![]() |
Afryka - zakończenie sezonu :) - pomysł
Ponieważ jakimś przypadkiem odnalazłem w Polsce mieścine Afryka ktoś na czacie (podos) zapodał temat zakończenia sezonu.
Miejscowość ta jest w starym woj. łódzkim Mapa statyczna
TEN KOD nie działa, google kazało mi płacić chorą kasę za niego obecnie
Afryka na dynamicznej mapie |
Zlot Afryk w Afryce i nie trzeba na inny kontynent jechać.
Trzeba tylko sprawdzić czy są w okolicy jakieś miejsca/tereny warte objechania. |
Gdzie trzeba kasę przesłać? Full opcja
ZAJECIŚCIE |
mozna i tam a objeżdzać beziemy w podgrupach :)
spocznij :) |
Wchodzę w to!!! Afryka koło Łodzi - bueno!!!
|
Wiecie co, my naprawdę jesteśmy "walnięci"...
Jeszcze sezonu nie rozpoczęliśmy a już planujemy zakończenie. |
I o to chodzi, trzeba patrzeć w przyszłość, hehe! :umowa:
|
prawdziwego mazczyzne poznaje sie po tym jak konczy a nie zaczyna.pomysl zajebisty i tez sie na to pisze.BRAWO!!
|
Mam nadzieję ze mocna grupa Uć podejmnie sie realizacji.
|
Pomysł wspaniały i prawdziwie "walnięty" - jestem za i będę mocno wspierał przyszłych organizatorów :rules:
|
Zdjecie 100 Afryk pod tablicą z nazwa miejscowości.... Bezcenne
|
ee gdzie przelać kase :drif: :chleje:
|
A może jakiś Ropuch czy inny bambus poleci obcykać czy tam jakaś tablica istnieje. Pamiętam czasy jak telefonów komórkowych nie było i lecieliśmy na Chorwację, mieliśmy się tam spotkać z inną naszą ekipą która inny dojazd miała. Ustaliliśmy jeszcze w domu z mapą że spotykamy się w takiej a takiej miejscowości właśnie pod tablicą. Miejscowość na mapie była ale jakoś w realu nie chciała istnieć, to były czasy :)
|
Mała modyfikacja
Zapewne w tej Afryce mógłby być problem z przenocowaniem najazdu setki Hunów. Może by to zmodyfikować do zorganizowania rajdu z Afryki na Syberię. Jadąc kiedyś do Lubawy wichurami dotarłem do Syberii (gdzieśna pogranicu mazowsza i warmii. A może jakby tak pogrzebać w mapach to możnaby zmontować rajd dookoła świata w weekend ?.....:dizzy:
|
Ameryka jest pod Olsztynkiem ...
|
Szwecja koło Wałcza ..
|
Wenecja kolo Inowrocławia
|
Moskwa koło Łodzi
|
Warszawa k. Pruszkowa :hello:
|
|
No co z mapy widac, ta cala Afryka jest stosunkowo niedaleko Sulejowa, gdzie juz jeden ze zlotow byl... &szkoda wielka, ze nikt nie wiedzial.
A pomysl coby ktos podjechal i obcyknal jesli jest tablica jest nadal aktualny. Wiec jesli ma ktos po drodze, fajnie by bylo zeby podjechal i moze zdjatko cyknal :) |
kurcze gdyby to wypaliło.... paliwo - 100zł... żarcie - 100zł.... zdjęcie - bezcenne... :):)
|
Jestem nowy i pisze się na wszystko.Wchooooodze!!!
|
W tym tygodniu sprawdzę, co to za Afryka koło Łodzi
|
zdjęcie do kaledarza pewniak na 2009 :)
|
Mirek moze wspolny wypad do tej Afryki , jestem z Tomaszowa wiec moze w sobote walniemy tam co?
|
moze lukniemy na tą miescine
moze jej tam wogóle nie ma może poszli do lasu hehehehe |
Afryka to taka malutka wioska (kilka, może kilkanaście domów), ale za to przechodzi przez nią zarąbista żółta (?) droga szutrowa - tyle pamiętam.
Jadąc w kierunku zachodnim jest normalna tablica z napisem "Afryka" (przynajmniej dwa lata temu była) Pozdr. |
Koniecznie sprawdź czy jest czytelny napis z nazwą miejscowości.
|
Jesli nie ma to może MY uroczyscie ja tam umiescimy...!
Z odpowiednim logo oczywiście... |
Dojazdówka, cel, no i oczywiście Lans:
http://moya.toya.net.pl/galeria/show...gid=3459&page= |
no to teraz hurtowe zdjecie pod glownym znakiem i bedzie bosko na okladke kalendarza :D
|
Na kiedy planujecie to zakończenie sezonu??
