzący w skład parku narodowego albo c) wpisany do rejestru zabytków; 2) związany z gospodarką leśną, zajęty pod wykorzystywane dla potrzeb gospodarki leśnej: budynki i budowle, urządzenia melioracji wodnych, linie podziału przestrzennego lasu, drogi leśne, tereny pod liniami energetycznymi, szkółki leśne, miejsca składowania drewna, a także wykorzystywany na parkingi leśne i urządzenia turystyczne. " |
Jeśli to weekend będzie to zgłaszam siebie i WR-kę + piwo, które kiedyś deklarowałem za pomoc/konsultacje.
|
Bardzo chętnie przybędę XR-ką lub z XR-ką.
|
Jak termin spasuje, to przybędę.
|
Mi się podoba. Oby czas był....
|
Wieczór
Cytat:
W sytuacji jak powyższa LP mogą mu chyba naskoczyć... Pozdr rr |
W sumie zlot RFVC jest w następnym tygodniu, i stratuje z Tukana do Żołyni później na Hel,w sumie tydzień jazdy, Offu każdemu wystarczy:)
|
Cytat:
Ok. Lecz temat dotyczył - "otrzymałem ostatnio info o miejcówce gdzie jest kilkadziesiąt hektarów prywatnego lasu" - sam areał jest wypełnieniem definicji ustawowej... - wątpię że właściciel (właściciele- bo zapewne to tereny jakiejś wspólnoty) wyłączyli teren z gospodarki leśnej. Występowanie na terenie grzybów,jagód daje przyczynek do traktowania terenu jako miejsca prowadzenia "gospodarki leśnej" ponieważ - " elementami gospodarki leśnej są: pozyskiwanie płodów runa leśnego, choinek, roślin leczniczych oraz realizacja pozaprodukcyjnych funkcji lasu, związanych z ochroną powietrza, wód i gleby." - oczywiście nie twierdzę że się nie da - można wszystko ale z zachowaniem zdrowego rozsądku i odpowiednim podejściem. Wiem z rozmów z "Jjankiem"- Piotrkiem że pozwiedzałeś okoliczne lasy dokładnie i dogłębnie znasz tematykę legalności. Po jakimś czasie dochodzi się do oczywistych wniosków - dobrze jest poznać przepisy i strukturę lasów żeby pojeździć bez stresu w terenie i nie narzekać jak większość upalaczy "nie ma gdzie jeździć!" bo zryli wszystko w promieniu 10 km od miasta i mieszkańcy mają dosyć.... Wtedy zaczyna się "te hu..e zielone się czepiają" i zaczynają się akcje z Policją i SL ... Zdecydowanie lepiej pojechać na Ukrainę czy do Rumunii... albo też odjechać choć te 20-30 km od miasta - ale nie! "Tam może nie być widowni! ...." To może dziś szlakiem na Turbacz,Śnieżkę,Tarnicę... - tam będą jacyś turyści przed którymi można zaszpanować.... PS. Zebrało mi się po piwie na morały.... :mur: |
Jestem, co do pomysłu na TAK;)!!!!!!!
|
Jak termin podpasi tobym się pisał, jeżeli żółty do czerwonego pasuje:) Idea super.
|
Jeżeli ne będę w robocie w tym czasie to na żółtym bym się podpią pod imprezę.
