![]() |
..Chiny
..ale bez motocykla!!
Krotko i na temat. Czy realne (i LEGALNE!!) jest pozostawienie motocykla na kilka dni np. w Kirgistanie oraz udanie się na pare dni na własne reke przykładowo do Kaszgaru? Ktos zrobil kiedyś cos takiego? |
Cytat:
Dodam, że do Chin potrzebujesz wizę. |
Chemik z tym moto to wydaje mi się, ze nie będzie problemu.
W 2016r zostawiałem na kilka dni swoją suze w dagestańskim Derbencie. Wcześniej jak robiłem "wycof" z azerskiej granicy zgłębiłem temat u rosyjskiego celnika. Który tylko przestrzegał, aby nikomu motocykla nie użyczać, bo tylko ja mam prawo się nim poruszać po drogach publicznych. No i wiadomo moto musiało opuścić obszar celny Związku Celnego przed datą ważności deklaracji celnej. |
Luti, jeśli jechałeś z Dagestanu do Azerbejdżanu to pozostawałeś na terenie celnym WNP, więc tematu cła nie było.
Temat cła pojawia się, gdy opuszczasz teren celny WNP bez pojazdu zadeklarowanego w WW. |
Mylisz pojęcia WNP I EUC to nie są tożsame organizacje.
Azerbejdżan nie należy do Euroazjatyckiej Unii Celnej, za to do WNP jak najbardziej. WW obowiązuje na terytoriach krajów zrzeszonych w EUC. Patrz: odprawa na granicy Kirgisko-Tadżyckiej. |
Cytat:
|
Już dawno ekspansja Indii i Chin na rynku usług IT się zatrzymała. Tam też rosna pensje I dziś w Bangalore placa programistom tylko 20% mniej niż w Polsce czy na Ukrainie. Na minus jest różnica czasowa i problemy kulturowe względem rozdajacych karty Europejczyków i Amerykanów.
Akurat siedzę w tej branży i bez problemu wygrywam z nimi :) Dużo trudniej jest z amerykańskimi firmami z hubami na Ukrainie czy Białorusi. Sent from my G8441 using Tapatalk |
@fassi
@sneer Chyba nie w tym temacie odpowiadacie. Zaś mod będzie miał robotę... |
Faziku czy aby na pewno chciałeś pisać w tym wątku???
;) |
Sneer. Mógłbyś proszę wskazać , gdzie przenieść Twoja wypowiedź ?
|
Robilem tak, jak napisales.
Ja wjechalem na granice i zostawilem motocykl w garazu celnym, kluczyki w celnikow w kopercie ze steplem, wszystko bezpieczne i za darmo. To bylo pomiedzy Kazachstanem, w drodze do Urumchi Cytat:
|
Cytat:
Co zwiedziles i gdzie nocowales w Urumchi? Dziekuje. :bow: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:34. |