![]() |
integracja w DE
Tak mnie naszla mysl co by chlopaki co w DE (i nie tylko , jak ktos ma ochote) mieszkaja sie jakos zintegrowali ??? . niezależnie od motora ????
|
Jestem za! :D
Bajoro Chiemsee jest ponoć wporzo. Nie byłem, tylko słyszałem. :) |
ja to nawet na rowerze przyjadę :D:D:D:D
|
kwestia dogadania ..mir ist egal ..kruca fuks ... co bym tyko na jaki montaż nie musiał jechać ....
|
Ja bardzo chętnie, bo ostatnio z mojej wyprawy do FR to widziałem tylko niemieckie autostrady, a tak była by okazja przynajmniej napić się niemieckiego piwa, nad niemieckim jeziorem czy coś
|
Świetny pomysł. Pijemy sznapsy czy walimy z gwintem?
|
Uważajcie na Myka, bo on podjada z tankbaga puszki rybne i czekolady. Z nikim się nie podzieli :) ;) Najlepiej mu je zarekwirujcie po przyjeździe :)
|
Gregor...ich bitte dich! Panowie nie ma się czego obawiać. Zmieniłem się i zerwalem z niechlubną przeszłością jak i z ówczesnymi Freunde-ami :lol8:
|
Cze .. Fajnie, fajnie ze jestescie za . Trza by obrac jakies miejsce neutralne co by ktos nie musial chektarow jechac. Chociaz jezeli o mnie chodzi to mi to obojetne . No i jakichs termin zeby nie kolidowal z rodzinnymi urlopami ..moze jakis dlugi wekennd ?? Jak bedzie ... pzdr
|
Zrobmy liste kto skad jest i gdzie mozna by podjechac w jakas fajna miejscowke.
Ja jestem z 67269 Grünstadt |
To może drugi weekend lipca i Stella Alpina :-)
|
Hi ... Lu2asz ..Myślałem o Stelli i sie nawet wybierałem ,(wybieram) , ale nie wiem co z tego wyjdzie , bo planują mnie w tym okresie gdzieś wykopać ( praca ) , więc decyzje podejmę na gorąco ,dzień przed wyjazdem ,
Myku .. odnonosnie miejscówki , tooo ja nie mam nic przeciwko . Ja sam mieszkam w 61191 Rosbach vdh .. pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
Ja w tym roku Stellę niestety będę musiał odpuścić. |
Cytat:
|
Ja tez w tym roku odpuszczam Stelle,dopiero wrocilem i wypadalo by cos popracowac.
|
Hej, ja z okolic basel, chętnie dołączę. Pogranicze Francusko Włoskie planuję na początek Sierpnia, pewnie na 5 dni. Od następnego tyg 2 kolejne, ma już zarezerwowane dla rodziny, ale ... jak się jakaś data/miejsce wyklaruje dajcie znać!
|
Hi . Hmmmmm.....aaaaa może wybiera się ktoś tera na weekend od 05-07 Lip dooo,dooo Garmisch-Partenkirchen ? .... Taaak tykoooo spytałem ,,,,z pewna dozą nieśmiałości.... :):):):)
Zylek..a początek Sierpnia to kiedy ??? |
Cytat:
|
hi .. 31.07 - 04.08 jutro zobaczę czy coś się da ukręcić w robocie .. Zainteresowani niech tez pomyślą..pzdr
|
Cytat:
ja w Monachium koczuje w druga sobote sierpnia jest coroczny zjazd afrykanerów ,w Geisenhausen |
Rosbach vdH piszesz helmut.. to my się możemy i na pieszo gdzieś po środku drogi spotkać. Ja jestem w 61389 Schmitten choć ostatnimi czasy bardziej Frankfurt tak do maks końca roku.
