![]() |
xr 250 85r co to moze byc?
1 Załącznik(ów)
Cześć,
Ostatnio tak oglądam sobie swoja xr 250, która wyciągnałem po długim czasie z odmętów garażu i zauważyłem koło wałka kickstartera taka dzwigienke, jest w niej miejsce na linke. Czy ktoś wie co to jest i do czego to służy? |
To ma byś połączone linką z dekompresatorem, takie autodeko.
|
Linke od dekompresora recznego mam podpięta na górze przy pokrywie zaworów i nie ma tam zadnej dodatkowej linki.
|
1 Załącznik(ów)
Bieg wsteczny :D
To żart, ale niektóre australijskie modele CT110 mialy reduktor Zajebisty motorek i kolor ten sam |
1 Załącznik(ów)
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
Tyle że nie exportowany do Europy - nie mylić z Super Cub 125 |
Rzeczywiscie przy dekompresorze mam miejsce na druga linke, która powinna isc własnie tam koło kickstartera. Czyli te hondy miały reczny i automatyczny dekompresor? musze podpiać tą linke i zobaczyc czy łatwiej bedzie ja zapalac.
|
Ręczny deko jak podaje producent służy do ewentualnego odpalania moto z pychu.
Ten przy kopniaku działa automatycznie. |
4 Załącznik(ów)
Wrzucam pare zdjęć co by sie pochwalic tą zacną maszyna:)
|
Ciacho-maszyna panie Ciacio. Mam podobne, ale 350ki niepopularne w Europie. XR350'83 I XL350'85. One na poły z 250-kami były poligonem doświadczalnym do stworzenia panzerenduromaszin XR400.
Obie rozebrałem do majtek i nawet złożyłem. XR jako terenowy bardziej motor, ma dwie linki - od kopniaka i z kierownicy, bo pojazd był przewidziany do przewracania. Czyli zalania, toteż na kierownicy jest wajcha odprężnicza, by umożliwić pchanie, ciągnięcie czy inne osuszanie gara, a koło kopniaka druga, by normalnie palić bez kontuzji stawu skokowego. XL nie ma wajchy na kierownicy, bo soft enduro nie jest przeznaczone do codziennego kładzenia w poziomie. Wiąże się to z tym, że dźwignia odprężnika w głowicy ma jedno ucho na linkę a nie dwie. Za to XL ma na kierze dźwignię ssania, którą XR ma na gaźniku. https://photos.app.goo.gl/9bmd94dwnrWGP2PPA |
Masz moze jakies zdjecia tego mocowania na dwie linki przy odprezniku?
W ttr bym sobie cos takiego zrobil. |
Mam galerie standardowe z remontów
XL https://goo.gl/photos/SmcpbnDx3VwPRzsb8 XR https://goo.gl/photos/najUdNZTiR8kTBVJ8 Ale żeby coś dokładnie pokazać to trzeba przyjrzeć dyski a mam ich kilka... Nie wiem co chcesz uzyskać dokładne wymiary by to wytoczyć czy co? |
Pogladowe zdjecie wystarczy jak zapiete sa dwie linki do jednej dzwigni odpreznika.
|
Tam nie ma filozofii. Dolne ucho jest ciągnięte w tył przez linkę kopniaka, górne do przodu drugą. Pancerze opierają się o blaszki. Dolna przykręcona szpilką, górna na głowicy. Można sobie to dorobić jak brakuje. Wyregulować i śmiga. Linki ja dorabiałem, mam chyba wymiary jak byś chciał.
|
Pieknie zrobione fury! Myśle zabrać sie za taka renowacje w zime. Ogolnie jestem zachwycony tym sprzętem, lekki, mocy tez ma dość.. Kiwaczka , łożyska wachacza , wszędzie sa smarowniczki. Czemu teraz już tak nie robia.. Należy mu sie remoncik, zeby było co pokazywać przyszłym pokoleniom:D
|
Cześć kol Kurol po prostu wyrzuć tę linkę od kopniaka i zrób jedna z kiery ( widziałem taka ttr na tukanie ) po co dublowac w xr mam tylko z kiery i jest ok.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:41. |