![]() |
Gmole HEED pytanie ?Outback Motortek ?
Cześć Panowie :at:
Jakie płyty macie pod gmole HEED ? Co wchodzi bez rzeźby oprócz oryginału:hehehe: albo co macie u siebie i czy ciężko było :dizzy: Ja obecnie mam płytę TT i zastanawiam sie jak by to spasowało ...:dizzy: Ciekawią mnie też gmole Outback Motortek plus płyta , cena jest zaYbeiscie soczysta ale wyglądają na super wytrzymałe Widziałem je na YT oraz na żywo w akcji podczas gleby , motocykl cały a gmole nie ruszone .Moto opierało się na dolnym gmolu a resztę roboty zrobiła kiera z handbarem:Thumbs_Up: |
Zestaw OM jest pancerny
|
Cytat:
Bo to że sam dół daje radę to wiem ale zastanawiam się nad pełną wersją .....czy faktycznie warto bo dużo żelastwa no i kasa jest dość duża Jak masz takie u siebie to wklej proszę fotę jak to siedzi :bow::bow::bow: |
A co jest nie tak z Heed
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja mam sam środek miałem już szlifa na asfalcie i parę gleb w terenie, do zabezpieczenia silnika mam sw motech, planuje dospawać do niej płytę osłaniającą lewy dekiel. Silnik najlepiej chroni płyta bumot, jednak jest dużo brzydsza niż swm.
|
Cytat:
Wniosek góra zbędna i to właśnie chciałem usłyszeć:oldman: ale cały zestaw wygląda zacnie :lobby: |
Góra może przydać się przy dachowaniu :-)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale nie oryginalnym handbarze, minimum to wzmocnienie w hepco-becker, lub lepsze barkbustersy. Mam wrażenie, ze dodanie góry pogarsza pracę przedniego zawiasu,przez wagę |
dzięki radiolog za opinie
|
mam górne Heedy i płytę SW-motech..
:) zamierzam się nie przewracać. :D |
Cytat:
|
Czy jest gdzieś takie magiczne miejsce gdzie na zasadzie kupna można w dobrych piniĄdzach kupić gmole OM ?
Czy tylko zostaje strona z koncówką EU ? |
gmole od Henrego też robią i masz na miejscu
|
Cytat:
Ja mam płytę, dół i silnik, po nastu glebach bez uwag. Sent from my G8441 using Tapatalk |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Gmol od Henrego przy paciaku prawie bez prędkości dogiął mi się do plastiku, zostało może z cm miejsca. Przy ostatniej figurze - rolka przez przednie koło czyli można powiedzieć dachowanie :D cały przód dogiął mi się do gmola OM, który wygląda na nieruszony. Myślę, że zestaw który mam założony jest w stanie ochronić przed większością przygód - środek OM, dół TT (silnik) i Barkbustersy. Gmole TT przytarte, ochroniły dekiel silnika. Płytę mam standardową.
|
Cytat:
|
Poprzeć muszę Grzecha i bronić gmoli Henrego.
Te co mam od gleb się nie przemieszczają :). |
Jeszcze jedna przewaga zestawu OM z płytą, w 99% zabezpiecza ramę przed kamieniami
|
1 Załącznik(ów)
Ja stanę po stronie tego co sam montowałem (zresztą robiłem zamówienie zbiorcze). Czyli czarna płyta Bumot + gmole OM (sam środek). Do dziś uważam, że to zestaw prawie idealny i wg mnie wygląda/chroni lepiej niż SW (patrz foto:D)! :p Miałem nieprzyjemność przetestować go ostatnio i wyszło bez jednej ryski. W lesie, 1km od chaty :vis:, po stromym, luźnym podjeździe, jadąc na 2ce, trafiłem w trawie na głęboką koleinę po sprzęcie leśnym i zabrała mi franca przednie koło. Ale na tyle nagle, że zanim impuls dotarł z myślą 'zaraz będę leżał' to już się zbierałem z gleby...no ułamek sekundy! Nic nie zdążyłem zrobić i poleciałem na bok tak jak stałem na podnóżkach, nawet palcem nie kiwnąłem (efekt: obite żebra, naciągnięte mięśnie klaty i pod łopatką, siniak na biodrze). Moto poleciał na lewo i całe uderzenie zdjęła płyta (ochroniła idealnie lewy dekiel przed brzegiem koleiny, delikatnie się przygięła w stronę dekla, ale dalej jest miejsce na palec), a powyżej gmol. Minimalne rysy na płycie i gmolu, na moto NIC. I o to chodziło, nie żałuję żadnej złotówki na to wydanej. :Thumbs_Up: No i nie muszę żadnych klatek wokół silnika budować, bo płyta ochrania zacnie (tyczy się manuala). A handbary mam założone plastikowe z KTMa (690/990 itd) i też dają radę, nie lubię metalowych prętów w turystyce...
