![]() |
Transport moto do Maroko początek 2020
Jaką firmę polecacie, a może ktoś się wybiera i nas przygarnie?
Chętnych wielu ale pewno skończy się na 2 moto. |
Poczatek, czyli styczen?
Sezon na moto to Kwiecien. A i tak w atlasie na wysokich przeleczach jest snieg |
Czyli luty-marzec za wcześniej, to co mi się popier... że tak ludzie jeżdża
|
Może i ja się podepnę. Co prawda mam konkurencyjny pomysł pt. przerzut motocykla na zimę na Sycylię.
W Maroku byłem z Kajmanem, ale nie wiem, czy jeszcze jeździ, to gdzieś w 2013 było. Wiem, że jeździł Kowal i nie słyszałem złego słowa. |
Cytat:
Jak chcesz cieplo w lutym czy marcu, to musisz jechac w antyatlas . Lub na pustynie, za Wysokim Atlasem. Zagora. A to minimum 800 km po promowaniu do Maroka. Gory Rif i Atlas najlepiej robic w Kwietniu |
Do tego dodałbym jeszcze krótki dzień z szybko zapadającą ciemnością. Nawet w kwietniu może być zimno, zwłaszcza w górach.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
byłem na początku marca, z tizn'tiszki tyle co śnieg zszedł. Zimno nie było, na pustyni spaliśmy pod chmurą.
|
Jak Bukowski mówi byłem kiedyś z Kowalem i Kajmanem - polecam.
|
Pogadaj z Neno, oni maja sporo terminów na Hiszpanie/ Maroko
Ps. Byłem w tym roku od 12 Marca na dwa tygodnie. Góry Rif wyglądały jak by snieg tam zszedł wczoraj, ale może dlatego ze była wczesna wiosna i krzaki jeszcze nie zdarzyły zakwitnąć, może tam śniegu nie było wcale nie wiem , nie znam się. Natomiast od Fes w dół to już była lampa i robiło się gorąco. Przez dwa tygodnie nie widziałem deszczu. |
Planuję Maroko na luty ale już odpuściłem transport moto - będę wynajmował na miejscu. Pozdrawiam adam
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
Jest człowiek wożący lawety z moto pod lotnisko w Maladze, mogę spróbować odkopać kontakt.
|
Madafaka jedz w na przełomie marca i kwietnia... to najlepszy termin. Jak nie byłes w maroku to dwa tygodnie to minimum startujac z malagi. Albo wersja z markeszu samo południe...
|
Będę jechał do Agadiru w marcu, na miejscu 19-29, mogę też zostawić wcześniej (18-go) moto w Marrakeszu i odebrać 30go z tego samego miejsca.
|
A co sądzicie o początku października na Maroko, znalazłem transport na 19-09-2019 i powrót 18-10
|
Mada, planuję Maroko w terminie sugerowanym przez Puszka, czyli kwiecień 2020. Ale jadę na kołach (solo), natomiast przy sprzyjających wiatrach, czyli gdybyśmy jakimś cudem trafili do Afryki w podobnym czasie, to chętnie dołączę na tę część trasy. O ile będzie chęć i po drugiej stronie ;-)
|
Cytat:
|
Bylismy w tym roku koniec marca (2 tygodnie) w górach brak śniegu, jedynie nocą było - 1C,dwa tygodnie po powrocie oglądałem on Line miejsce gdzie spalismy, a tam poducha sniegu, więc można się zdziwić (raz deszcz tylko padał jak byliśmy, reszta bez chmurne niebo, lub trochę zachmurzenis gdzie niegdzie) pustynia to już ciepło że aż miło
|
U mnie snuje się plan na Nordkapp początkiem lutego. Ale po wczorajszej rozmowie nie wiem czy się kierunek o 180st. nie zmieni, wtedy będzie Maroko :D Jak coś, to mogę dopiąć przyczepkę i na na 2 moto + 2 osoby znajdzie się miejsce. Na dniach się wyjaśni.
A jak jednak będzie Maroko, to tym razem nie odpuszczę przebijania się przez zaspy śniegu w Atlasie :at: :D Ostatnio była nawrotka na drodze do Dades jakoś w okolicy 2700m. Póki co, nigdzie tak nie wymarzłem jak w Maroko w lutym, ale przygotowany byłem na spanie pod chmurką, a nie iglo lodowe każdego poranka :dizzy: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:45. |