Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Rajskie-Serednie Małe-Smolnik (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=35093)

matjas 29.05.2019 12:12

Rajskie-Serednie Małe-Smolnik

Czy ktoś ma pojęcie czy droga odbijająca od pętli bieszczadzkiej w prawo, tuz po przejeździe przez San jest normalnie otwarta dla ruchu samochodowego?
Do smolnika google pokazuje jazdę ale coś w to nie wierzę
Park? ALP? Zakaz inny?

Chciałbym zacząć jazdę na północ możliwie od dołu po wyjeździe z Rybnego ale nie chcę jechać naokoło przez Czarną Górną. Drobiazg niby ale pewnie ktoś wie.

Emek 29.05.2019 12:27

Tam się jedzie a przynajmniej jechało jak byłem ostatnio czyli jakiś czas temu :D. O ile mówimy o tym samym.
https://www.google.com/maps/dir/Smol...m0!1m0!1m0!3e0
Edyta
Chyba nie o to ci chodzi :confused:.

matjas 29.05.2019 12:55

takie sos:

https://www.google.pl/maps/dir/Rybne...=pl&authuser=0

mała pierdołka ale może ucieszyć. dużo winkli i jakieś osady po drodze są. trzymam kciuki aby był to normalnie gminny szuter.

:Thumbs_Up:

Rojek 29.05.2019 12:59

Wejdź sobie na street view. Na odbiciu w prawo z DW894 w stronę Smolnika piękny zakaz ruchu...

matjas 29.05.2019 13:00

no i wszystko w temacie - dzięki Rojek. nie pomyślałem, że tak prosto można to sprawdzić, na 'czuja' jednak wiedziałem że ch... z tego będzie. szkoda.

Melon 29.05.2019 16:03

Zakaz ruchu ale z 2013 roku.Tera może już nie ma zakazu.:)

Rojek 29.05.2019 16:08

Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić organoleptycznie matjas ;)

sj413 29.05.2019 16:15

Witam ! Z tego co się orientuję, a chyba się orientuję bo prawie co drugi dzień jeżdżę tą trasą , to masz ją całą przejezdną, wszystko co jest zaznaczone w linku na niebiesko to w 98% odcinek asfaltowy, natomiast bardzo krótki przejazd około 3km z Rybnego do głównej drogi łączącej Wołkowyję z Polańczykiem, jest szutrowy...

- ewentualnie możesz zaznaczyć jeszcze miejsce co do którego masz obawy że jest tam zakaz ruchu , to się odniosę bezpośrednio, ponieważ nie bardzo wiem o którym mowa !

Rojek 29.05.2019 16:21

Street View pokazuje zakaz ruchu za Rajskiem, już za Sanem, a przed Olchowcem. Tam odbija się w prawo i tam jest zakaz ruchu. Ale na zdjęciach jest tam szuter, więc faktycznie mogło się dużo pozmieniać od tamtego czasu.

Adagiio 29.05.2019 16:24

Spóźniałeś się z 10 lat, dziś w Bieszczady to tylko rowerem.

sj413 29.05.2019 16:28

Ok ! przejrzałem link Emka , jest to fajny szutrowy odcinek drogą leśną w bardzo dobrym stanie bezproblemowo przejezdny, naturalnie jest to droga nadleśnictwa i jest zamknięta dla ruchu publicznego, ale myślę że śmiało można pokusić się o przejazd, bardzo rzadko ktoś tamtędy jeździ, tak że male prawdopodobieństwo nadziania się na leśniczego ��, jednak myślę że w przypadku dwóch trzech maszyn sytuacja do wybrnięcia bez kosztów w razie kontaktu ze służbami leśnymi , ps. jest w tamtej okolicy pare fajnych stokówek z ładnymi widokami do objechania !

sj413 29.05.2019 16:43

Cytat:

Napisał Rojek (Post 638776)
Street View pokazuje zakaz ruchu za Rajskiem, już za Sanem, a przed Olchowcem. Tam odbija się w prawo i tam jest zakaz ruchu. Ale na zdjęciach jest tam szuter, więc faktycznie mogło się dużo pozmieniać od tamtego czasu.

