![]() |
Rękawice Held- air n Dry
Pytanie do tych co mieli/ maja.
Jak jest z wytrzymałością tych rękawic. Czy robią robotę? Czy warte tej kasy ? |
Mam, jakość bardzo dobra. Wygodne i funkcjonalne.
|
I ja zadowolony :) Sprawdzają się.
|
Cytat:
|
Mam je od kwietnia i kilkugodzinny deszcz nie dawał im rady. Wentylacja w gorące dni jak dla mnie też ok.
|
Miałem były ok teraz zamieniłem na Dane Tyril.Chyba będą bardziej pancerne.
|
Nie mam i nie miałem, ale jak zwykle polecę test z Webbikeworld.com:
https://www.webbikeworld.com/held-ai...gloves-review/ |
Mam je bodaj od 2016 roku. Zrobiłem w nich ok 40 tysi. Nic się nie potargało, nie wytarło i nie uszkodziło. Wodę puściły raz po kilku dniach jazdy w ulewach jak jechałem na grzanetkach. Poza tym incydentem zawsze łapy wewnątrz suche. W mojej ocenie w komorze bez Gore są doskonałe, w tej z Gore już ciut sztywniejsze i trochę mniej manualne. Ogólnie polecam choć aktualna cena wypina z kapci i za tą kasę kupiłbym Klim Adventure Long + zwykłe szmaciaki.
https://www.adventure-spec.com/defau...love-long.html |
Najlepsze rękawice jakie dotychczas przerobiłem. Chociaż faktycznie przy aktualnej cenie sklepowej (bez promocji) bym się zastanowił czy nie kombinować podobnie jak Emek. Ale to już kwestia indywidualnych preferencji budżetowych. Poza tym produkt bardzo udany, zaskakujące jest jaką wygodę daje możliwość zmiany komory rękawic w trasie. Jakość wykonania bardzo dobra, nawet jakoś bardzo ich nie wybrudziłem mimo że nie dbam o nie jakoś wyjątkowo.
Mam mieszane odczucia do długiej jazdy w jesiennym deszczu - muszę grzać mocno manetki żeby mieć komfort termiczny ale ja jestem widocznie zmarzluch. |
Zrobiłem w nich ok 15 tys. km jak dla mnie bardzo dobre, uniwersalne rękawice. Przetestowane w ulewy i 30 stopniowe upały. Jedyny problem to to , że ciężko je zapiąć na rękawie kurtki. Może to indywidualna sprawa wynikająca z rozmiaru rękawic i kurtki. Polecam.
|
A jaki spot reklamowy zrobili dla tych rękawic. Że niby Niemki je dziergają, gdzieś tam w Niemczech. Jewropejski wyrób i w ogóle. Przyszły... Patrzę na metkę a tam made im China!:D:D
|
Mam, uzywam, chwale sobie, kupiłem 2 lata temu zimowa pora w promocyjnej cenie, jak szukasz to zerknij tez na bmw two in one, held robi je dla bmw i czasami mozna w dobrej cenie chwycic
|
Mam, używam, polecam
|
Mam i ja ;)
Przejechałem w nich zarówno w zimne deszczowe noce jak też upalne dni. Dają rade :Thumbs_Up: |
1 główna wada to luźna warstwa gore , ciężko palcem utrafić w wciągnięty palec,chyba ze to wada tylko u mnie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Może jednak bmw https://allegro.pl/oferta/rekawice-m...BoC6SIQAvD_BwE
|
Cytat:
Właśnie, właśnie. Kciuk lewej rękawicy czasem trochę wylezie do góry przy ściąganiu i potem trzeba trochę paluchem pomerdać wkładając łapę w rękawice. |
Cytat:
|
Sądzę że i tak by puściły bo woda się lała strumieniami i grzanetki tylko przyspieszyły ten proces.
|
Które są cieplejsze? Klim czy Held?
Czy rozmiarówka jest taka jak podaje producent dla obydwu? |
Nadają się te rekawice na takie temperatury jak obecnie ?? Lekko powyżej zera i tak do 10st.
Jak jest z numeracją ?? Z obwodu dłoni wychodzi mi 22,5cm co daje nr 9 i L; jakoś duży rozmiar bo ja mam małą dłoń P.S. Te z logo BMW sa za 519zł wiec taniej niz Ori HELD |
W mojej ocenie lekko powyżej zera to już jest słabo. Przy 5 stopniach i włączonym grzaniu łapy mi marzły po stronie zewnętrznej.
|
Z tą numeracja to jest tak, że jak wziąłem rozmiar dla siebie jak zawsze to były przyciasne. Pewnie przez te dwie warstwy. Z wymianą nie było problemu.
No i przy takich temp już czuć zimno. Trzeba grzane manetki. |
Chciałem kupić te rękawice w zeszłym sezonie, ale stwierdziłem, że jak coś jest do wszystkiego, to wiadomo :) Stanęło na dwóch parach Helda - evo thrux na ciepło i sucho oraz touring 5 tex na zimno i mokro. I zdaje się dwie stówki w kieszeni
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:29. |