![]() |
Niezależny dystrybutor
Witajcie,
Czy kupowal ktos, a moze znacie kogos, kto zna kogos, kto kupowal od niezaleznego dystrybutora Wheelman (zwany tez Bushpig) z Łomianek? Nie ma problemow potem? Z rejestracja, z gwarancja, akcjami serwisowymi? Coś ktoś? G. ps. Moze byl taki temat juz na forum, ale odnalezc nie moge. |
Coś czuję, że zaraz się zacznie ...
|
Kolego w pierwszej kolejności zapraszamy szybciutko do Powitalni!!
|
Reklama dźwignią handlu! 😆
Wystukane młotkiem przy użyciu Tapatalka |
Jak nie ma w ofercie Królowej, to doopa nie dystrybutor. ;)
|
Cytat:
No i kto jest dupa:p |
Podłączam się do pytania. Tez jestem zainteresowany tą opcją. Dzwoniłem do nich i mówią, że sprzedają poza oficjalną siecią Hondy i w razie reklamacji gwarancji nie realizuje sieć Hondy, tylko oni. Opcja jest kusząca - tym bardziej że cena jest taka jak dwuletniego używanego sprzętu.
Niestety nie znam nikogo kto tam kupował. |
Swego czasu kupowałem tak bodaj 3 motocykle. Z tym, że to były liście. DO mnie ponad 10 tysi różnicy w cenie przemawia. Gdybym miał kupować to bym poważnie rozważył z tym że Tenerkę za 30 koła :p.
|
Sam olałem gwarancje i od początku sam serwisowałęm moto.Gdybym teraz kupował nawet bym się nie zastanawiał i wziął tańszą opcje bez gwarancji.
To hąda nie ktm. |
Z tego co widzę to ten sprzedawca daje rok gwarancji. Od przyszłego roku będę miał na 99% dostępny produkt, który przedłuży tą gwarancję do 3 lat.
Będzie można dokupić do motocykli zakupionych w tym roku. Nie wiadomo ile to będzie kosztowało:) |
Ostatnio miałem maly problem z zarejestrowaniem przyczepki na moto.
Miałem fakture, zgodność WE, swiadectwo homologacji, a w urzedzie domagali sie umowy dealerskiej na sprzedaż przyczepy, inaczej nie zarejestrują, a jej nie bylo, bo brałem od samego producenta. Żeby nie bylo podobnie w tym przypadku przy próbie zarejestrowania |
Firma oferuje finansowanie poprzez leasing. Właścicielem w takim przypadku nie jest jej użytkownik, a zatem ryzyko o którym wspomniałeś jest po stronie podmiotu finansującego.
Dowiadywałem się i dostałem dwie oferty leasingowe, zatem zakładam, że te firmy wiedzą co finansują, a nawet mają wprawę w rejestracji leasingowanych pojazdów :umowa:. |
Cytat:
|
Cytat:
Pokazał mi papiery do niego i było między innymi dok od dilera że jest dilerem tej marki w Polsce. Trochę się zdziwiłem, ale widać że może być przydatne. |
Chyba za daleko wybiegacie. Faktura + homologacja europejska i to tyle. Nie widzę problemu. Jak kupowałem nowy motocykl z Niemiec nikt nie chciał żadnego papieru o jakiejś dilerce. Miałem tylko fakturę i homologację.
|
Ja nabyłem Afrykę w Łomiankach. Póki co wszystko okej. Moto zarejestrowane bez problemów. Komplet dokumentów otrzymałem pocztą. Jutro odbieram moto od "świni". Więcej powiem jak odbiorę i pojeżdżę. Moto do odbioru w przeciągu tygodnia od momentu wpłacenia zaliczki 10%. Dycha zaoszczędzona to jednak sporo sosu.
|
Kupowałem kiedyś tak B-Kinga. Też dużo taniej. Teraz też bym skorzystał. Sam serwisuję i to jest dodatkowy argument. Pzdr
|
A wiecie może kto sprzedaje bety poza dileremi?
|
2 Załącznik(ów)
Tak więc odebrałem z Łomianek swoją Afrykę. Dotarłem do domu robiąc 400km. Wszystko bez problemowo. Wcześniej jeździłem nakedem, to mój pierwszy turystyk. Zupełnie inna jazda, komfort. Zostałem przy tej samej marce. I nie żałuję.
|
Piekna Afryka :)
Czyli moze sie nie ma cos bac. |
3 Załącznik(ów)
Jutro drugi mój klient odbiera z Łomianek Afrykę.
|
Ale chodzą plotki że już drożej
|
Cytat:
Pa jaki forfiter. A cicho siedział dziś jak wspominałem O forum:p |
Chciał bym taki awtamat *(DCT), ciekawe czy mają?
|
Niezależny dystrybutor-czy to ma sens?
Dobry wieczór wszystkim!
