![]() |
Krasna Gorgany
1 Załącznik(ów)
Założę nowy temat bo i tak już kolegom namieszaliśmy w ich temacie,przepraszam
Mam na Zakarpaciu niedokończony temat który ożył przy okazji wyjazdu kolegów z sąsiedniego wątku Plan miałbym taki Chciałbym dojechać autem i zacząć tu Załącznik 81334 w ok Dowhe(ciekaw jestem w jakim stanie jest droga dojazdowa) znalazłem szlak chyba przejezdny i wyskoczyć w ok Kuk na szlak Borżawy kierując się na południe odwiedziłbym 81-letniego dziadka mieszkającego samotnie w górach u którego nocowałem na wiosnę,obiecałem mu że postaram się go jeszcze kiedyś odwiedzić Z Protyweń nad zalew i do Kołoczawy skąd grzbietem Krasnej skąd zjechać do do Ust Czornej dziurawą drogą z powrotem do Konomolska,dalej Gorgany przez przełęcz Niemiecką do Osmołody Dalej aktualnie nie mam map ale plan zakłada dojazd do Miżhirji na Borżawę i baza Myślę żeby zrealizować plan do niedzieli trzeba by ruszyć w czwartek wieczorem Mile widziane uwagi do planu Czas mógłbym wyczarować przez 3 pierwsze weekendy sierpnia edit wypatrzyłem z Osmołody dróżkę do Piskawy a później ścieżkę w kierunku Slobody dalej Senyvyrska Polyana i Miżhirja |
Szkoda, że nie początek września, rozważałem jazdę od "Chust" i nawet nie wiem czy nie lepiej pojechać autem do Rumunii i wbić się od strony Satu Mare
|
Cytat:
Z Rumuni jechałem na wiosnę,spory kawałek tłuczenia coraz gorszym asfaltem asfaltem Zaczynając górami od Czarnochory trzeba by poświęcić trochę czasu |
Gilu piszę się tylko określ termin.
|
Cytat:
|
Uwagi jak prosiłeś. W okolicach Dovhe w Skolskich Beskidach może być trudno. Robiłem tam w tym roku kurs przewodnicki i wiosna (maj ) było dużo witrołomów. Nawet na szlakach ciężko było chodzić . Jest opcja , że do sierpnia wyczyszczą i drogi i szlaki ale musisz się z tym liczyć.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 81442 Niepokoi mnie odcinek od przełęczy Niemieckiej wzdłuż lini energetycznej w stronę Osmołody,przejechał tam ktoś? Pionierem być jest fajnie tylko nie wiem czy mi się chce |
Od Lisyczewa wjedziesz , ale tam droga kilkukrotnie zamienia się w strumyk . W tamtym roku zjeżdżałem to było ok.
|
I na czym to stanęło?
|
Arbeit macht frei
No i ta temperatura:rolleyes: |
Słoneczko mocniej przyświeciło w czoło i się przypomniało
Przez połoninę Krasną,Świdowiec do Jasiny i pytanie jak ugryźć Gorgany żeby znaleźć się z powrotem w rejonach Kołaczawy np Przełęcz Legionów,Rajfałową lub Osmołodę? Kusi mnie spróbować od przełęczy Niemieckiej wzdłuż lini energetycznej w stronę Osmołody lub od drugiej strony |
Przez przelecz Niemiecka trudna droga. Jechalem od poludnia, 4x4. Ledwo na przelecz wjechalismy,a poznirj jest tylko gorzej.
