![]() |
Problemy ze startem silnika
Cześć
mam pytanie czy słyszał ktoś o problemach z odpaleniem królowej po postoju (np. kilka godzin). Odpala dopiero po kilku razach. Objaw taki jakby nie było paliwa bo obroty falują i gaśnie. W trakcie jazdy żadnych objawów. |
tak, znany przypadek. serwis wymienia cały zespół pstryczkow po prawej stronie i problem znika - mi to zrobili w ramach gwarancji.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Ale to ttlko modele 2016, i moze 2017, potem poprawili i przyczyna moze byc inna
|
Też tak miałem , wymienili cały prawy zestaw na kierze
|
Dzisiaj po konsultacji telefonicznej serwisant z ASO powiedział że ten objaw występuje wtedy gdy korzysta się tylko z gaszenia silnika kluczykiem. W piątek jadę podpiąć się do kompa to zobaczymy czy miał rację
|
Bzdura. Czerwony guzik to wyłącznik awaryjny od gaszenia silnika jest stacyjka. ASO ma co raz lepsze teorie.
|
Mnie gadali w ASO, że tylko kluczyk, hehe
|
A mnie nic nie powiedzieli i ja tylko z czerwonego guzika. Czy czerwony guzik od tego umrze :confused:
|
Nie umrze:) We wszystkich swoich sprzętach zawsze używałem tylko czerwonego. Królowa jako pierwsza jest obsługiwana stacyjką:)
|
komuś nie łączy czasem stacyjka ? po przekręcenie do końca trzeba lekko cofnąć kluczyk aby załapała.
|
Cytat:
|
Jestem po wizycie w serwisie i niestety do wymiany sterowanie wolnymi obrotami, a ponieważ nie jest to część elektroniczna w At z tego roku (sterowanie z silniczka krokowego - mechanicznie) więc komputer nie zarejestrował żadnych błędów. Wymieniam tę cześć i powinno być dobrze.
|
Cytat:
|
I po naprawie jest ok, niestety okazało się, że w tym wypadku do wymiany był zawór sterujący IACV (16431-MJP-G51).
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:42. |