![]() |
Chlewik dla Dzików, czyli "Wątek o motocyklach marki KTM powyżej 690 cm sześciennych"
5 Załącznik(ów)
"Zawsze chciałem, mieć takie coś" - to niemal cytat z piosenki Blendersów ale to określenie tego, co siedziało mi w głowie już dawno. I w sercu chyba też.
Ale czy to będzie miłość długa czy tylko gorący romans - tego jeszcze nie wiem bo na razie uczucie, jest adrenalina, jest "to coś" ale...no właśnie - boję się, że charakter mojego DZIKA w właściwie LOCHY (bo jestem hetero a w końcu mowa o romansach także ten...:D) jest fantastyczny ale...o ja pierd...le - wszystkie DZIKI, którymi jeździłem dotychczas (sorki :vis:) w porównaniu do mojej LOSZKI to były jakieś co najwyżej świnki morskie. Jest w 100% 0-jedynkowa od 3 biegu w dół i poniżej 3 tyś obrotów albo ogień albo szarpanie! Ale za to powyżej 3 tyś zaczyna się przyspieszanie poprzez połączenie neuronów mnie i LOCHY - wczoraj wracałem z Wawy i była noc, chciałem jak najszybciej więc trochę powyprzedzałem ale się przestraszyłem, bo jechałem 90 na "piątce", chciałem wyprzedzić i myślę, że pewnie wystarczy 120 km/h, żeby to zrobić a tu już mam 130 km/h????No qwa jak???? Sorki ale się ekscytuję jak piesek, który pierwszy raz w życiu widzi kostke Dentistax czy jakoś tak :haha2: Dzisiaj moja "standardowa" trasa, zabrałem Lochę tam, gdzie jej poprzedniczki ale...nie - to Ona mnie tam zabrała, szybciej i z 100 razy większymi emocjami niż jakikolwiek motocykl wcześniej! Nie było wygodniej, nie wiem, czy najszybciej (bo się jej boję jeszcze i się poznajemy, i opona z tyłu dualowa...boję się Jej!) ale na pewno było z eksplozją endorfinową w każdym znanym mi doskonale, wcześniej nudnawym odcinku i zakręcie, który teraz był jak PamirHighway :haha2: Żeby nie było tylko kolorowo - kupiłem moto z śmiesznie małym przebiegiem i w "podobno" super stanie ale dzisiaj polał ze zbiorniczka wyrównawczego płynu trochę...kilka razy...fakt - było w zbiorniczku po rozgrzaniu moto tuż pod max, na zimnym w połowie i może to ale zobaczymy. Właśnie odlałem płynu tuż nad minimum i jutro kolejne testy :Thumbs_Up: I zgubiłem śrubkę od czachy - albo poprzedni właściciel :haha2: Trochę jej się boje...ale jest niesamowita ta moja Locha :D |
Ale radość bije z tekstu :) Baw się dalej :)
Gratulacje |
Gratulacje! Niech Cię cieszy jak najdłużej! Byle bezpiecznie bo to narwany sprzęt :-)
Nosiłem się z zamiarem zmiany DL1000 na coś lżejszego nieco, terenowego i może bardziej jednoosobowego. Myślałem o dziku w zwykłej wersji bo jestem kurdupel ale to chyba dla mnie zbyt radykalny motocykl:) Najpierw może sprzedam DLa, pewnie tu na forum wstawię bo dobry sprzęt w trasę we dwoje. U mnie predzej skończy się na XT660R z której jak pamietam Ty nie byłeś zadowolony? Co tam Ci nie pasiło że tak szybko jej się pozbyłeś Mirku? Pozdrawiam Zimny |
Cytat:
Cytat:
Dla mnie XT 660 R zwyczajnie było za małe (niewygodny kąt podnóżki-siedzenie-kierownica), nie wspomnę nawet o tym, że podwyższyłem wysoką kierownicę o 5 cm i i tak było o 3 za mało aby mi się wygodnie i dobrze latało. No i zawieszenie, szczególnie przód - dopiero proloadjustery pomogły z napięciem sprężyn bo tak przy moich powiedzmy 110 kg dobijały notorycznie. Poza tym - nie miałem zastrzeżeń :Thumbs_Up: |
Aaa... no widzisz Mirek, ty chyba rosły chłop jesteś :) bo dla mnie przy całych 172 chyba powinno być w sam raz?
Ogólnie ta XT660R to ciekawy motocykl który na co nieco pozwala i nie zabija ceną. Tyle tylko że po litrowym DL to mogę czuć deficyty mocy na czarnym... |
Cytat:
|
Gratulacje!!
Miałem bardzo podobne odczucia po przesiadce na Lochę! Dodatkowo czasem odnoszę wrażenie że reakcja na gaz jest losowa :lol8: Wyciek ogarnij i niech cię wozi szybko i bezpiecznie :) Jabys miał jakieś rozterki to dzwoń śmiało, może będę umiał pomóc! No i musimy się gdzieś razem wybrać! |
Cytat:
Może jesień i Motomyczki na początek? :D |
Gratulacje. Z takim przebiegiem to masz motocykl na lata. Dźwięk lc8 na akrapach poprostu poezja
|
Cytat:
|
Piękna sztuka. Niech cieszy właściciela jazdą, a nie samym oglądaniem.