Przelecz Legionow jest fajna trasa, nie za trudna. Ale w lesie caly czas. Lepiej sobie zrobic kolko wokol Pietrosa i na Pietrosa, poznirj na poludnie na przez Bogdana jechac, pozniej tankowanie Rachow i zaraz za Rachowem wbijasz sie znowu na Swidowiec takim dlugim ramieniem, na polonine Dumyn, 20 km na polnoc i jestes na Bliznicy Robisz fajne kolko po gorach z widokami, a nie po lrsie w blocie. |
Cytat:
Widziałem film z waszego wyjazdu na Niemiecką i myślę że przy dobrej pogodzie motorkiem do zrobienia spoko tylko czy dalej i dokąd prowadzi jakiś trakt |
Macie może Panowie jakieś tracki z tego rejonu? Ja startowałem codziennie z Kołoczawy, bo nie byłem w stanie połączyć wszystkiego w rozsądną całość...:-(
z góry dzięki za pomoc! pozdrawiam trolik |
Witam
Jest na starych topo (i na Brainstiormie, ale uwaga to imo mapa wyklikana ze sztabówek bez weryfikacji) jakaś droga z Bukowela do Bystrzycy. Na Googlach brak odcinka. Dalej przez przełęcz Legionów do Konsomolska i dalej tradycyjnie. Planowaliśmy to bodajże w 2016 ale pogoda nas uziemiła w Kołoczawie. Pozdr rr |
Planuje wstępnie na ostatni weekend maja lub następny zacząć od Borżawy a później jak proponuje Mirmił lub do ustalenia
Czas np od czwartku wieczór max do poniedziałku,gdyby ktoś miał czas i ochotę na taki wyskok zapraszam Patrząc po zdjęciach z trwającej integracji to resztki śniegu powinny do tego czasu zniknąć |
Ten drugi termin może by mi pasował i chętnie bym się dołączył. Tzn pierwszy weekend czerwca. Możemy obgadać sprawę na telefon? 5o122o417
|
Będzie pogoda sprzyjająca to 6 czerwca pod wieczór jadę
Plan jest od Borżawy pod Horwelę a z powrotem się zobaczy Na razie jestem sam,gdyby ktoś się reflektował to jednego kierownika ze sprzętem mogę zabrać |
Chętnie bym z Tobą pojechał, ale jak wiesz nie mam czym. Bądź ostrożny i powodzenia.
|
2 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Mi głupio i szkoda jak cholera. Wszystko było na dobrej drodze to się zdupcyło. Jeszcze raz przepraszam Gilu. Małe szanse Ale cały czas walczę żeby się udało dołączyć.
|
Cytat:
Nie ma za co,samo życie trzymam kciuki Nie szukam kompana na siłę,jadę żeby odpocząć a jazda w pojedynkę sprzyja kontaktom z napotkanymi wędrowcami i mieszkańcami |
Cytat:
|
Chciałbym zacząć od Stoja którego w zeszłym roku odpuściłem ze względu na zalegający śnieg
Mógłbym od Wołowca ale musiałbym wracać przez Wielki Wierch czego nie lubię Od zachodu mam trzy opcje,szlak z Sasiwki wyżej z Vovchyi i jeszcze wyżej z Osy Doradzi ktoś co wybrać aby nie odbić się na dzień dobry? |
Jedz z z Sasiwki naszym szlakiem integracyjnym. Jest normalny, dasz rde bez problemu. W Wołczym moze byc problem ze szlabanem jak trafisz na upierdliwca.
|
Puszek , a w Wołczym to te szlabany (zresztą postawione tak, żeby motocyklem nie przejechać ) postawił okręg myśliwych ? czy to już prywatne tereny?
|
To własciciele tych willi po drodze..do szlabanu zadziałali. Miejscowi daczownicy.
|
To teraz wiem dlaczego tak patrzyli na nas jak szukaliśmy objazdu tego szlabanu .
|
Objazd jest nasza trasa przez Sasiwke
|
Tak właśnie jechaliśmy.
|
Biorę się jutro po południu,gdyby po drodze do Krościenka ktoś reflektował to mogę zgarnąć z motorem
|
Dobrej zabawy!
|
Cytat:
|
10 Załącznik(ów)
Parę fotek
Od Vovchyi w połowie góry niespodzianka Załącznik 89124 podjazd na Zenewę Załącznik 89125 nagroda na Stoju Załącznik 89126 w strronę Wielkiego Wierchu Załącznik 89127 Załącznik 89128 i na południe Załącznik 89129 Załącznik 89131 Załącznik 89132 Załącznik 89133 |
Sam pojechałeś ?
|
Gilu jak zwykle samotny cowboy :Thumbs_Up:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:49. |