CO sprowadziło mnie na to forum? Chyba dojrzałem do zakupu nowej Afryki i chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy ale po pierwsze witam serdecznie wszystkich pasjonatów. Oto moja historia: 1. Kawasaki zr 7 2. Honda Gl 1000 3. BMW rt 1100 4. BMW RT 1150 5. Honda Transalp 6. Aprilia Caponord ETV 1000 Z wszystkich tych motocykli najfajniej(najwiecej radości) jeżdziło mi się starym poczciwym transalpe, ale brakowało mocy i hamowania:) Pomyślałem, że nowa Afryka będzie doskonałym antidotum na słabe strony Transalpa. 3 tygodnie temu umówiłem się na jazdę próbną w Hondzie. CRF z DCT- pięknie to wszystko pracuje. Motocykl moim subiektywnym zdaniem jest taki jak powinien być. Nie powalił mocą, za to ma świetne hamulce i podobała mi się praca DCT. Najbardziej zachwycił mnie tym, że wsiadłem i od razu czułem się jak bym spędził na nim 5 lat. Rozumiecie o co biega? Nie musiałem się do niczego przyzwyczajać. Wsiadłem i pojechałem. Mile zaskoczyła mnie masa a w zasadzie to jak wcale jej nie czuć. Zmierzam w takim wypadku do pytania. NA OLX pojawiło się kilka ogłoszeń dotyczących Afryki w cenie za ok 45 tys zł.(Kobylnica, itp) 1. Czy ktoś z Was zakupił takie moto? 2. Co z Gwarancją?( w salonie Honda w Poznaniu mówią, że nie ma mowy o gwarancji, nie będą honorować) 3. Czy jest sens"oszczędzać"? a może lepiej kupić używany w okolicach 38-40 tys? Pozdrawiam i dzięki z góry za dobre przyjęcie :) |
|
Łomianki to obecnie najtańsza opcja zakupu NAT DCT. Gwarantem jest sprzedawca (zakup konsumencki 2lata gwarancji), legalnie działająca firma, która kupuje te motocykle w Honda.eu, może się okazać , że prędzej coś naprawisz niż w salonie Hondy, gdzie gwarancja ważna tylko do tego, że musisz serwisować , z naprawami bywa ciężko. Firma ta zaleca serwis w sieci Hondy.
Kwota którą podałeś 45k, wystarczy na zakup używanego motocykla NAT (zawsze to loteria), raczej bez gwarancji i wersja przed lift. Może będzie jakieś akcesorium, ale zawsze to używka. Kupić nowe moto to zawsze dodatkowa atrakcja i lans , twoja decyzja czy dasz 60k czy 47600. |
Jakby mieli CRF1100L to byłoby coś. Pewnie dopiero jak się nie sprzedadzą roczniki może coś się pojawi.
|
Dzięki GrubyDZZ.
wiesz zawsze to gruby wydatek i istnieje pewna obawa. Zepsuje się skrzynia albo coś grubego i zacznie się kopanina ze sprzedawcą. Oczywiście jeśli kupimy używkę może się okazać podobnie a gwarancji nie ma żadnej:) Zauważyłem, że Kobylnica oferuje za 46 tys:) https://www.olx.pl/kobylnica_29425/q-africa-twin-1000/ Kuszące te ceny nowej afry:) |
Cytat:
|
Panie , to nie ktm
|
Cytat:
|
Kto ma statki, ten ma wydatki... :D
|
Cytat:
Pozdrowienia, Darek |
2 Załącznik(ów)
Witam ja wczoraj odebrałem z Łomianek
|
Piękna :) Gratulacje
|
Czy są dostępne w innych kolorach?
|
Cytat:
|
hamena, była dostępna od ręki czy coś czekałeś? Teraz to będziesz Król na tej Królowej. Zazdraszczam!
|
Są też takie firmy co mają enduraki nowe ? Interesuje mnie Beta z homologacją.
|
Cytat:
|
Bardzo kusząca oferta. Na nieszczęście nie mam jeszcze kasy na finalizację marzeń... :(
Leasing to obowiązkowe AC, czy coś się zmieniło w temacie? Jeśli wolno spytać, ile płacisz AC? |
Odpowiem za kolege, mam nadzieje ze sie nie obrazi, jako ze tez w tym roku byl zakup nowej Hondy - z tym ze ja u oficjalnego dealera.
Ac przy leasingu jest obowiazkowe, koszt w zaleznosci od agenta, ale tak PI x OKO licz okolo 4% wartosci motocykla rocznie. Najlepsza oferte ma.. nasz forumowy kolega Onufry, ktorego bardzo w tym temacie polecam. Leasing warto ogarniac samodzielne, oferta finansowa u dealera czesto ma dodatkowy spory narzut, to samo z ubezpieczeniem. Z Leasingiem wiaza sie tez pewne ograniczenia chociazby zwiazane z wyjazdem leasingowanym motocyklem poza granice EU. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46. |