![]() |
Połoniny Ukraińskie - ciekawe trasy?
hej, prawdopodobnie się wybiorę na koniec września do Ukrainy bo tam jeszcze nie byłem na kilka dni, moze ktoś podeśle jakies ciekawe trasy po połoninach i sprawdzone noclegi godne polecenia?
|
Proponuję poszperać w tematach o 'Ukraińskiej Integracji' w dziale 'Imprezy forum AT i zloty ogólne'
Na pewno ktoś z uczestników podzieli się gpx |
Ja chciałbym wybrać się w tamte rejony na poczatku października. Gdyby wyjazd Ci się opóźnił to daj znać. Trasy wytyczam sobie sam, a celem jest połonina Równa.
pozdrawiam trolik |
Cytat:
|
Cytat:
pozdrawiam trolik |
trolik1 połonina Równa jest równa :), zależy czego szukasz. Bo jeżeli widoków i lekkiego wjazdu to ok. Bo tam jest wjazd po betonowych płytach bez większych emocji. Chyba, że jest tam wjazd od innej strony. Ciekawszy jest Pikuj, Borżawa (próbowaliśmy wjechać nie od strony wyciągu, ale brakło nam czasu, sił no i dosyć trudne podjazdy są, a jechaliśmy trampkami i jedną jamaszką ) Jest dużo, ciekawych miejsc. Chciałem teraz jechać z chłopakami na krasną ale nie zdążyłem papierologi ogarnąć w nowym motocyklu
|
Cytat:
|
ano właśnie, czyli jakieś fajniejsze ścieżki na Równą też prowadzą.
|
Pewnie , że prowadzą :) na TE 630 w sam raz .
|
Zależy czym jedziesz, jak chcesz trochę zabawy na lżejsze moto to wjeżdżaj od Łonszorów. Jak emocji dużo zabawy i męki to od Priłuk. Jak rekreacyjnie Trampkiem to od Lipowca po płytach.
|
Cytat:
|
Cytat:
A tu masz tracki: https://www.gpsies.com/mapUser.do;js...name=inhibitor Musisz tylko wyłuskać te po Ukrainie. Jak złożysz wszystko do kupy to masz gotową wycieczkę. Powodzenia. |
Moge tylko podpowiedzieć żeby nie cisnąc na połoninie Runej obok gospodarstwa z końmi. Ruch jest duży, kolesie się denerwują i naprawdę gonią z widłami (akcja z przed 3 dni). Przed wjazdem niby jest tabliczka, ale taka nieoczywista. Wystarczy przy znaku informującym o gospodarstwie Połonińskim skręcić w lewo i objechać je bez problemów bez nieprzyjemności, przy czym wtedy zjazd do Szczerbowca przez Ostrą Górę.
|
Czołem!
Właśnie dostałem cynk od Marcina, że ktoś tu planuje w podobnym terminie, co ja, wyjazd na UA. Wszystko zależy od pogody. Najwcześniej mogę jechać za tydzień. Może też być październik. Jadę na TA600. Chcę wjechać na Krasną i Świdowca. Jak pojadę sam, to będę chciał wjechać najkrótszą i najłatwiejszą trasą. Jakbyśmy się zebrali do kupy, to możemy zaatakować Krasną z Kolochavej. Chętnie też wjadę na Pikuj, bo rok temu nie dojechałem do samego szczytu. Co do widoków, to Borżawa i Równa wymiata! Wjazd bezproblemowy. Kilka fotek dla zainteresowanych, a byłem pod koniec września. https://photos.app.goo.gl/2Vfwg7404H5YgJyW2 https://photos.app.goo.gl/5BC68behL23XMmCY2 Będę jechał z Krakowa. Prawdopodobnie przez Ubla, albo na Użgorod bezpośrednio. |
Glajciarz czy to Ciebie spotkaliśmy na jakiejś stacji benzynowej przy słowackiej granicy po majowym weekendzie? My wracaliśmy z Rumunii. Dwa kateemy na przyczepce. Chyba że coś pomyliłem
|
Tak, zdaje się, że tak właśnie było ;-) Też wracałem z Rumunii.
|
Cytat:
pozdrawiam trolik |
Glajciarz poszło pw
|
Cytat:
|
A jak wygląda przejście graniczne z Ukrainą w Vysne Nemecke, jechał ktoś tamtędy ostatnio? Czy lepiej jechać przez Ubla?
|
Ja jechałem miesiąc temu ....jest lepiej niż przez Ublę bo nie ma „tradycji” i bez problemu motocyklistów pezepuszczają ns początek kolejki .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Jestem już prawie pewien, że będę ruszał w przyszły wtorek ze Szczecina na około tydzień, może dłużej. Spanie w namiocie. Gdyby ktoś był chętny to proszę o kontakt.
pozdrawiam trolik |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:19. |