Może by się udało wyrwać z roboty na tydzień :drif: |
to juz mafia co dlugo jezdzi niech ustala - ja tak czy inaczej nawet rowerem jesli mialbym sie stawic to bede tam! :)
|
niech "wioślarze" zrobią jeszcze raz zajebistą imprezkę w Białej, to blisko do Afryki a tereny naprawdę są godne powtórzenia
|
gdzie przelać kapongę???
Na tą imprezę to napewno pojadę, a chociażbym miał dzidzię do kufra spakować! |
Barthez...tatusiu....wreszcie nadajesz :)
szykuj się już na zakończenie |
Panowie, a czy to nie można w Afryce, 100 Afryk zmiscic?
Zróbmy "mały" najazd na Afrykę. Takiego małego hardcora - łąka , namiocik, kocherek, sranie w krzakach. Zintegrujmy się z miejscowymi buszmenami. Może początek września, koniec sierpnia , takie PrzedZamknięcie sezonu :-) pozdrawiam Padre |
Padre, jak sobie wyobrażasz sranie blisko setki osób w ..krzakach- to muszą być zajebiste krzaczory..i gęste!! :)..podoba mi sie określenie Gizia na uckich afrykanów: "Wioślarze" !! np. : Blaza-wioślarz..hehe, pzdr
|
Cytat:
czytuję czasami forum, ale w robocie teraz masakra i czasu mało Cytat:
kawałki zbierałem na drugi dzień ale chyba nie da się uratować:confused: |
Afryka
Kilkanaście kilometrów od miejscowości Afryka znajduje się zalew Miedzna nad którym chyba jest ośrodek wypoczynkowy czy tam jakiś kemping, w drugą stronę miejscowośc Sielpia z jeziorem, mnogością kempingów i kiedyś dużym polem namiotowym. Trzeba by popytać.
|
Cytat:
ps. dabal , jarek prejeżdżaliśmy niedaleko w drodze do kletna. |
Panowie, aby to miało sens warto już teraz dowiedzieć się co i jak.
Skoro mogą być problemy z miejscami to warto też obadać miejsce na "namiotowisko" jakieś ale tak czy inaczej dostęp do bieżącej wody byłby wskazany. Co do daty to już też coś można zacząć powoli ustalać. Podlepiam temat aby był zawsze widoczny. |
witam,ja jestem tu nowiutki,ale jak nie macie nic przeciwko :),to jestem na 100%,pomysl bardzo fajny;)
|
wszyscy są za i tak od kwietnia pieprzymy na okrągło, może ktoś kto jest blisko obwącha sprawę bazy i sypnie szczegółami
|
mroq- gdyby nie moj brak moto to juz dawno mam obcykany teren
ktos tam jezdzil - kurcze lipiec mamy a dobrze wczesniej zaplanowac to, aby wiary jak najwiecej bylo |
Pomysł zaiste przedni. Jestem za ! Deklaruję swój przyjazd na to spotkanie ... nawet jeśli do tej pory nie zrobię prawa jazdy ... bez niego mam więcej adrenaliny na wypadach wokół Szczecina :)
|
Możeta se błagać i prosić i gadać ale wychodzi na to, że musiałaby to zorganizować grupa Ucka a chętnych nie widać a ja wyjeżdżam pod koniec sierpnia w pizdu i wracam na początku października chyba że Hezbollach poderżnie mi gardło w imię Allacha....
|
Uć ma najbliżej, ale jeśli będzie trzeba to przejade (jak maluch wytrzyma) te rejony i będę patrzył co i jak.
Do sprawdzenia jest duuuże pole, teren pod offik jakiś, noclegownia (kwatery, ośrodek) Do sprawdzenia jest też - zaplecze sanitarne oraz .. Lidl/Biedronka/Plus - celem zaopatrzenia :D w ambrozje - chyba, że zorganizuje się jakiś dystrybutor z ambrozją. Sprawdzić trzeba ile tak naprawdę jest tych tablic "Afryka" i wybrać tą właściwą Dorobić w wielkości drogowskazu napis "Twin" w celach chwilowego umieszczenia tego pod tablicą kierunkową "Afryka" :) No i teraz jaki termin? Październik? Kto będzie dowodził na miejscu? Bardzo ważne jest, aby za wczasu po ustaleniu terminu zarezerwować miejsca noclegowe i mieć pole namiotowe. Aby mieć spokój z władzami - alkomat będzie potrzebny. Słyszałem, że gdzieś niedalego jest zalew - może tam będzie jakiś ośrodek - a samą Afrykę najedziemy w celach zdjęciowych i pamiątkowych. Dalsze info - to co mi wpadnie do głowy i w miarę czasu - będę rozwijał |
Mam jedną uwagę. Skoro nazwa miejscowości brzmi Afryka a nie Africa, to napis na dorobionej tablicy powinien być Tłin a nie Twin hehe, żeby nie było misz maszu językowego ;) Albo po Polsku albo po Amerykańsku :P A przecież to jest nasza, polska Afryka.
A przepis o stosowaniu polskich nazw chyba wciąż obowiązuje :umowa: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:26. |