:) |
witam . nicek27 poszedł priv .
gumpinoga... ja tez już bylem do Garmisch spakowany ,ale musiałem do Karlsruhe pilnie wyjechać zawodowo i tera tu siedzę.Kurde możne do Geisenhausen mi sie uda dojechac. pozdr .. |
Cytat:
Gumpinoga - jesteś pewien terminu i miejsca? |
Ja od poczatku sierpnia jestem sam 3 tyg.Wiec odpadam...chyba ze busem i to z psami,ale to juz nie to..:(
|
Cytat:
A jeżeli tak Ci zależy to wrzucaj NATkę na busa ;) |
no właśnie novy dobrze prawi .myku weź psyyy ja jak dam rade może przyjadę na krowieee:D:D:D i będzie git ..
|
Cytat:
|
Zobaczymy. Tylko że ja mam krwiorzercze bestie i może byc po zlocie :D
|
kurde ..na GejesSie??? .Pisalem o krowie:D:D:D ,,,OK...ostatecznie mogę na osiołku przyjechac :):).
nurkuje w sieci za tym Geisenhausen i nic tam znaleźć nie mogę..??? |
Tak ten czas zleciał, że już jutro będzie druga sobota sierpnia. Kto przyjeżdża? :)
|
Podbiję, kto chętny na wschodnią część Francuskiego TET w 2 połowie czerwca? Myślałem, żeby poświęcić 3 maks 4 dni, pewnie z łykendem 20-21.06, ew. 27-28.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja zadam zasadnicze pytanie: będzie dało się tam jeździć w tym terminie?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Na obecną chwilę można wjechać do Polski (z de) bez problemu, tzn. bez kwarantanny.
Słyszałem, że niby trzeba mieć przy sobie umowę o pracę i wtedy bez problemu. A jak masz prawo jazdy na ciężarówki to już w ogóle luz - pokazujesz przez szybę celnikowi - lewy pas i jazda, bo zjeżdżasz na pauzę. PS. Chyba nawet pojadę, bo mam coś pilnego w pl, więc poinformuję Cię jak chcesz? |
Cytat:
âAm 15. Juni sollen die Grenzen der Schweiz zu Frankreich, Deutschland und Österreich wieder aufgehen. Darauf haben sich die zuständigen Minister geeinigt, wie Justizministerin Karin Keller-Sutter am Mittwoch bekanntgab.â Edit: właśnie zauważyłem, jakiego linka użyłem! Skopiowałem pierwszy lepszy, który wyskoczył z Google. Hahahah, wyszła słoma z butów... |
Cytat:
|
Novy a jak jest z przekraczaniem granicy z DE do CH czy A można czy nie ?
Teoretycznie płotki usunięte ludzie spacerują rowerem sobie jadę nikt mnie nie zaczepia ale jak mnie dupną gdzieś w Alpach to się nie wymigam że z PL do roboty jadę :) :) :) |
Cytat:
Edit: a nie jednak raz na NATce mnie kontrolowali. Zapomniało mi się. Opony oglądali. |
Jadąc dzisiaj do pl po drodze w stronę Polski leciały auta na niemieckich, włoskich, angielskich i szwajcarskich blachach.
Jakoś swoje granice przekroczyli. Na niemiecko-polskiej granicy należy okazać umowę o pracę i polski dokument tożsamości i można wjeżdżać bez problemu, w sensie kwarantanny chyba. Wcześniej ktoś tam mierzy też temperaturę, ale też wyrywkowo. Spytałem czy bez umowy pracę się nie da wjechać do kraju? - no nie da :D Ot i polska rzeczywistość :haha2: |
Kolega wjechał do pl bez umowy o pracy i kwarantanna
|
Cytat:
|
4 Załącznik(ów)
No i pojechałem ... ostatniego odcinka odcinka 13 Francuskiego TET, mniej więcej na północ od Dieulouard, nie zrobiłem. Zgonił mnie w niedzielę deszcz, a błota na duży motocykl było dość już przed opadem. Podobno najciekawszy, więc jest powód żeby powtórzyć!
Załącznik 98249 Załącznik 98250 Załącznik 98251 Załącznik 98252 Jakby ktoś chciał jechać to z oponami 50/50 do zrobienia dużym moto. A i chyba zacznę jednak wozić prawilną piłę do drzewa. Dydłanie gałęzi brzeszczotem zajmuje za dużo czasu! |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:22. |