![]() |
wymiana kanapy Rd07
4 Załącznik(ów)
Witam
Zamienie kanapę z mojej rd07 na inna. Motocykl kupiłem od niskiej osoby a sam mam 186 wzrostu i niestety po 2 godzinach jazdy odczuwam dyskomfort w tylnej części ciała... Kanapa przerobiona w Motokanapy. Mogę zamienić na bardziej płaską i szerszą. Szkoda to wszystko popsuć, jednak na początku maja jadę do Murmańska i z obecną kanapą raczej nie będzie to przyjemne. Rozważę też inne opcje.[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Załącznik 87231[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH] |
Kolego uważaj jak będziesz chciał zamienić siodło,bo kanapy afryk z roczników 93-95 różnią się od tych z lat 96-03.;
|
Jestem niskiego wzrostu i mógłbym swoją wymienić. Mam brązową wersję Africa Queens.
Mam 07 z 1994r. Jakby co, to daj na Próbie swój numer, wyślę foty. |
Chyba trzeba dupę do kanapy przyzwyczaić, a nie kanapę do dupy ;)
|
Jak pisał kolega od 94 rocznika się nie nada, były inne.
Do bólu du.. trzeba się przyzwyczaić ale ja po 200 :at:km odczuwam pieczenie tu i tam. Z racji wzrostu dotykam tylną częścią do tego przetłoczenia, które dzieli kanapę dla kierowcy i pasażera. Swoją drogą w ubiegłym roku jechałem maraton na rowerze górskim 24 godziny prawie non stop więc wiem co to powiedzmy dyskomfort:p:p:p |
Były na forum opisane sposoby na poprawę wygody podróżowania np.nakładki żelowe czy skóra barania.Możesz też poradzić się mistrza Zeta :http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=10401;)
|
a ta inna opcja to może sprzedaż ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Podejdzie kanapa od 7ki do 7a, zostanie tylko mało estetyczna przerwa między kanapą a ogonem. Mi to nie przeszkadza - mam wysoką kanapę w 7a zdjętą z 7ki stworzoną przez zeta :bow: - dupa ważniejsza! |
Miałem na przymiarkę kanapę od @Matti w mojej 07a 96r i wszystko pasowało.
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Zastanawiające jest to,co koledzy piszecie że pasują te kanapy...może tak jak Tommi macie już zamienione między modelami?Tu zdjęcia Zet Johnego:http://africatwin.com.pl/showpost.ph...41&postcount=6 Pozdro:at:
|
Jeżeli ktoś chce się zamienić na normalną kanapę za moją obniżaną to zapraszam do kontaktu.
Oferta ważna do jutra do południa, jeżeli się nie uda to kanapa idzie do powtórnej przeróbki. Jak coś to można dzwonić 69cztery 21czternascie 65jeden. |
A w drugą stronę będzie pasować? Kanapa z Rd07a do rd07???
|
Cytat:
|
Gdy Johny robił moja kanapę/ mam RD07 95'/ pożyczyłem od kolegi i jeździłem chwilę na kanapie od RD07A z 98'. Dało się.
A inny kolega cały czas ma siodło od 7a w 7mce. Ps .z chęcią zamieni na oryginal do 7demki. najlepiej obniżony. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:45. |