Załącznik 83390 Zainteresowanym mogę podać namiary na Czecha od którego brałem, jest otwarty na negocjację (chociaż OM nie daję żadnych upustów, nawet przy zakupie kilku kompletów :dizzy:, to można pograć na Bumocie, przesyłce, braku prowizji za przelew zagraniczny/paypal - gość miał konto w polskim banku). ;) Można go też łatwo wygóglać jak się chce. ;) |
Cytat:
Do dziś żałuję że nie wziąłem płyty bumota :mad: |
Trojan sam widziałeś mój zestaw w akcji na żywo, więc wiesz co i jak w sprawie OM i Bumota :)
|
Cytat:
Gmole TT są miękkie konstrukcyjnie. W zeszłym roku górne też doszły do czachy i je przerobiłem ale po tegorocznej przygodzie wypieprzę to "cudo". Złożę jeszcze reklamację w TT tak dla formalności, bo za darmo ich nie rozdawali. Wyrzuć je zanim doświadczysz tego co ja. |
TT nie jest funkcjonalny ani za grosz i pisano o tym nie raz ale daje za to 100% lansu:)
|
Cytat:
Jak uzbrajałem moto nie było za dużego wyboru. Kupiłem Afrykę w przedsprzedaży. Ładnie się zgrywały z Gmolami OM, które akurat dekli nie chronią. W moim przypadku zrobiły robotę. Tylko co z tego jak i tak pewnie będzie szkoda całkowita :( . |
Trojan ma ten sam problem kupil gmole bo na tamta chwile byly tylko takie dostępne zaliczył małego paciaka i rozsądek podpowiada mu by coś zmienić:)
Cała to Nowa Królowa:) Szkoda starej ale............. |
Cytat:
|
:D ale ma okropne stelaże.. :D strasznie szeroko.. :)
|
Cytat:
Nowa Królowa, T7, ktm 790 czy inne V85 to wyjdzie w praniu jak się szkoda rozliczy. Na razie Policja bada czy była katastrofa w ruchu lądowym i trwa to stanowczo za długo ;) . Za chwilę okaże się, że kasy starczy na średniej klasy rower :D . Pocieszające, że w stajni są inne konie więc jeździ się. |
|
Widziałem gdzieś podobne zdjęcia spowodowane gmolami OM. Przy 'niefartownej' glebie wszystko się rozpizdzi
|
Trochę off, ale muszę zapytać. Czym można to tymczasowo zalepić aby dojechać do domu. Jest jakaś chemia?
|
poksipol albo inny metal w płynie, dzisiejsze kleje są zajebiste, ważne żeby dobrze odtłuścić.
|
|
Da rade, do tego trochę papierku ściernego 500, żeby oczyścić miejsce klejenia.
|
A te karbonwe oslony? Nie ma kontynuacji projektu?
|
Cytat:
Było genialnie 💪 |
To ja zaglosuje za HEEDem.
Moja NAT przefrunęła na lewym boku po asfalcie jakies 100-150 m w slizgu przy 190 km/h. Moto mialo zadrapania wielkosci paznokcia od palucha stopy na plastiku oraz na deklu po lewej stronie mniej wiecej 3cm na 3 cm. Mówie o wersji gmoli bunkier. Generalnie mam nową NAT i takie same gmole. Polecam |
Cytat:
To chyba szczęście że piszesz dalej na forum :bow:, brzmi mocno :bow: |
Cytat:
|
Cytat:
Ad rem , polecam Heed |
Zmień nicka na Ironmen
|
Cytat:
|
Cytat:
Podrzuć linka Marcin. |
Cytat:
http://www.loctite.pl/wyszukaj-produ...=8802624569345 sprawdzę jeszcze w poniedziałek w robocie, w kufrze mam ucięte 3cm w torebce strunowej bez nazwy - co ciekawe nie wyschło to ustrojstwo przez 2 lata po rozpakowaniu. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:48. |