Pzdr Jac |
Gratuluję!
Ciekawe czy zadomowi się u Ciebie na dłużej :p |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Dobrze, że nie tylko ja mam takiego świra na punkcie LC8! Ja jak wsiadłem to był duży szok. Naczytałem się i naoglądałem, byłem ciekaw jak wyjdzie to w bezpośredniej konfrontacji. Było lepiej niż się spodziewałem. Pozycja,zawieszenie,reakcja na gaz, wygląd. Banan nie schodzi z ryja od dnia zakupu.
Gratulacje, niech cieszy!! |
3 Załącznik(ów)
Ja dziś też na pożyczonym pół dnia, ale zapierrrrra...lllla.
|
Ubiegłeś mnie miałem co wziąć .
|
Cytat:
Cytat:
zapier...a jakby ktoś jej promocje w sklepie kończył :D Cytat:
|
Graty Mirko. Elegancki dzik, akrapy robią zajebistą robotę. Musimy się umówić na jakiś weekend.
|
Cytat:
|
Gratki Mirko!!!
Pattryk, jesteś gdzieś w rejonie GPU? Masz może ze sobą swoją Tereskę co ją chcesz sprzedać? Być może jest chętny ale właśnie z tej okolicy. Pzdr |
Cytat:
|
A jaki jest ten przebieg ? Gratuluje! Sam sie zastanawjam nad zmiana na lc8.
|
A powiedz tankbak nie przeszkadza Ci w jeździe na stojąco? Bo jak zakładam torbę do huski , to na stojąco jest niewygodnie bo poprostu przeszkadza.
Gratuluję zakupu. |
Cytat:
Ale była niewygodna w trasie, duże wibracje, twarda kanapa, brak jakiejkolwiek ochrony przed wiatrem, także jechalo się tym max 120 i nie dłużej niż 3-4 godziny. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
zajefajny!
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Nie. Okolice Rzeszowa. |
Ok, bo po blachach tego kata wnioskowałem, że jesteś gdzieś koło mnie. Pzdr
|
3 Załącznik(ów)
Dzisiaj testy, które odbyłem przyniosły efekt pozytywny, bo dzięki pewnemu Poznaniakowi na "K" i jego instrukcji telefonicznej, odpowietrzyłem układ chłodzenia i zresetowałem kompa (Kuba - :bow::bow:).
Dzisiaj, po 100 km i powyższym efekt jest następujący: 1) Płynu nie wywala - wszystko pięknie :D 2) Po resecie ustawień kompa reakcja na rolgaz jest jakby płynniejsza i jakby mniej agresywniej oddaje moc ale... Nadal jest jak Dzika Locha!:at::at::at::at::dizzy::dizzy::dizzy::D:D:D Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Jak płyn wywala to nie jest dobrze - oby to odpowietrzanie pomogło. Gratuluję zakupu :-)
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Dzięki :Thumbs_Up: |
mirkoslawski,
gratulacje, piękny sprzęt :Thumbs_Up: Było już pierwsze dźwiganie z gleby, targanie z bagna? Łatwiej niż afryczkę? :) |
Mirek, jak Cię czytam to się zastanawiam czy jednak błędu nie zrobiłem ;-)
No ale widzę, że poszedł w godne ręce. A śrubkę pewnie sam zgubiłeś :-p |
No i wrócił chłop wreszcie do świata żywych :) gratuluję świniaka tfuu lochy :)
|
Gratulacje! Znalazł knur knura :)))
|
Rotfl!
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Piękny masz ten motek. Gratulacje.
Mygosia ma rację - o Rotfl, to nie syna a raczej ojca zapytaj jeśli Ciebie ominęło :D To z czasów długo przed emotikonkami :D |
i działało na gg, <rotlf> - no ale to też prehistoria :)
|
Zamiast się mądrkować, nie można napisać o co chodzi???
:haha2: |
No Miro - miał nie mieć, a ma, Zimny zmienia - czyli wraca stare :D:D. Teraz to sobie ochraniacze kup BDB :D:D
|
Mirko, gugla Ci odcięli, w Chinach siedzisz?
Rolling On The Floor Laughing - znaczy że sikasz po gaciach ze śmiechu. Przydawały się jeszcze BRB (Be Right Back) czy plonk (jak to kiedyś mówiono, jest to dźwięk jaki wydaje lamer spuszczany do killfile - czyli na dzisiejsze coś jak "ban", tylko osobisty). ech, dziadek ze mnie. |
oo, "plonk" to było silne zaklęcie :) Już zapomniałem :)
|
Widzę , że się stare dobre czasy gg chłopakom przypomniały :)
rotfl - http://emots.yetihehe.com/1/rotfl.gif |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
dzieciaku... Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
GG a raczej "SMS Express" to juz nowa epoka, wczesniej IRC byl niepodzielnym krolem ! Pozniej "Swiatowi" ICQ uzywali, i sluchali "empetrojek" na winampie :)
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:12. |