![]() |
Wkręcane krućce do synchronizacji
Witam.
Chcę kupić wakuometry do synchro. Nie chce jednak kupować gotowych zestawów za ponad 200 złociszy. Myślę że uda mi się kupić zegary, wężyki za ok 100 zł. Nie wiem tylko gdzie kupić albo z czego wykonać te krućce które wkręca się w dolot, pewnie ktoś już natknął się na ten problem. Może przewiercona śruba ? czy nagwintować rurkę alu lub miedzianą? Ramires Ty chyba przyjacielu też kombinowałeś coś z zegarami waku? Pozdrawiam wszystkich! |
Gdzieś było o tym na forum.
|
Akcesoria możesz kupić np http://www.carbtune.com/ Osobiście kupiłem całe urządzenie i sobie chwale. A wykonać je możesz z dowolnego materiału, jeśli jednak będzie wytrzymały to będziesz musiał uważać wkręcając. A przy metalowych w palce parzy przy wykręcaniu ;>
|
mozna zrobić , ale pare groszy w larsonie
|
Dziękuję za informacje.
Pozdrawiam! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kupiłem taki w Larssonie i wygląda o niebo porządniej od hondowskiego wykręconego z TA. Trampkowy urwałem podczas dokręcania... Mosiężne dziadostwo chyba.
|
Cytat:
|
Nie mam, profesjonalna obsługa w postaci mojego kolegi należącego do elitarnej grupy z oddziału na ulicy Grochowskiej w Warszawie w mgnieniu oka przeprowadziła brawurową akcję poszukiwawczą rzeczonego detalu. Dała ona zadowalający efekt w postaci owego króćca (matko, co za wyraz). Bo ja nie mogłem go znaleźć w tym ich katalogu w sumie :).
|
To powtórz waść tą akcję proszę :)
|
|
jedno Ci powiem jak bedziesz robił sam: węzyki podcisnieniowe MUSZA byc sztywne - to nie moze byc byle co np. akwarystyczny /polecam ci tubes.pl/.
po nagrzaniu silnika zwykle rułki tez sie nagrzewaja i miekna od pieca do tego stopnia ze ich scianki od podcisnienia sie sklejaja i masz dupe a nie odczyt. to tak tylko coby nie powielac błedów ;) zdrowia matjas |
A właśnie że nie muszą :) Mam mientkie jak kaczuszka i nic się w nich nie skleja :-)
|
mozesz uzyc rurki od scottoilera. one dzialaja na pewno.
|
Kurde larson stan magazynowy 1 szt. :(
Rami masz jakieś dojścia gdzie to można zamówić? w moto akcesoria 58 zloty bieremy? |
Przy składaniu zestawu samodzielnie lub kupowaniu gotowego warto, żeby miał dławiki (takie zaworki przed zegarami do tłumienia drgań podciśnienia. W innym przypadku wskazówki latają jak głupie i dokładnośc pomiaru cierpi.
pzdr |
przewód hamulcowy się gwintuje i działa.
|
Jakby ktoś potrzebował zsynchronizowac sobie gaźniki i był w okolicach szczecina to zapraszam.
Ps. Zimne piwo zawsze mile widziane ;) |
Kto jeździ z wkręconym króćcem z Larssona? Zamiast oringa daliście miedzianą podkładkę czy nie - śmigacie z gumą?
|
Cytat:
|
Na skróty napisałem. Miałem na myśli jezdżenie z podpiętą pod niego pompą podciśnieniową (tfu ją mać, oczywiście).
|
tfu tfu tfu, oczywiście, niepotrzebnie sie odzywalem błe.
|
Cytat:
...i oczywiście żadnej pompy pod to nie podepne :) |
Witam Szanowne Grono!!! Jesli Moglbym Sie Podłaczyc To Mam Pytanie Takowej Treści: Czy Po Podlaczeniu Pompy Podcisnieniowej Pod Kruciec Podcisnienia Owo Podcisnienie Sie Nie Zmieni Na Tymze Gazniku??? Czy Tez Trzeba Robic Synchro Na Podłaczonej Pompce??? Za Odpowiedz Dziekuje;)
|
Cytat:
Cytat:
|
łeee...to Bylo Czysto Chipotetyczne Zapytanie..;) W Razie Gdyby Był Taki Przymus...a Tu Juz Sie Obrazaja..;)
|
Cytat:
|
i o to chodzilo;) dziekuje
|
1 Załącznik(ów)
|
A do czego ten trójnik zegary podłacza się oddzielnie Cos tu nie rozumiem ?
|
A bo np. jest tam podciśnieniowa pompa paliwa :)
I żeby działała podczas synchronizacji musi być taki trójnik co by podłączyć pod niego zegar i pompę. |
a można taki mały rysuneczek co, gdzie, jak podpiąć (wakuometry, pompkę, dławiki, trójniki, króćce) wężyk, po wężyku
święci garnków nie lepią a nauka nie idzie w las ale potrzebny przewodnik duchowy :) |
Mam zegary i wężyki, ale brakuje mi krućców? dysz?
A takie za 5 pln w sumie mogą być? http://www.phjacus.pl/211-Krociec-dy...91-A-p861.html |
te z linka mają gwint m6, a Ty potrzebujesz m5. Jedz do pierwszego lepszego gazownika i dostaniesz króćce jakie chcesz. Albo z braku laku nagwintuj sobie przewód hamulcowy narzynką m5
|
No dzięki - warto zapytać. Kupiłbym m6:)))
|
czarna brać skąpi tajemnic synchronizacji czy co :)
poproszę o ten schemacik -- na kolana mam paść :( |
Proszę bardzo!
http://faq.africatwin.com.pl/index.p...5%BAnik%C3%B3w |
Dzięki , widziałem ten opis
ale proszę o rozrysowanie w sposób łopatologiczny Jesli mamy podciśnienową pompę Mikuni mozemy wpiąć się w jej trojnik jak pokazano na ponizszym rysunku. mam tą pompke bo rd07a chodzi o to gdzie w układzie wpiąć i co to daje |
3 Załącznik(ów)
Kryla pomogę Ci, ale zdanie "mam tą pompke bo rd07a" wcale nie przekonuje mnie, że masz pompkę podciśnieniową.
Załącznik 47349 W pompie podciśnieniowej dwa wężyki z prawej strony to wężyki paliwowe. Trzeci, środkowy wężyk idzie do króćca podciśnienia pod miejscem łączenia gaźnika z głowicą. W przypadku pompy podciśnieniowej odłączasz wężyk od króćca i podłączasz do trójnika. Załącznik 47350 1- pompa paliwowa 2- króciec ssący pod gaźnikiem 3- wakuometr lewy Załącznik 47351 |
dzięki wszystkim za dosadne przełożenie teorii na praktyke, zestaw zmontowany w poniedziałek powalczę z regulacją w praktyce
pozdrowienia |
może taki styknie :)
http://www.autogas-lpg.pl/shop_towar..._dl_27_mm.html |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:30. |