![]() |
Silnik gaśnie na wolnych obrotach CRF 1000 SD06
Może ktoś z was miał taką przypadłość.Czasami jak chce ruszyć spod świateł to gaśnie Silnik.Ostatni podczas jazdy ale zaraz sam załapał i można było jechać dalej.Bylo coś takiego passs i zgasł.Hmm.Jest jeszcze na GW.ale chciałbym już coś zasugerować bo tak do końca nie mam Zaufania do Serwisu Hondy.
|
gaśnie sam silnik czy także jednocześnie "gnie" wyświetlacz ? lepiej zgłoś to bo jeszcze w drodze Ci zgaśnie albo co gorzej podczas wyprzedzania.
|
Gasnie tylko silnik nic wiecej
|
raczej nic typowego więc będą poszukiwania... mały przebieg więc przypuszczam, że nic nie było grzebane przy motocyklu? rozłączane złącza elektryczny itp..
|
czy podczas gaśnięcia zdarza się, że odbije nazywając to potocznie "w gaźnik" ? i jakie masz wolne obroty na zimno zaraz po odpaleniu oraz na wpełni rozgrzanym silniku?
|
Polecam serwis - przynajmniej kilometrów nie nabijesz w tym sezonie :). Moja już stoi w serwisie na gwarancji 4 tydzień i nadal się diagnozuje. PS. Problem inny niż u ciebie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Koledze dali 125... :dizzy: |
Cytat:
no to trochę długo, bo manometr z 10 końcówkami można kupić bez problemu z dnia na dzień. ale czujniki rzadko padają więc to dopiero początek zabawy.... później będzie rozbieranie do pompy oleju i całego układu sterowania może jakiś o-ring padł w najlepszym przypadku bo jest tego trochę, zawór regulacji ciśnienia. Po odczekaniu jest ok bo spada temperatura oleju i lepkość rośnie więc ciśnienie także... |
Cytat:
A trzeba było GS-a kupić. Przynajmniej bym zastępczy dostał na czas naprawy. |
Cytat:
Ale nie wiem jakie są procedury... być może muszą czekać na decyzję bo nikt nie pokryje kosztów własnej inicjatywy... roboty na kilka godz. (sama weryfikacja) |
Romeo GS mojego szefa wylądował właśnie na wymianie wadliwego quickshiftera i wszystkich szprych w obydwu kołach - akcja. Skut zastępczy dostał ale nie wiem czy całkiem za free.
Współczuje sytuacji :( |
Zmieniłem Paliwo i wszystko jest TIP-TOP, widocznie na Orlenie wodę dolewają.Na Shell-u wszystko cacy, widocznie silnik jest bardzo czuły.Kolejna Sprawa Serwisów Autoryzowanych, kurczę zamiast wysłać ekipę na Szkolenia z Naprawy Danego modelu to przyuczają,Nadal Naprawy wyglądają jak w Latach PRL-u Młotek i Śrubokręt.Książki serwisowej nie czytali bo po Angielsku,Brak słów
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W Pamirze bioetanolu nie dajo... Widocznie takie efekty EFECTY... ;)
EDIT: Bioetanol Artykuł nt. biokomponentów: https://www.scigacz.pl/Etanol,niszcz...wie,23224.html |
do benzyny nie bioestry, tylko alkohol raczej. i to nie ma wpływu na pracę silnika, tylko coś tam potrafi rozpuścić/rozszczelnić.
|
Cytat:
|
Cytat:
jedyna buba jaka jest w poważniejszych pojazdach w EU to stopniowe rozpuszczanie uszczelek z NBRu ale nie wierzę, żeby producenci już tego nie uwzględnili. kiedy przyjechała do mnie XS z francji, miała zalany baniak do pełna francuskim paliwem, świeżym. Paliwo kompletnie przezroczyste /lekki słomkowy kolor/ i BARDZO wyraźny zapach alkoholu a to potrafię wyczuć. zupełnie inne niż u nas. tak więc nie plułbym na etanol :D ropa nie będzie wiecznie się wydobywać :D |
Cytat:
|
Od lat tankuje wszystkie moje pojazdy głównie na orlenie i nigdy żadnych problemów nie miałem.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:48. |