pozdrawiam. |
Cześć-
napisałeś w pierwszym poście że masz wannę na 10 osób albo więcej -to przecież prawie basen. Super sprawa , pare puszek fasoli i jest jakuzi po jeździe. Jest inicjatywa ,FORUM ŻYJE,, SUPER ciał |
Spoko jak by było mało jest kanał 7m długi 1.10 szeroki i 1.60 głeboki zatykam kratkę spływową i pół zlotu ma basen
Miejscówka jest około 30km ode mnie,spartan rally biore radio na baterie resztę każdy sobie.Ewentualnie wezmę busa z laweta i wrzucę 1000l zbiornik tak by dupę obmyć i żeby lajtowo nie było to deszczówką napełnię. Grilla żadnego brał nie będe,będzie ognicho,kiełbacha i trunki które każdy sam sobie zapewnia. Ze swojej strony postaram sie o jakieś naklejki,serwis dętki i inne gówna,w razie awari zabiore laweta do siebie. Spanie w namiotach,na miejscu jest podobno jakaś wiata więc od bidy gdzieś sie da schronić. Żadnych traków gps robił nie będe bo sie na tym nie znam i mam to w dupie. Dam jedynie namiary na miejscówkę i współrzedne GPS celem dojazdu. Jest tor offroad po terenówkach więc atrakcji nie zabraknie. Poczekamy zobaczymy |
Ciekawe, czy dam rady dojechać wtendy bez asfaltu z Czernigiwa (UA)... Mam ponad 800km. XR650L.
|
ja bym się trampkiem pisał na takie spotkanie - upalanie, jak będzie konkretny termin to wiadomo będzie łatwiej zaplanować
|
Jeśli coś w temacie ruszy to jestem chętny. Podstawą jest ustalenie terminu.
|
Dobra chłopki czas zacząć przygotowania,opcje są 2
1 to baza u mnie,jest warsztat,wc,miejsce do spania w razie deszcza,miejsca na namioty,grill ognicho,teren niedaleko Mojrzeszowa. Opcja jest taka że wyjeżdzamy rano paplamy sie w błotku i na wieczór zjazd na baze. 2 opcja to typowe koczowanie w terenie,sranie po iglakach,toaleta Nałęczowianka delikatnie gazowana.namioty grill i zero dziewczyn chyba że jakieś przyjadą :). Apel do lokalesów o wspólne spotkanie celem pomocy w organizacji trasy,bo w tym zielony jestem,te traki i gps.. nie mam poprostu,a wiem że niektórzy potrzebują. Potrzebuje 1 spotkanie organizacyjne i kilka w terenie celem ustalenia przejechania trasy. Termin jeszcze nieznany ale lipiec sierpień wchodzi w rachubę. Chętnych do pomocy i znających trasy nie tylko w mojej okolicy zapraszam do kontaktu nr 880-220-111. 1 Spęd XR-ek im Cichociemnych bedzie z zasady darmowy,ale bedzie obowiązkowa zbiórka na cele charytatywne. Z siły rzeczy spęd bedzie z ograniczona liczba uczestników ze wzgledu na dogodzenie każdemu :) Ktoś ma pomysły sugestie śmiało dzwonić i pisac,ale raczej dzwonić. |
Myślę, że mógłbym się dopisać z XR400 i DR350 (jak tylko będzie urlop i nic w życiu zaskakującego nie wyskoczy :))
Na XR zrobilem dopiero 30km, DR kobity jest niczym zestaw zrób to sam kupiony w IKEA i nikt z nas nie upalał moto w "terenie". Jak nie ma żadnych ograniczeń związanych z doświadczeniem to moga być +2 osoby. 1. mareksz007 - XR 600 2. CzarnyCzarownik - XR400 + Mafta - DR350 A co do przepisów: u nas można sprzedawać sól odpadową jako spożywczą, przerabiać padlinę na wędliny, robić masło z palmy. Myślicie, że ktoś się przyczepi do jazdy po lesie? :D |
Ja bym chętnie wpadł, w między czasie od kiedy wątek powstał motur zmieniłem XD, ale na bardziej nadający się w krzaki hehe
1. mareksz007 - XR 600 2. CzarnyCzarownik - XR400 + Mafta - DR350 3. Marcinnn6 - TE630 |
Oczywiście zainteresowany. Termin dość odległy ale trzymam kciuki zeby "świński spęd" sie nam powiódł.
|
4.Dymkaaa 650R/400R Wstępnie rezerwuje ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:47. |