![]() |
Sama na wyspie ludożerców – czyli Królowa na BMW GS Challenge 2018
Zabierz się z nami, tam też są inne motocykle, będzie fajna zabawa mówili przyjaciele jeżdżący pod marką z niebiesko-białym propelerkiem. Łamałem się, łamałem no bo w końcu to trochę jak rozbić się na wyspie pełnej żądnych krwi autochtonów. :vis:
No i pojechałem a co tam. :at: Pojechałem Królową na imprezę marki BMW dla użytkowników wyłącznie serii GS i uroczyście tutaj oznajmiam wstydu nie przyniosłem. Zakwalifikowałem się do finału i nieskromnie przyznam, Królowa pokazała, że środowisko poza asfaltem jest jej środowiskiem naturalnym. Było trochę latania po lasach i łąkach, trochę zręcznościówki i bardzo dobre żarcie. Szkoda że takiej imprezy nie robi Honda (albo czegoś nie wiem...) coś w stylu Tylko dla Africa Twin. Jest oczywiście TUKAN, na którym można chyba zobaczyć każdą generację AT to impreza znacznie bardziej rasowa niż BMW GS Challenge - jeśli chodzi o off-road dla ciężkich turystyków, ale zaczęły tam dominować liście i AT jest coraz mniej. Tak czy inaczej przeżyłem, nie zjedli mnie, ale na pewno gonili z dzidą w łapie :D Kilku kierowników na GS było naprawdę dobrych i było na co popatrzeć. https://www.youtube.com/watch?v=4X-n...ature=youtu.be |
Jakie gumy miała królowa?
|
Pokazałeś GSiarzą jak jeździ porządny sprzęt... ale do klasy gs800 mogli cię podciągnąć.
|
brawo!
|
Cytat:
Może w Giżycku za 2 tyg. będzie więcej terenu do testów. |
sztos, też te gumy na Giżycko zakładam.
|
Brawo TY!
PZDR Qter |
Stosują tam od lat dyskryminację każąc sobie płacić więcej od niebmw, wiedzą, że jakby zrównali ceny to mogłoby zabraknąć miejsca na podium dla bmw hehe
Ale gratulacje. No i te teksty komentatora, nie bedziemy klasyfikowac bo to nie gs tylko afica, bo jemu łatwiej |
Pewnie że łatwiej :) lepsze Moto :) brawo dla kierownika. Dałeś czadu !!!
|
Dzięki :)
Co do płatności to wszyscy płacili taką samą kwotę. |
Cytat:
|
No ja rozumie że to konkurs dla Gs bo ktoś by sobie drz przyjechał i co też go razem z cycatymi klasyfikowac. Choć z drugiej strony ciekawe jakby ci słabo poszło czy by sklasyfikowali
|
To raczej nie o to chodzi czy dobrze czy zle chodzi o to ze kiedys na tej imprezie rto byly kwalifikacje do konkursu bmw gs trophy swiatowego, wiec chodziło o to aby kazdy startowal na takim samym motocyklu czyli bmw 1200gs. Wtedy to sa riwne szanse.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiem też z rozmów przy piwku, że ta impreza nie jest już wpisana w ten cykl imprez BMW Trophy (stąd chyba zmiana nazwy na Challenge) - to impreza dla amatorów i miłośników marki - i tak też tam było. Sympatycznie i bez żadnych hardcorów. Ale mogłem też coś źle zrozumieć... |
Za malo sprzedanych bmw w Polsce, nie ma nagrody w postaci gs trophy, taki miś na miarę naszych możliwości hehe
|
Bardzo fajnie pojechałeś. Widać, że i na GS byś podobnie sobie poradził. Brawo.
|
Co za gracja...:drif:. Bravo!
|
Dziękuję za pochwały :) Poczułem się dobrze :)
|
1 Załącznik(ów)
i proszę jak z journala :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|