Jeśli będziesz jechał od Bukowca w kierunku Czarnej G. to w Rajskim skręcając przed mostem na sanie w prawo dojedziesz do szutrowej drogi leśnej na której faktycznie jest zakaz ruchu, jest to droga nadleśnictwa prowadzi wzdłuż sanu do miejscowości Dwernik, świetne widoki polecam, tylko tam już łatwiej nadziać się na leśniczego , pozdrawiam i udanej zabawy !

matjas 29.05.2019 17:03

Zadzwoniłem jak biały człowiek do nadleśnictwa w Lutowiskach - tam jest zakaz, niemniej spróbuję się dogadać bo jak się porozmawia to może być zielone światło. Jechać motocyklem na wakacjach jak kłusownik mam w dupiu, ale jak będę na miejscu spróbuję ponegocjować. Najwyżej się nie uda - nie mam nic do stracenia. Po prostu pojedziemy prosto dalej. Dzięki za feedback.

marecki999 29.05.2019 17:05

Tydzień temy wróciłem z kolegą z pojezki. Biesy również zahaczyliśmy... ogólnie 90% dróg odchodzących od petli są z zakazem. W innym miejscu sytuacja zmienia sie na bieżąco gdyż ostro idzie ścianka drzew. Dlatego niby droga dostępna, a po przejechani 5 km znak O i szlabany. My jeden z zakazów jakoś przeoczylismy, droga Dolzyca - Terka wzdłuż solinki. Szlaban był otwarty... za 2-3 km spotkaliśmy ciężarówkę z dluzycami, a za nia Straż Leśna.../pozdrawiam/ Pan wytłumaczył co i jak- Jak jest zrywka to cale wielkie drzewa ściągane są ze zboczy za pomoca lin i nik nie patrzy czy ktos akurat jest w zasiegu lin i dluzycy co leci w dół... bo byc tam nikogo nie powinno prócz pracujacych. Także nie ma żartów. Poza tym bez przepustki 500zl to kosztuje. Udało się bez mandatu.

ciastek329 29.05.2019 21:08

No miałem właśnie się wybierać w weekend szukać ciekawych dróg a tu dupa...
Sj413, czy droga z Rajskiego na Tworylne też objęta jest zakazem?
Swoja drogą znasz może jakieś ciekawe szutry w "przedbieszczadziu"?
Chodzi mi o okolice drogi Komańcza-Tylawa.

Gilu 29.05.2019 22:13

Cytat:

Napisał matjas (Post 638785)
Zadzwoniłem jak biały człowiek do nadleśnictwa w Lutowiskach - tam jest zakaz, niemniej spróbuję się dogadać bo jak się porozmawia to może być zielone światło. Jechać motocyklem na wakacjach jak kłusownik mam w dupiu, ale jak będę na miejscu spróbuję ponegocjować. Najwyżej się nie uda - nie mam nic do stracenia. Po prostu pojedziemy prosto dalej. Dzięki za feedback.

Rozstajesz się z andrealiną

sj413 29.05.2019 22:55

Cytat:

Napisał ciastek329 (Post 638812)
No miałem właśnie się wybierać w weekend szukać ciekawych dróg a tu dupa...
Sj413, czy droga z Rajskiego na Tworylne też objęta jest zakazem?
Swoja drogą znasz może jakieś ciekawe szutry w "przedbieszczadziu"?
Chodzi mi o okolice drogi Komańcza-Tylawa.

Rajskie do Tworylne i dalej w kierunku Chmiela to droga lasów państwowych wiec tam jest zakaz. W okolicy Komańczy w kierunku na Cisną lub Baligród też jest kilka fajnych stokówek (znajdziesz na mapach bo to drogi utwardzone) czyli dróg lasów państwowych które nie są do użytku publicznego. Jak się jedzie turystykami na trzy motory to myślę że te wszystkie drogi są do ogarnięcia bez strat finansowych !

ciastek329 30.05.2019 01:05

Mam nadzieję że jak będę sam i będę miał flaszkę za pazuchą to też się uda :)

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

sj413 30.05.2019 08:24

Cytat:

Napisał ciastek329 (Post 638837)
Mam nadzieję że jak będę sam i będę miał flaszkę za pazuchą to też się uda :)

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Tym bardziej !!!

matjas 30.05.2019 11:05

Cytat:

Napisał Gilu (Post 638822)
Rozstajesz się z andrealiną

SKS jak to mówią. Mam do przejechania całość granicy do Suwałk - jak nie zrobię tego odcinka to nie będę płakał bo i tak dupa od siodła zaboli. Ot chciałem wiedzieć czy się da.
Będę próbował, jeśli usłyszę 'NIE' to pojadę dalej. Adrenalina na urlopie mi nie potrzebna.
Wyjeżdżam po to aby jej nie mieć w obiegu.

m

muszel72 30.05.2019 14:19

Zadzwoń do Marka do BPM i powie Ci gdzie przejezdne.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:44.